RSI - Muisarm | polsbandage kopen? - ProBrace

RSI - Muisarm | Pols

Wat is RSI? 

RSI, tegenwoordig ook wel CANS genoemd is een verzamelnaam voor spierklachten in de arm, nek, pols of schouder. RSI is een blessure welke afkomstig is door herhaalbare bewegingen. Een bekende voor de pols is de zogenoemde muisarm.

Wat is een muisarm?

Door het in stand houden of herhalen van één zelfde beweging kan de pols pijn gaan doen. Dit is een aandoening waarbij herhaling centraal staat. Bij RSI zal de aandoening erin sluipen. De klachten in de vingers of pols zullen verdwijnen na het uitvoeren van de belasting. Echter zullen de klachten na verloop van tijd aanhouden en zal krachtverlies optreden in combinatie met irritatie, zwelling en pijn.

Oorzaken RSI in de pols

De meest voorkomende oorzaak van RSI of een muisarm komt door het uitvoeren van eenzelfde herhalende beweging voor gedurende een langere tijd. Hierbij wordt bijvoorbeeld onvoldoende pauze genomen en is een slechte werkhouding de oorzaak van een muisarm.  

Symptomen RSI / Polsklachten

  • Lichte pijn bij de pols
  • Koud gevoel in de pols
  • Tintelingen in de vingers
  • Vermoeidheid van de vinger

Muisarm behandelen pols? Polsbrace kopen?

Een muisarm is het beste om te voorkomen dan te genezen. Mochten de klachten helaas langdurig aanhouden en niet verminderen, dan kan het zomaar zijn dat een brace voor de ideale steun zorgt en eventueel de klachten kan verminderen. ProBrace adviseert de volgende braces, de braces zijn bijna identiek van elkaar.

  1. De Thuasne Dynoastab Dual Compacte
  2. Push Med polsbrace 

Daarnaast is ook de Pols Bandagze van Zamst te adviseren. De bandage is net even wat eenvoudiger aan te trekken en levert wat meer bewegingsvrijheid ten opzichte van de hierboven genoemde braces.

  1. Pols Bandage zamst

 

RSI - Muisarm | Pols
Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Dynastab Dual Compacte Polsbrace

Dynastab Dual Compacte Polsbrace

De Thuasne Dynastab Dual is een ideale polsbrace bij beginnende polsklachten of een verstuiking. De brace is compact, eenvoudig in gebruik en de mate van ondersteuning is eenvoudig aan te passen middels verschillende meegeleverde baleinen.

€26,95

Vergelijk
Informatie
Push Push Med Polsbrace

Push Med Polsbrace

Wanneer belasting en beweging van uw polsen pijnlijk zorgt een brace voor ondersteuning. Deze comfortabele Push Med polsbrace geeft ondersteuning en pijnverlichting zonder uw bewegingsvrijheid te beperken!

€52,95

Vergelijk
Informatie
Zamst Polsbandage Zamst

Polsbandage Zamst

Eenvoudig aan te trekken polsbandage van het merk Zamst. Deze polssteun is voor mensen met instabiliteitsklachten en lichte verstuikingen. Ideaal tijdens het sporten!

€19,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw