Artrose duim | Duimbrace kopen? - ProBrace

Artrose van het duimgewricht

Artrose is een van de vele vormen van reuma. Artrose is een veel voorkomende reumatische aandoening binnen het lichaam. Zo werden er in het jaar 2015 zo’n 1,2 miljoen mensen gediagnosticeerd met artrose. Het zijn vaak de gewrichten die worden aangedaan, zo ook de gewrichten in de hand of duim. Artrose komt ook specifiek voor in het duimgewricht.

Artrose van het duimgewricht
×

Kleur

Materiaal

GM Medical 016 Elastische Duimspalk

016 Elastische Duimspalk

De GM 016 elastische duimspalk is een ideale spalk voor instabiliteit, artritis- en artroseklachten in het duimgewricht. Door het elastische materiaal is de spalk erg comfortabel en vanwege de klittenbandsluiting makkelijk aan te trekken.

€29,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace

Ligaflex Rhizo Duimbrace

De Ligaflex Rhizo Duimbrace heeft een versteviging van metaaldraad, die de duim in een niet pijnlijke positie immobiliseert. De druk die de brace geeft is goed te regelen en daardoor ideaal in geval van duimartrose.

€27,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, quervain, skiduim of na een carpaal tunnel interventie.

€38,95

Vergelijk
Informatie
Medspec Ryno Lacer Polsbrace

Ryno Lacer Polsbrace

De Med Spec Ryno Lacer Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft optimale steun en bescherming. Deze polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, Quervain, skiduim of een carpaal tunnel behandeling.

€59,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Artrose aan de duim?

Artrose in de duim is een reumatische ziekte welke in het gehele lichaam kan plaatsvinden. Vaak wordt er gedacht dat artrose een slijtage is van de gewrichten of botten. Vandaar dat je ook vaak in de volksmond iemand hoort zeggen: “mijn gewrichten of mijn vingers zijn versleten?!” Echter is het woord “versleten” niet helemaal correct. In de gewrichten is er een zo genoemde verandering opgetreden.

Een extra stuk inzicht: een gewricht is een verbinding tussen twee botdelen. Tegen het gewrichtsvlak van het bot zit kraakbeen. Kraakbeen is glad weefsel dat ervoor zorgt dat het gewricht soepel kan scharnieren. Bij artrose in de duim is dit kraakbeen vervormd; het is dunner en zachter geworden. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten zich minder gemakkelijk bewegen, hierdoor zal beweging in de vingers pijnlijk en stijf aanvoelen; artrose van de duim.

Symptomen artrose duimbrace

  • Last van stijfheid in de duim
  • Gezwollen duim
  • Pijnlijk en gevoelige duim
  • Bewegingsbeperking in het duimgewricht
  • Een 'knokkelig' uiterlijk

Duimartrose behandelen? Duimbrace kopen!

De cyclus van artrose is per persoon en per gewricht verschillend. Het kan zijn dat u veel klachten in de hand hebt, maar weinig klachten kunnen ook ervaren worden. Laat u vooral informeren en adviseren door een specialist van ProBrace, een arts of fysiotherapeut. 

Ook kunt u ter ondersteuning van uw duimgewricht gebruik maken van een duimbrace. De duim brace voor de duim kan u voorzien van wat meer stabiliteit binnen het duimgewricht. Hierdoor kunnen eventuele klachten afnemen. 

Een duimbrace biedt extra stabiliteit bij alledaagse handelingen. Wij kunnen voor u de volgende duimbraces adviseren:

  1. GM Medical 016 Duimspalk, de meest verkochte duim brace voor Reuma
  2. Opzoek naar ondersteuning voor de duim en veel bewegingsvrijheid voor de hand? Kijk dan naar de Push CMC-duimbrace.
  3. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace, heeft meerder afstelmogelijkheden. Door de verschillende instellingen kun je de duimbrace naar eigen wens afstellen.
  4. Mocht u ook last hebben van de pols dan is de Ligaflex Manu polsbrace / duimspalk een goede optie voor u. 
Artrose van het duimgewricht
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »