Enkel Artrose, artrose in de enkel | Enkelbrace kopen? - ProBrace

Artrose in de enkel, wat is dat?

Artrose in de enkel ontwikkeld zich meestal na een trauma (inclusief fractuur). Dit in tegenstelling tot wat er in het heup- of kniegewricht gebeurd. Hier ontstaat het met name door degeneratie (achteruitgang) van het gewricht. Een kleine stand verandering van het gewricht kan grote gevolgen hebben voor de belasting op het gewricht en dit kan veel pijn en een mobiliteitsbeperking opleveren. Vaak merkt u dat u moeilijker de trap op, maar zeker ook af kan lopen en u moeilijker op uw tenen kan staan. Daarnaast is er vaak pijn te voel rondom het enkelgewricht, maar zeker aan de voorzijde van de enkel.

Oorzaak   

Zoals hierboven besproken ontstaat artrose in de enkel niet zomaar. Artrose in de enkel is in de meeste gevallen ontstaan door letsel uit het verleden. In het verleden is de enkel misschien wel getraumatiseerd geraakt door bijvoorbeeld het sporten. Bij een verkeerde landing kan het zijn dat dat de enkelbanden scheuren of de enkel kan breken. Bij het herstel kan het voorkomen dat de stand van de enkel net anders is dan voorheen. Hierdoor kan piekbelasting, op het kraakbeen binnen het enkelgewricht ontstaan. Hierdoor kan artrose in de enkel ontstaan.

Symptomen

  • Bewegingsbeperking in de enkel
  • Na bewegen van de enkel neemt de pijn af
  • De enkel kan pijnlijk aanvoelen
  • Het afwikkelen van de voet kan pijnlijk zijn

Artrose in het enkelgewricht, wat kan ik doen?

Zodra u denkt dat u artrose in de enkel hebt ontwikkeld raden wij u aan contact op te nemen met een specialist, advies in te winnen en een röntgenfoto te laten maken. Dit volstaat meestal om een artrose te diagnosticeren. Daarnaast kunt u uzelf laten adviseren door een fysiotherapeut over wat te doen bij artrose in de enkel. Er is bewezen dat het dragen van een enkelbrace of enkelbandage de pijnklachten aanzienlijk doet verminderen. Een brace speciaal voor artrose zorgt er namelijk voor dat de pijnklachten verminderen, het fysiek functioneren verbeterd en de stijfheid verminderd. Hieronder staan verschillende producten die goed te gebruiken zijn bij een artrose in de enkel:

  1. Malleo Dynastab BOA Enkelbrace à luxe versie, zonder veters. De brace kan aan de hand van een wiel gestrikt worden
  2. Malleo Dynastab Enkelbrace BOA werkt met veters
  3. Malleotrain S Enkelbrace van Bauerfeind is geschikt om de enkel actief te ondersteunen. De brace is voor iedereen te verstellen naar zijn eigen opties, door middel van banden. 

Twijfelt u echter over welke enkelbrace of enkelbandage bij artrose voor u de beste is? Laat u dan geheel gratis adviseren door een fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of orthopedisch instrumentmaker van ProBrace. Dit kan u doen door contact op te nemen via de online chat op www.probrace.nl, te mailen naar info@probrace.nl of bellen naar +31 (0)85 4011 911.

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Basko A.S.O. Enkelbrace

A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€69,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€29,95

Vergelijk
Informatie
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€68,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€59,95 €47,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Action Enkelbandage

Malleo Action Enkelbandage

De Malleo Action enkelbandage is een comfortabele kleine compressie bandage. De bandage zorgt voor stabiliteit, verlichting van de pijn en voorkomt dankzij de comfortabele compressie vochtophopingen rond de enkel.

€25,95

Vergelijk
Informatie
Push Ortho Aequi Enkelbrace

Ortho Aequi Enkelbrace

De Push Ortho Enkelbrace Aequi biedt de perfecte balans tussen krachtige mechanische ondersteuning van de enkel en draagcomfort. Deze orthese is te gebruiken bij ernstige instabiliteit, enkelbandlaesies, en artrose.

€99,99 €74,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind MalleoTrain® Enkelbrace

MalleoTrain® Enkelbrace

De Bauerfeind MalleoTrain® is een ver doorontwikkelde bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De speciale profielpelottes zorgen voor extra ondersteuning en proprioceptische werking.

€64,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Enkelbandage

Sport Enkelbandage

De Thuasne Sport Enkelbandage garandeert een compressie van het gewricht en bevordert de proprioceptie. De anatomische pasvorm maakt dat deze enkelbandage ideaal gebruikt kan worden tijdens sportactiviteiten.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Hielspoor Zooltjes

Hielspoor Zooltjes

Deze hielspoor zolen zijn de ideale oplossing bij klachten zoals hielspoor, een ontstoken peesplaat (fasciitis plantaris), hielpijn en andere pijn rond de hiel.

€29,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Dempende Inlegzool (bij Diabetes / Artrose)

Dempende Inlegzool (bij Diabetes / Artrose)

Deze comfortabel inlegzool is een dempende inlegzool die toegepast wordt bij mensen met metatarsalgie, neuropathische pijn onder de voeten, diabetes voeten, artrose of simpelweg voor extra comfort tijdens het staan, sporten & gaan.

€39,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

Malleo Dynastab® BOA® Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab® BOA® is de nieuwste enkelbrace van Thuasne, maar voorzien van een BOA sluiting om het aan en uittrekken te vereenvoudigen.

€74,95

Vergelijk
Informatie
Push MED Enkelbrace

MED Enkelbrace

De Push med enkelbrace is gebaseerd op de principes van de functionele tapebandage. De brace is te gebruiken bij onderandere instabiliteit, enkelfractuur, postoperatief, artrose en bij een voetballersenkel.

€84,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Form Fit Enkelbrace

Form Fit Enkelbrace

Vergelijkbaar met de bekende A.S.O. enkelbrace is deze Form Fit rigide enkelbrace geschikt om de ernstig verzwikte enkel te ondersteunen. Deze brace wordt ook veel gebruikt na een enkel fractuur om de eerste weken na het gips de enkel te ondersteunen...

€53,95

Vergelijk
Informatie
CARE Malleo Enkelbrace CARE

Malleo Enkelbrace CARE

De CARE malleo Enkelbrace is een bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De brace is uitgevoerd met speciale pelottes die zorgen voor een proprioceptische werking.

€39,95 €22,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Enkelbrace Novamed

Enkelbrace Novamed

Novamed enkelbrace - Een zeer comfortabele enkelbrace geschikt voor diverse enkelklachten.

€34,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw