Aspecifieke rugklachten | brace kopen - ProBrace

Aspecifieke rugklachten

Wat zijn "a-specifieke" rugklachten

Lage rugklachten komen relatief veel voor. Vooral als het gaat om de a- specifieke rugklachten. Lage rugklachten, waarvan niet specifiek gezegd kan worden waar de pijn voorkomt komt ongeveer bij 90% van alle mensen voor. Het verschilt per persoon welk gebied en welke punten er pijnlijk en gevoelig zijn.

Aspecifieke rugklachten zijn klachten waar tot nu toe nog geen specifieke oorzaak aan te tonen is. Dit mede vanwege dat wij niet specifiek een plek kunnen aanwijzen waar de pijn zich bevindt. De pijn bevindt zich ergens op de onderrug, maar waar? Dat kan niet specifiek aangetoond worden. Dat is het vervelende en frustrerende van aspecifieke rugklachten. Mensen willen graag weten waar de pijn vandaan komt en hoe op te lossen.
Ondanks dat de pijn niet specifiek aangetoond kan worden, worden de klachten welzeker serieus genomen.

Aspecifieke rugklachten
×

Kleur

Materiaal

CARE Rugband CARE

Rugband CARE

Dé rugband voor extra steun aan de onderrug! ✔Dun profiel ✔Makkelijk onder de kleren te dragen ✔Met baleinen voor stabiliteit ✔Elastisch en ademend materiaal ✔De beste prijs kwaliteit verhouding!

€49,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
CARE Rugbrace CARE

Rugbrace CARE

Deze rugbrace is geschikt voor diverse rugklachten. Door de dubbele klittenbandsluiting heeft de rugbrace een uitstekende verstelbare pasvorm!

€59,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Dynacross Rugband

Thuasne Dynacross Rugband

Wanneer u niet de hele dag rond wilt lopen met een zware brace om de rug, maar wel behoefte hebt aan de verlichtende voordelen van een rugbandage! Gemaakt van ademend en comfortabel Combitex materiaal, waardoor deze direct op de huid is te dragen!

€49,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Dynacross Activity Rugband

Thuasne Dynacross Activity Rugband

Voor de inspannende momenten is er de Dynacross Activity Rugband. De extra elastische strap geen nét dat beetje extra ondersteuning op de pijnlijke plek wanneer uw rug daarom vraagt. Bevat flexibele baleinen en is gemaakt van ademend Combitex materiaal.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€119,99 €89,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaak aspecifieke rugklachten

Aangezien de oorzaak niet specifiek te achterhalen is wordt er wel een vermoede gedaan. Een groot vermoeden is ouderdom, artrose (slijtage) of beschadiging aan de ruggenwervels. Ook kan het komen door letsel aan de spieren of tussenwervelschijven van de rug. Over het algemeen kunnen meerdere structuren samen de oorzaak zijn.

Symptomen aspecifiek klachten

  • Pijn aan de onderrug
  • Pijn kan doorstralen richting de billen
  • Doorstralende pijn naar de bovenbenen
  • Pijn kan verergerd worden als er een verkeerde houding wordt aangenomen
  • Bij activiteiten, zoals tillen of sjouwen kan de pijn toenemen

Behandeling aspecifieke klachten

Ondanks dat de pijn niet specifiek aangegeven kunnen worden is er wel een oplossing. Bij “acute” lage rugklachten is het verstandig om te blijven bewegen. Zorg ervoor dat er gewoon met regelmaat bewogen wordt door oefeningen te doen of een stuk te wandelen.

Hierbij kan een brace ondersteuning, stabiliteit in de rug bieden. De ondersteuning kan ervoor zorgen dat de rugklachten verminderd worden.

Aspecifieke rugklachten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »