Hallux valgus | hulpmiddelen kopen? - ProBrace

Hallux valgus

Wat is een hallux valgus?

Een hallux valgus is een veel voorkomende blessure aan tenen. Een aandoening in de hallux valgus is letterlijk te vertalen. De hallux is je grote teen en wanneer de teen in valgus staat dan wijst de teen naar buiten(lateraal).

Zoals hierboven beschreven is, staat de grote teen naar buiten gewezen bij een hallux valgus. Eigenlijk is het een standsafwijking van de grote teen. Tijdens deze afwijking steekt het middenvoetsbeentje, vlak onder de grote teen naar buiten uit. Deze knobbel wordt bunion genoemd. De bunion kan zeer pijnlijk zijn en irritaties opleveren, vooral bij het dragen van schoenen. Bij de bunion kan huidirritatie en gewrichtsontsteking het gevolg zijn.

Oorzaak hallux valgus

Hallux valgus kan een aangeboren afwijking zijn, maar het hoeft niet. Vaak is het een aandoening in de voet. De voet staat dan te ver naar binnen, zoals bij een doorgezakt voet. Echter zijn het in praktijk meer dames (90%) die met dit probleem te kampen hebben dan mannen. De schoenen van vrouwen zijn vaak te smal, vooral bij hakken. Er komt te veel druk op de voorvoet.

Symptomen hallux valgus

  • Pijn aan net achter de grote teen (bunion)
  • De grote teen wijst naar buiten (lateraal)
  • Schoenen passen lastig
  • De bunion kan rood zijn
  • Pijn in het gewricht van de grote teen

Behandelen

Een hallux valgus is prima te behandelen. Een behandeling is echter niet altijd nodig. Sommigen willen de hallux valgus graag laten behandelen omdat het er niet zo mooi uitziet, maar wanneer pijn niet aanwezig is hoeft het niet per se te worden behandeld.

Bij lichte pijntjes kunnen eventueel goede schoenen al een hele hoop doen. Een alternatief is de teen passief te spreiden. Dit kan al eenvoudig door een siliconen teenspreider aan te schaffen of met behulp van een lichte brace.

  1. Voor een siliconen teenspreider, waarbij de teen passief worden gespreiden kiest u het eenvoudigst voor de Orliman Softgel of de Halux Valgus Teenspreider. Eenvoudig in gebruik en makkelijk te wassen.
  2. Bauerfeind Valguloc Teen Brace
  3. Hallux valgus Teenbrace van Novamed
  4. Go Medical Hallux Valgus
Hallux valgus
Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Viofix Hallux Valgus Teenbrace

Hallux Valgus Teenbrace

Last van een scheve teen of Hallux Valgus? Deze nachtspalk voor uw teen wordt gebruikt als conservatieve behandeling óf als brace hulpmiddel vóór en ná een operatie.

€24,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hallux Valgus Nachtspalk - Dynamische spalk voor de grote teen

Hallux Valgus Nachtspalk - Dynamische spalk voor de grote teen

Voor een spalk behandeling van een scheve grote teen (hallux valgus). TIP: Met deze nachtspalk kunt u ook 's nachts uit bed naar het toilet zonder deze af te doen, aangezien deze dynamische spalk een scharnierfunctie heeft.

€12,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Spalk Hallux Valgus - Grote teen nachtspalk

Spalk Hallux Valgus - Grote teen nachtspalk

Staat uw grote teen scheef en zoekt u een orthese ter correctie van de grote teen? Deze nachtspalk draagt u gedurende de nacht ter behandeling van een scheve grote teen. De orthese voorkomt door het spalken langzaam de standsverandering van de teen.

€17,95 €12,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Valguloc Teen Brace

Bauerfeind Valguloc Teen Brace

Staat uw grote teen scheef en wijst deze richting uw kleine teen? Dan is de ValguLoc geschikt voor de correctie van deze foute positie van de grote teen. De ValguLoc is te gebruiken als een conservatieve behandeltherapie van een Hallux Valgus.

€29,95 €24,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Teenspreider Hallux Valgus (per paar)

Teenspreider Hallux Valgus (per paar)

Heeft u een scheve grote teen? Deze teenspreiders zijn er om uw tenen van elkaar af te houden en om drukplekken en ontstekingen te voorkomen. Het siliconen kussen naast de grote teen is er om de druk op de knobbel van de grote teen te verminderen.

€29,95 €16,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hallux inlegzool

Hallux inlegzool

Deze steunzool typeert zich met name door een stug voorvoet gedeelte. Door dit stugge deel is deze steunzool erg goed in te zetten bij mensen die klachten aan de grote teen hebben (bv. een Hallux Valgus of een Hallux Rigidus).

€19,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw