Hielspoor klachten | brace kopen? - ProBrace

Hielspoor 

Een hielspoor kan zeer verveld zijn. Wanneer u pijnlijke hielen, hielpijn of uitstralingspijn vanuit uw hiel heeft kunt u last hebben van hielspoor of Fasciïtis Plantaris. Kenmerkend hiervoor zijn de klassieke ‘startpijnen’. Dit ervaart u met name in de ochtend als u uit bed stapt of wanneer u lange tijd op een stoel heeft gezeten. De eerste stappen zijn dan bijzonder pijnlijk, maar naar verloop van tijd zwakken deze pijnen normaal gesproken af.

Wat is een hielspoor?

Onder de voet loopt een pees. De pees loopt vanaf het hielbot naar de voorvoet. Hielspoor wordt veroorzaakt door deze brede pees. Als de peesplaat te veel wordt belast zal er veel spanning op de aanhechting van het hielbot plaatsvinden. Wanneer de voet wordt belast zal de pijn zich onder de hak bevinden.

In de nacht ontspant de peesplaat zich en zal deze verkorten, daarnaast herstelt het lichaam zich in de nacht en kan deze eventuele beschadigingen of haarscheurtjes aan de peesplaat herstellen. Het in de ochtend opnieuw oprekken van deze peesplaat door belasting zorgt voor de ‘startpijnen’. Daarbij bestaat het risico dat door de belasting in de ochtend er weer nieuwe haarscheurtjes in deze peesplaat ontstaan (Fasciïtis Plantaris). De blessure kan chronisch worden als deze vicieuze cirkel niet doorbroken wordt.

Oorzaken hielspoor

Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor een hielspoor kan ontstaan. De meest voorkomende oorzaak is door overbelasting van de voet en peesplaat. Veel staan op het werk? Net begonnen met hardlopen? Veel aan het sporten? Draag je hoge hakken? Ingezakte voeten? Of slechte schoenen? Dit zijn allerlei manieren waardoor hielspoor kan ontstaan.

Symptomen hielspoor

 • Pijn onder de hak/ hiel
 • In de ochtend moeite met lopen, gedurende de dag gaat het wel.
 • Voet voelt pijnlijk aan
 • Wandelen en lopen doet zeer
 • Vocht vasthouden onder de hiel

Behandeling hielspoor

Het doel van een hielspoor brace is het ‘vasthouden’ van de voet in een hoek van ongeveer 90 graden t.o.v. het onderbeen. Het is niet de bedoeling om veel druk op de hielspoorbrace te plaatsen. Het doel is alleen het voorkomen dat de voet zich kan ontspannen. Doordat de hielspoor brace voorkomt dat de voet zich zal ontspannen gedurende de nacht ontstaat er een constante lage spanning op de peesplaat van de voet. Hierdoor kan deze peesplaat gedurende de nacht niet ontspannen en verkorten. In de ochtend zult u merken dat de startpijnen minder hevig worden omdat de pees niet opnieuw opgerekt hoeft te worden. Dit omdat de peesplaat dankzij de hielspoor brace al op lengte is.

ProBrace selecteert alleen de beste producten, dit doen wij op basis van onze ervaring in de praktijk en onze spreekuren. Uit alle verschillende producten en leveranciers heeft ProBrace een selectie gemaakt van drie soorten nachtspalken. Elk soort hielspoor nachtspalk heeft weer specifieke kenmerken. Hieronder kunt u kijken welke hielspoor nachtspalk het beste bij uw situatie aansluit:

 • De Strassbourger sok: Deze sok is met name geschikt voor mensen die zeer bewegelijk zijn in de slaap. Het nadeel van deze sok is dat deze behoorlijk aan de tenen ‘trekt’ waardoor er krampen in de kuit kunnen ontstaan. Het grote voordeel van de Strassbourger sok is dat deze volledig van textiel is gemaakt en daardoor goed ademend.
 • Nox Nachtspalk: Deze nachtspalk is ook geschikt voor buikslapers. Het grote voordeel van deze spalk is de compactheid in combinatie met de rigiditeit waardoor de druk gelijkmatig verdeeld kan worden onder de bal van de voet. Het is eigenlijk de ideale combinatie tussen de Strassbourger sok en de UFO nachtspalk.
 • Thuasne nachtspalk is de grootste nachtspalk die ProBrace verkoopt. Deze brace is eigenlijk alleen geschikt voor mensen die op de rug of zij slapen. Het grote voordeel van dit model is juist het formaat. De druk wordt gelijkmatig over de gehele kuit en voetplaat verdeeld. Deze spalk is met name geschikt voor die snel drukgevoelig zijn en/of snel krampen in de spieren krijgen.

