Bandage voor de elleboog kopen? Tennisarm bandje kopen? In prijs kwaliteit verhouding de beste! - ProBrace

Elleboogbandage kopen? Online de beste elleboogbandages!

Een elleboogbandage geeft compressie op de elleboog en de omliggende spieren. Dit geeft een stabiliserend effect op en rond de elleboog. Dit kan een antalgisch (pijnstillend) effect hebben. Ook zijn er bandages om de bewegingsuitslag van uw elleboog te minimaliseren of juist om de vezelrichting van de spieren om pijnklachten te verminderen. Bijvoorbeeld bij een tennis of golfersarm.

Hieronder vindt u een selectie van onze elleboogbandages, die wij al met succes in de praktijk hebben toegepast. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. 

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Elleboogbandage kopen? Online de beste elleboogbandages!
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Deze elleboogband is ideaal bij een beginnende tenniselleboog. Het dunne profiel en de zachte voering verzekeren een comfortabel gebruik.

€19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Epi Med Elleboogbrace

Epi Med Elleboogbrace

De Thuasne Epi Med elleboogbrace is een ideale brace bij de zogenoemde tennis- of golferselleboog en is te gebruiken tijdens inspanningen, werk en sport.

€34,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing bevorderd. One size fits all!

€41,50

Vergelijk
Informatie
CARE Elleboogbrace CARE

Elleboogbrace CARE

De CARE Elleboogbrace is voor mensen met blessures rond de elleboog. De brace geeft een homogene compressie en heeft tevens masserende pelottes aan de binnen- en buitenzijde. Ideaal bij een tennis- of golferselleboog!

€44,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Elleboogbandage

Elleboogbandage

Deze elleboogbrace is een Anti-epicondylitis bandage met extra compressie middels klittenband versteviging. Ideaal bij een overbelasting van de onderarm en pijn rond de elleboog.

€49,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiTrain Brace

EpiTrain Brace

De Bauerfeind EpiTrain is een ideale brace bij epicondylopathieën (b.v. tennis- of golferselleboog), artrose / artritis, postoperatieve en posttraumatische irritaties of een tendopathie.

€61,50

Vergelijk
Informatie
Push Med Elleboogbrace

Med Elleboogbrace

De Push Med elleboogbrace is de ideale oplossing om overstrekken van de elleboog tegen te gaan. De brace heeft een traploos instelbare extensiebeperking voor de elleboog. De beperking kan desgewenst met één hand worden ingesteld.

€79,95

Vergelijk
Informatie
CARE CARE Elleboogbandage

CARE Elleboogbandage

De CARE Elleboogbandage is ideaal om te gebruiken tijdens of na een blessure aan de elleboog zoals bursitis, tennisarm / tenniselleboog of tendinitis van de elleboog.

€19,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Werkt een tennisarm bandage bij een tenniselleboog of golferselleboog?

Hoewel het niet bewezen is dat een brace of bandage effectief is bij het behandelen van een tenniselleboog, geven veel mensen aan een forse reductie van de pijnklacht te ervaren. Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Dit komt omdat de vezels bij de spieraanhechting kris kras door elkaar lopen, het lichaam moet dit weer omzetten naar vezels die in de juiste richting lopen. Dit betekend gedoseerd bewegen zodat de vezels zich kunnen vormen in de richting van de belasting. Een elleboogbandage kan ervoor zorgen dat deze oefeningen dragelijker zijn en deze gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden. Ook kunt u een tenniselleboogbandage dragen om de klachten te verlichten in het dagelijks leven. Dat een bandage door zijn pressie op de pijnlocatie pijn verlichtende effecten heeft is inmiddels wel aangetoond.

Elleboogbandage nodig?

Er zijn verschillende soorten elleboogbandages mogelijk. Wanneer u gaat kiezen voor een  elleboogbandage doet u er verstandig aan om voor uzelf te bepalen wat het doel van uw elleboogbandage is. Wilt u de elleboog stabiliseren, ontzien of juist beperken in bewegingsuitslag. U kunt een elleboogbandage bijvoorbeeld inzetten voor:

  • Tennisarm
  • Golfersarm
  • Elleboog instabiliteit
  • Elleboog artrose

Welk materiaal moet ik kiezen?

Elleboogbandages kunnen gemaakt zijn van een katoen, elastiek, maar bijvoorbeeld ook neopreen. Neopreen braces zijn bijvoorbeeld buitengewoon geschikt om te gebruiken in natte omgevingen. Bijvoorbeeld kitesurfers en windsurfers kunnen erg veel baat hebben bij een neopreen elleboogbandage bij een overbelaste elleboog. Katoenen elleboogbandages staan er om bekend beter te ademen en zijn dus beter geschikt voor dagelijks gebruik of bij zwaardere lichamelijke activiteiten omdat het katoen betere vochtregulerende eigenschappen heeft.

Persoonlijk advies over uw elleboogbandage?

Wanneer u moeilijk een keuze kunt maken of twijfelt aan een bepaalde maat / eigenschap van een elleboogbandage kunt u het beste contact opnemen met een fysiotherapeut of productspecialist van ProBrace. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets! Ook kunt u geheel vrijblijvend advies krijgen op één van onze aanmeetlocaties in Bergambacht of Rijswijk, wel vragen wij u dit vooraf telefonisch aan te vragen.

 

 

 

 

Elleboogbandage kopen? Online de beste elleboogbandages!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »