Bauerfeind Valguloc 2 Dynamische Hallux Valgus Teenbrace

Prijs:

 69,95

De Bauerfeind Valguloc 2 Teenbrace is de enige brace voor de grote teen die naast een scharnierfunctie voor flexie & extensie (het buigen en strekken) óók een instellingsmogelijkheid heeft voor varus en valgus (het naar binnen en naar buiten bewegen).

Wissen

Behandeling van Hallux Valgus met ValguLoc II teenbrace

Heeft u last Hallux Valgus, een knobbel aan de zijkant van uw grote teen en staat de grote teen scheef (naar binnen), dan is de Bauerfeind Valguloc 2 teenbrace een prettig hulpmiddel. De brace kan helpen bij de behandeling en uitlijning van uw scheve grote teen. De teenbrace is zeer geschikt voor behandeling van Hallux Valgus dankzij de scharnierfunctie voor flexie & extensie (het buigen en strekken) en de instellingsmogelijkheid voor varus en valgus (het naar binnen en naar buiten bewegen). De Bauerfeind ValguLoc II is een teenorthese ontworpen om het basisgewricht van de grote teen te ontlasten en pijnvrije beweeglijkheid te realiseren bij de behandeling van hallux valgus (ook wel bekend als een scheve teen of “knobbelteen”). Wanneer de orthese in een vroeg stadium van hallux valgus wordt toegepast, kan het verdere verslechtering van de afwijkende positie op lange termijn voorkomen. Het scharnier van de ValguLoc II houdt de teen in een vooraf ingestelde hoek, terwijl strek- en buigbewegingen worden beperkt of trapsgewijs mogelijk worden gemaakt, afhankelijk van de therapiebehoeften.

Nauwkeurige behandeling van uw knobbelteen dankzij individueel aan te passen bewegingen

De ValguLoc II biedt de mogelijkheid om bewegingen individueel aan te passen, waardoor de behandeling nauwkeurig kan worden afgestemd op uw behoeften. Dankzij de platte constructie van de orthese wordt het basisgewricht van de grote teen effectief ontlast zonder extra bulk toe te voegen, wat het draagcomfort verhoogt. Met platte klittenbandsluitingen kan de orthese gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd, wat het gebruiksgemak voor de patiënt vergroot. ValguLoc II fixeert de grote teen in een therapeutisch correcte hoek. Buig- en strekbewegingen kunnen afhankelijk van de therapie-eisen in stappen worden ingesteld. Na een operatie kan de teen eerst worden gespalkt en gestabiliseerd, waarna geleidelijk meer bewegingsvrijheid wordt toegestaan om te voorkomen dat de teen opnieuw in een foute positie terechtkomt. De ValguLoc II sluit nauw op de voet aan en biedt zowel overdag als ‘s nachts steun en geleiding. De orthese is ontworpen om in comfortabele schoenen te passen en kan continu worden gedragen voor optimale resultaten. De slanke, anatomische bouwwijze zorgt voor een hoog draagcomfort. Het scharniermateriaal kan met de comfortabele bekleding aan de binnenzijde thermoplastisch aan de individuele teenvorm worden aangepast indien nodig.

Eigenschappen en voordelen

 • Individueel mobiliseerbaar
 • Platte constructie
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Geleide bewegingen
 • 24-Uurs werking

Indicaties

 • Hallux Valgus of Knobbelteen
 • Postoperatief gebruik na hallux valgus operatie
 • Conservatieve of functionele therapie bij foutieve stand van de hallux
 • Scheefstand van de grote teen (door bijvoorbeeld artrose van de teen)
 • Status pre- of postoperatief van een ingreep aan de grote teen
 • Blaarvorming of wondvorming tussen de eerste en de tweede teen
 • Likdoorns
 • Overige aandoeningen waarbij de grote teen gespalkt dient te worden

Maatadvies
De teenbrace is verkrijgbaar in een universele maat en kan zowel rechts als links gedragen worden.

Specificaties

Gewicht0,75 kg
Afmetingen9 × 16 × 7 cm
Kleur

Maat

One size

Zijde

Universeel

Mate van ondersteuning

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bauerfeind Valguloc 2 Dynamische Hallux Valgus Teenbrace” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is Hallux Valgus?

Hallux valgus, ook bekend als een scheve teen of “knobbelteen”, is een veelvoorkomende voetafwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst in de richting van de andere tenen, waardoor een bult aan de basis van de teen ontstaat. Deze bult wordt een bunion genoemd. Hallux valgus kan pijnlijk zijn en de algehele voetfunctie beïnvloeden.

Wat is de ValguLoc II en waarvoor wordt het gebruikt?

ValguLoc II is een orthese die wordt gebruikt om het basisgewricht van de grote teen te ontlasten en de correctie van hallux valgus te ondersteunen. Het helpt pijnvrije beweeglijkheid te realiseren en kan verdere verslechtering van de teenstand voorkomen.

Hoe werkt de ValguLoc II?

De orthese houdt de grote teen in een therapeutisch correcte hoek met behulp van een scharniermechanisme. Dit scharnier kan worden aangepast om buig- en strekbewegingen in stappen toe te staan, afhankelijk van de behandelingsfase.

Kan ik de ValguLoc II de hele dag dragen?

Ja, de ValguLoc II is ontworpen om zowel overdag als ‘s nachts te worden gedragen. Het past in comfortabele schoenen en biedt continue steun en geleiding.

Is de ValguLoc II makkelijk aan te brengen?

Ja, de orthese is eenvoudig aan te brengen en te verwijderen dankzij platte klittenbandsluitingen. Dit verhoogt het gebruiksgemak voor de patiënt.

Kan de ValguLoc II worden aangepast aan mijn teen?

Ja, het scharniermateriaal van de orthese kan thermoplastisch worden aangepast aan de individuele vorm van de teen voor een optimaal draagcomfort.

Voor wie is de ValguLoc II geschikt?

De ValguLoc II is geschikt voor patiënten die een operatie aan hallux valgus hebben ondergaan en voor diegenen die een conservatieve of functionele therapie volgen bij een foutieve stand van de hallux.

Andere suggesties…

 • Bauerfeind valguloc

  Bauerfeind ValguLoc Teenbrace

  1 reviews

  Vanaf:  35,45

  Bekijken

 • hallux valgus sock go medical probrace

  GO Medical Voorvoetsok Hallux Valgus met Bunionbeschermer

  4 reviews

  Vanaf:  14,95

  Bekijken

 • go medical nachtspalk hallux valgus

  GO Medical Hallux Valgus Nachtspalk

  3 reviews

  Vanaf:  14,95 19,95

  Bekijken

 • ProBrace_Novamed_5900-2

  GO Medical Teenspreider / Teencorrector

  3 reviews

  Vanaf:  12,95 18,95

  Bekijken

 • ergopad redux hallux rigidus bauerfeind steunzolen inlegzool probrace

  Bauerfeind ErgoPad Redux Hallux Rigidus Inlegzolen

  Nog geen reviews

  Vanaf:  71,45 76,45

  Bekijken