Overdag de klachten verhelpen? 

Overdag ook veel last van een hielspoor? Een eventuele steunzool of een gel hakje kunnen u helpen overdag de klachten te laten verminderen. Zij lossen niet voor u het probleem op, maar verlichten wel de pijn. Het lichaam zal de hielspoor klacht zelf moeten oplossen. Dit doet het lichaam in rust, in de nacht. Vandaar dat de nachtspalken het probleem op langer termijn kunnen verhelpen: 

 • Hielspoor zooltjes 
 • Gelhakjes 
 • Viscospot
Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoorpakket De-Luxe

Hielspoorpakket De-Luxe

Het Hielspoor Pakket De-Luxe is het meest comfortabele pakket om een hielspoor op te lossen! Een combinatie van een NOX Nachtspalk en siliconen gelhakjes zorgen voor een spoedig herstel van uw hielklachten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Basko Hielspoorpakket Basic

Hielspoorpakket Basic

De oplossing bij hielspoorklachten: bestel het basic hielspoorpakket met hierin een originele strassburg hielspoor sok en siliconen gelhakjes voor in de schoenen!

€54,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€49,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Ossur Hielspoor Nachtspalk

Ossur Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nachtspalk / nachtorthese voor de conservatieve behandeling van hielspoor en achillespees klachten.

€139,95 €99,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hielspoor nachtspalk universeel

Hielspoor nachtspalk universeel

Deze nachtspalk is zeer geschikt voor de behandeling van Plantair Fasciitis (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). De nachtspalk is een eenvoudig en comfortabel hulpmiddel en zelf in te stellen door de orthese aan te buigen.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne NOX Compacte Nachtspalk

NOX Compacte Nachtspalk

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, hielspoor en Achilles Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

€79,95 €58,95

Vergelijk
Informatie
Basko Strassburg Sock - Stretch Up

Strassburg Sock - Stretch Up

De strassburg sock is een beproefd middel tegen hielspoor klachten. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf!

€39,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hielspoor Zooltjes

Hielspoor Zooltjes

Deze hielspoor zolen zijn de ideale oplossing bij klachten zoals hielspoor, een ontstoken peesplaat (fasciitis plantaris), hielpijn en andere pijn rond de hiel.

€29,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Ergopad Redux Heel 2 - Hielspoor Steunzolen

Ergopad Redux Heel 2 - Hielspoor Steunzolen

Heeft u last van een felle of hevig aanhoudende pijn aan uw hiel of last van een hielspoor? Dan is de Ergopad redux heel 2 echt iets voor u! Deze flexibele inlegzool past in elke schoen en vermindert acute pijn van de hiel.

€69,99 €54,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Gelhakjes Hielspoor

Gelhakjes Hielspoor

Hielspoor gelhakjes kopen tegen hielspoor, achillespeesklachten of de ziekte van Sever? Deze comfortabele halve gelhakjes zijn de ideale schokdemping in je schoen!

€29,95 €12,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Viscospot

Viscospot

ViscoSpot® functioneert als een schokdemper voor uw hielen en enkels. Het elastische materiaal vangt stootbelastingen op en bestrijdt de pijn. Zo kunt u comfortabel blijven lopen.

€33,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hielpijn gelsok (ventilerend)

Hielpijn gelsok (ventilerend)

Deze hielpijn gelsok is uw maatje wanneer u pijn aan uw hiel heeft. Deze gelsok wordt veel toegepast bij klachten aan de hiel, zoals hielspoor, fasciitis plantaris (peesplaatontsteking), fibromyalgie, m. Sever, artrose, reuma en achillespeesklachten.

€9,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »