Blessure aan de elleboog? Elleboogbrace of elleboogbandage online bestellen? ProBrace staat voor u klaar! - ProBrace

Elleboog blessure en een brace of bandage voor de elleboog kopen? Elleboogbraces en elleboogbandages via webshop!

Heeft u problemen met het strekken, het buigen of eventueel last van overstrekking van uw elleboog? Wellicht is een elleboog brace iets voor u? Laat u adviseren door een specialist van ProBrace. ProBrace haar team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers staat voor u klaar met een vrijblijvend advies! U kunt ons bereiken via info@probrace.nl of +31 (0)85 – 4011 911. 


 

Een brace of bandage tegen overstrekking van de elleboog

Bij overstrekking van de elleboog heb je meestal last van een felle pijn in de elleboog regio, gevolgd door een zwelling en duidelijk hoorbare ‘klik klachten’ in de elleboog. Na een aantal dagen merkt u dat de klachten langzaam minder worden, maar dat bij zowel passieve als actieve overstrekking de elleboog nog pijnlijk is. Om overstrekking in de elleboog te voorkomen kunt u gebruik maken van elleboogbraces of elleboogbandage. Om de juiste brace bij uw casus te kopen moet u wel weten welke diagnose er gesteld moet worden rondom uw klachten aan de elleboog. Laat u altijd informeren door een medisch of paramedisch specialist. Het team van ProBrace staat daarom altijd voor u klaar met het juiste advies op het gebied van elleboogbraces of het gebruik van een elleboogbandage. ProBrace heeft namelijk een selectie gemaakt van de beste elleboogbraces die momenteel op de markt worden aangeboden. Ons team van specialisten heeft zorgvuldig een keuze gemaakt uit de beste elleboogbraces en elleboogbandages van verschillende leveranciers. Bent u op zoek naar een elleboogbrace of elleboogbandage, dan is ProBrace waar u moet zijn om snel en online uw elleboogbrace te kopen.

De elleboog kent verschillende aandoeningen. Een van de meest bekende aandoeningen zijn de tenniselleboog / tennisarm of de golferselleboog. Maar naast deze aandoeningen zijn er nog meer diagnoses bekend rondom de elleboog. Zoals:

  • Tenniselleboog / tennisarm
  • Golferselleboog / golfelleboog / golfarm
  • Breuk elleboog
  • Kneuzing elleboog
  • Overstrekking elleboog

Al deze aandoeningen kunnen door middel van een conservatieve behandeling en het gebruik van een elleboogbrace worden genezen* (NHG standaard).
 

Golferselleboog? Probeer een golf brace!

Een van de bekendste golfblessures is de golferselleboog. Gemiddeld krijgen 7 op de 1000 mensen een golferselleboog. Voor personen in de leeftijdscategorie 40 tot 50 jaar is de kans op deze blessure het grootst, namelijk 13 op 1000. Kleine haarscheurtjes in de aanhechting van de buigspieren van de pols aan de elleboog blijken vaak de oorzaak van deze pijnklachten. Vooral golfers kunnen door de specifieke krachten op deze aanhechtingen tijdens de swing last krijgen van een golferselleboog. Na een halfjaar zijn 80% van de klachten (vrijwel) hersteld en na een jaar 90%, bij conservatieve behandeling.* Een veelvoorkomende en effectieve behandelmethode hierbij is het gebruik van een elleboogbrace / epicondilytisbandage.

Naast de golferselleboog zijn er ook andere blessures die hinderlijk kunnen zijn tijdens het lopen op de baan. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Instabiele knie
  • Dikke en/of pijnlijke enkels
  • Pijnlijke voeten

Om uw pijnlijke knieën te ondersteunen biedt ProBrace een assortiment kniebraces in verschillende ondersteuningsklassen. Afhankelijk van de mate van ondersteuning kunnen uw klachten op de baan drastisch verminderd worden, zonder hierbij uw techniek aan te tasten.

Wanneer het u  juist moeite kost om 18 holes te lopen vanwege pijnlijke en vermoeide voeten kan het raadzaam zijn om de standaard zolen in uw golfschoenen te vervangen voor een paar goede confectie steunzolen of in sommige gevallen zelfs maatwerk orthopedische voetbedden. Een goede ondersteuning van het lengtegewelf corrigeert de stand van uw enkel en een milde voorvoetsteun verminderd de voorvoetklachten en een eventueel slapend gevoel in de voorvoet. Als dit onvoldoende is kan een enkelbrace uitkomst bieden. ProBrace heeft een aantal exemplaren voor u geselecteerd welke probleemloos in uw golfschoenen passen.

Daarnaast kunt u bij ProBrace ook kiezen uit verschillende sportkousen of sportsokken welke een verhoogde compressiewaarde hebben. Deze compressiekousen voorkomen dat u vocht in uw onderbenen vasthoudt. Hierdoor kunnen dikke en pijnlijke enkels eenvoudig voorkomen worden.

Mocht u meer informatie willen kunt u altijd even contact opnemen met ProBrace. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

E: info@probrace.nl
T: +31 (0)85 – 4011 911

Lees meer