Bandage voor de elleboog kopen? Tennisarm bandje kopen? In prijs kwaliteit verhouding de beste! - ProBrace

Elleboogbandage kopen? Online de beste elleboogbandages!

Een elleboogbandage geeft compressie op de elleboog en de omliggende spieren. Dit geeft een stabiliserend effect op en rond de elleboog. Dit kan een antalgisch (pijnstillend) effect hebben. Ook zijn er bandages om de bewegingsuitslag van uw elleboog te minimaliseren of juist om de vezelrichting van de spieren om pijnklachten te verminderen. Bijvoorbeeld bij een tennis of golfersarm.

Hieronder vindt u een selectie van onze elleboogbandages, die wij al met succes in de praktijk hebben toegepast. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit dit brede aanbod elleboogbandages heeft ProBrace voor u al de beste producten voorgeselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Werkt een tennisarm bandage bij een tenniselleboog of golferselleboog?

Hoewel het niet bewezen is dat een brace of bandage effectief is bij het behandelen van een tenniselleboog, geven veel mensen aan een forse reductie van de pijnklacht te ervaren. Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Dit komt omdat de vezels bij de spieraanhechting kris kras door elkaar lopen, het lichaam moet dit weer omzetten naar vezels die in de juiste richting lopen. Dit betekend gedoseerd bewegen zodat de vezels zich kunnen vormen in de richting van de belasting. Een elleboogbandage kan ervoor zorgen dat deze oefeningen dragelijker zijn en deze gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden. Ook kunt u een tenniselleboogbandage dragen om de klachten te verlichten in het dagelijks leven. Dat een bandage door zijn pressie op de pijnlocatie pijn verlichtende effecten heeft is inmiddels wel aangetoond.

Elleboogbandage nodig?

Er zijn verschillende soorten elleboogbandages mogelijk. Wanneer u gaat kiezen voor een  elleboogbandage doet u er verstandig aan om voor uzelf te bepalen wat het doel van uw elleboogbandage is. Wilt u de elleboog stabiliseren, ontzien of juist beperken in bewegingsuitslag. U kunt een elleboogbandage bijvoorbeeld inzetten voor:

  • Tennisarm
  • Golfersarm
  • Elleboog instabiliteit
  • Elleboog artrose

Welk materiaal moet ik kiezen?

Elleboogbandages kunnen gemaakt zijn van een katoen, elastiek, maar bijvoorbeeld ook neopreen. Neopreen braces zijn bijvoorbeeld buitengewoon geschikt om te gebruiken in natte omgevingen. Bijvoorbeeld kitesurfers en windsurfers kunnen erg veel baat hebben bij een neopreen elleboogbandage bij een overbelaste elleboog. Katoenen elleboogbandages staan er om bekend beter te ademen en zijn dus beter geschikt voor dagelijks gebruik of bij zwaardere lichamelijke activiteiten omdat het katoen betere vochtregulerende eigenschappen heeft.

Persoonlijk advies over uw elleboogbandage?

Wanneer u moeilijk een keuze kunt maken of twijfelt aan een bepaalde maat / eigenschap van een elleboogbandage kunt u het beste contact opnemen met een fysiotherapeut of productspecialist van ProBrace. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets! Ook kunt u geheel vrijblijvend advies krijgen op één van onze aanmeetlocaties in Bergambacht of Rijswijk, wel vragen wij u dit vooraf telefonisch aan te vragen.

 

 

 

 

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind EpiTrain Brace

EpiTrain Brace

De Bauerfeind EpiTrain is een ideale brace bij epicondylopathieën (b.v. tennis- of golferselleboog), artrose / artritis, postoperatieve en posttraumatische irritaties of een tendopathie.

€61,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing wordt bevorderd.

€41,50

Vergelijk
Informatie
Thuasne Epi Med Elleboogbrace

Epi Med Elleboogbrace

De Thuasne Epi Med elleboogbrace is een ideale brace bij de zogenoemde tennis- of golferselleboog en is te gebruiken tijdens inspanningen, werk en sport.

€42,95 €39,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Elleboogbandage

Elleboogbandage

Deze elleboogbrace is een Anti-epicondylitis bandage met extra compressie middels klittenband versteviging. Ideaal bij een overbelasting van de onderarm en pijn rond de elleboog.

€51,95

Vergelijk
Informatie
CARE Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Deze elleboogband is ideaal bij een beginnende tenniselleboog. Het dunne profiel en de zachte voering verzekeren een comfortabel gebruik.

€19,95

Vergelijk
Informatie
Push Epicondylitisbandje Med Epi

Epicondylitisbandje Med Epi

De Push Med elleboogbrace Epi is een zeer luxe en comfortabele brace te gebruiken bij een tennis- en/of golferselleboog.

€44,99 €38,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Kinder Elleboogbandage

Kinder Elleboogbandage

De Orliman elleboogbrace voor kinderen is een elleboog bandage speciaal ontworpen voor kinderen met een blessure aan de elleboog!

€49,95

Vergelijk
Informatie
Bioskin Elbow Skin - Elleboogsleeve

Elbow Skin - Elleboogsleeve

De standard Elbow Skin is een elleboogsleeve die gebruikt wordt bij regelmatige belasting van de biceps en triceps, bursitis of simpelweg tijdens het sporten. Let op: deze bandage valt klein!

€29,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Compression Sleeves Arm

Bauerfeind Sports Compression Sleeves Arm

De Bauerfeind Sport Arm Sleeves zijn volgens medische richtlijnen ontwikkelde compressie tubes ter versterking van de armspieren. Ideaal tijdens het sporten!

€49,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Schoudersling Immo Vest

Schoudersling Immo Vest

Deze schoudergordel sling is ter immobilisatie van het schoudergewricht. Heeft u een gebroken schouder of uw schouder uit de kom? Dit immobilisatie vest biedt u de oplossing!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Immo Classic Schoudersling

Immo Classic Schoudersling

De Thuasne Immo Classic sling is een basic schouderbrace voor het fixeren en ondersteunen van de elleboog na (schouder) trauma's of een schouderfractuur.

€49,95 €24,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Mitella voor Kinderen

Mitella voor Kinderen

Een mitella voor uw kind kopen? De Orliman kinder brace lijn is speciaal ontwikkeld voor kinderen met blessures rond de elleboog, schouder of het sleutelbeen.

€44,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Armsling voor Kinderen

Armsling voor Kinderen

Een arm sling voor uw kind kopen? De Orliman kinderlijn met diverse kinder braces & kinder bandages zijn speciaal ontwikkeld voor de kids!

€29,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Luxe Mitella Novamed

Luxe Mitella Novamed

Deze luxe mitella is een stevige mitella die men draagt om de schouder, het sleutelbeen en de arm te immobiliseren. Ideaal na een fractuur, wanneer de schouder uit de kom is geweest of bij een gebroken sleutelbeen.

€24,95 €18,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Mitella Novamed (ventilerend)

Mitella Novamed (ventilerend)

Deze Novamed Mitella is gemaakt van een ventilerend materiaal, ideaal voor gebruik bij warm weer zodat uw arm niet zo heet wordt wanneer u deze mitella draagt. Hygiënisch en comfortabel!

€19,95 €14,95

Vergelijk
Informatie
CARE Elleboogbrace CARE

Elleboogbrace CARE

De CARE Elleboogbrace is voor mensen met blessures rond de elleboog. De brace geeft een homogene compressie en heeft tevens masserende pelottes aan de binnen- en buitenzijde. Ideaal bij een tennis- of golferselleboog!

€44,95 €27,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw