Schouderinstabiliteit | brace kopen? - ProBrace

Schouder instabiliteit

Wat gebeurt er bij schouderinstabiliteit?

De schouder heeft zijn bewegingsvrijheid te danken aan de werking van het gewricht. Het schoudergewricht heeft zijn werking te danken aan de zogeheten kogelgewricht. De kop van de arm en de kom van de schouder sluiten goed op elkaar aan.
Bij een schouderinstabiliteit kan het zijn dat de kop en de kom van elkaar afgeleiden waardoor de schouders soms lichtelijk of geheel uit de kom kan gaan.

Om de het schoudergewricht, de kop en kom bij elkaar te houden is het gewricht omringd met een weefsel (zoals kapsels, gewrichtsbanden etc.). Het weefsel heeft als belangrijkste taak het gewricht bij elkaar te houden, zij zorgen voor passieve stabiliteit.
Zodra er sprake is van schouderinstabiliteit dan is het weefsel (vaak in het verleden) een keer op rek gekomen, waardoor het weefsel niet meer in staat is het gewricht volledig bij elkaar te houden. Hierdoor kan schouderluxatie voorkomen, waarbij de schouders soms lichtelijk of helemaal uit de kom kan.

Schouder instabiliteit
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Schouderbandage

Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met deze Thuasne Sport schouderbandage. Houd de spieren van de schoudergordel warm en geef stabiliteit met deze schouderbrace.

€29,95

Vergelijk
Informatie
Basko Elcross 138 Rugrechthouder

Elcross 138 Rugrechthouder

Bij hoge rugklachten of pijn tussen de schouderbladen zorgt een 'rugrechthouder' voor de ondersteuning en pijnverlichting. Dit hulpmiddel is eenvoudig onder kleding te dragen.

€84,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Schoudersling Immo Vest

Schoudersling Immo Vest

Deze schoudergordel sling is ter immobilisatie van het schoudergewricht. Heeft u een gebroken schouder of uw schouder uit de kom? Dit immobilisatie vest biedt u de oplossing!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken schouderinstabiliteit

Schouderinstabiliteit ontstaat vaak door een val of ongeluk. Bij de val of het ongeluk kan het zijn dat de schouder lichtelijk of geheel uit de kom is gegaan. Hierbij is het kapsel rondom het schoudergewricht uitgerekt of ingescheurd.
Ook kan het zijn dat de schouder een verkeerde beweging heeft gemaakt, waardoor de schouder gedeeltelijk uit de kom kan gaan. Het kapsel rondom kan hierdoor op rek komen.
Bij schouderinstabiliteit kan het schoudergewricht verzwakt zijn en bestaat er een kans dat de schouder wellicht weer uit de kom kan.

Symptomen

  • De persoon ervaart een instabiel gevoel bij het uitstrekken of maximaal rijken van de arm.

Diagnose schouderinstabiliteit

Het kapsel om de schouder zal niet volledig meer herstellen. Vandaar dat van belang is om de omliggende rotator cuff spieren te trainen. Door training en het gebruik van een brace kan de schouderstabiliteit positief beïnvloed worden.
Als probrace kunnen wij de Ottobock schouderbrace Acro Comfort adviseren. Deze brace is speciaal ontworpen voor instabiele schouders.

Schouder instabiliteit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »