Gebroken pols | Pols brace - ProBrace

Gebroken pols | Polsbrace

Wat is een polsbreuk?

Iedereen kan iets breken na een harde val. Een breuk in de pols is veel voorkomend. Zodra je valt is het eerste waarmee jij je probeert op te vangen de armen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het sporten, fietsen, struikelen etc. Er komt tijdens een val veel kracht op de pols vrij. Het kan dan ook voorkomen dat jij hierbij je pols verstuikt, verzwikte of soms breekt.

Bij een polsbreuk is het meestal het spaakbeen welke gebroken is. In de meeste gevallen zit er een scheur in het spaakbeen. Een fractuur van het spaakbeen kan pijnlijk aanvoelen bij het bewegen van de hand en pols.

Oorzaken polsbreuk

De armen worden in het dagelijks leven bij bijna elke handeling gebruikt. De armen worden ook gebruikt bij het opvangen van het lichaam zodra jij valt. Dit kan gebeuren tijdens alledaagse activiteiten en sporten. Door de hoeveelheid kracht tijdens een valpartij kan het zijn dat de pols verstuikt raakt of zelfs breekt.

Gebroken pols | Polsbrace
×

Kleur

Materiaal

Novamed / Viofix Viofix lichtgewicht polsbrace

Viofix lichtgewicht polsbrace

Deze polsbrace biedt u de beste balans tussen maximale steun en bewegingsvrijheid die u nodig heeft bij middelzware tot zware polsblessures en klachten aan het polsgewricht. Nu tijdelijk meer dan 50% korting!!

€54,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Push Sports Push Sport Polsbrace

Push Sport Polsbrace

De Push Sports Polsbrace wordt gezien als een van de beste polsbraces tijdens het sporten. Deze polsbrace biedt een optimale bewegingsvrijheid tijdens sportactiviteiten en ondersteunt wanneer nodig!

€59,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Push Push Med Polsbrace

Push Med Polsbrace

Wanneer belasting en beweging van uw polsen pijnlijk zorgt een brace voor ondersteuning. Deze comfortabele Push Med polsbrace geeft ondersteuning en pijnverlichting zonder uw bewegingsvrijheid te beperken!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een goedaardige polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Medspec Wrist lacer Polsbrace

Wrist lacer Polsbrace

De Wrist Lacer polsspalk is een comfortabele polsbrace en geeft optimale steun en bescherming voor het geïrriteerde polsgewricht. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom (CTS).

€49,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Symptomen polsfractuur

  • Zwelling pols
  • Gevoelig bij aanraking van de pols
  • Pijnlijk bij beweging van de pols
  • Blauwe plek
  • Standsafwijking van het bot
  • Koude of gevoelloosheid in de hand

Behandeling polsbreuk met een polsbrace

Zodra er met behulp van röntgenfoto’s geconstateerd is dat een pols gebroken is zal de breuk gegipst moeten worden. In het ergste geval zal een operatie aan te pas komen.

Nadat de pols met gips is behandeld kan een fysiotherapeut helpen met een eventuele nabehandeling of kan ProBrace u voorzien van een brace welke voor extra stevigheid zorgt en toch de bewegingsvrijheid biedt om de alledaagse handelingen weer op te pakken. Hieronder is een top 4 polsbrace samengesteld voor het herstel van een polsbreuk:

  1. De MedSpec Wrist lacer polsbrace, is een brace die geschikt is voor stabiliteit van het polsgewricht.
  2. Opzoek naar een polsbrace met de maximale bewegingsvrijheid van de vingers? Kijk dan naar de Ligaflex Classic polsbrace.

Eventueel alweer willen beginnen met sporten, vlak na het herstel van je gebroken pols? Kijk dan naar de hier onderstaande braces. 

  1. Kijk naar de Push Sports polsbrace
  2. Of kijk naar de Push Med polsbrace
Gebroken pols | Polsbrace
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »