Skiduim | duimbrace kopen? - ProBrace

Skiduim

Wat is een skiduim?

Een skiduim is een veel voorkomende blessure bij skiërs. Ongeveer 10% van alle skiongelukken bestaat uit een ski duim. Echter kan het bij andere sporten of valpartijen gebeuren dat de gewrichtsband van de duim aangedaan raakt. Bij een skiduim is het de gewrichtsband van de duim die verrekt, verslapt of scheurt. De gewrichtsband ligt gelegen aan de binnenzijde van de duim. Wanneer deze aangedaan is kan het gewricht instabiel worden.

Bij een skiduim is het de gewrichtsband, aan de binnenzijde van de duim die aangedaan is. De gewrichtsbanden zorgen voor stabiliteit en stevigheid van het onderste duimgewricht. Na een val waarbij de duim een onmogelijke beweging naar buiten maakt zal het gewrichtsband inscheuren of verrekken.

Oorzaken skiduim

De oorzaken van een ski duim komen veelal voor bij valpartijen. Bij skiën ontstaat een skiduim bij het vallen waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. Ook kan er letsel ontstaan als er veel kracht, naar buiten op het duimgewricht ontstaat. Dit kan gebeuren bij een valpartij of bij balsporten, wanneer de bal met een hoge snelheid op de duim terecht komt.

Symptomen ski duim

  • Druk op het duimgewricht is pijnlijk
  • Gezwollen duim
  • Minder kracht in de duim
  • Het openen van een pot of deuropening is vaak pijnlijk
  • Instabiel duimgewricht

Ski duim behandelen met een Brace?

De arts zal een valgus stress test uit voeren. De duim wordt in verschillende posities naar buiten en achteren geduwd. De stabiliteit van het gewricht wordt hierbij getest. Waarbij de arts de ernst van het letsel kan testen.  
In de meeste gevallen zal het zichzelf herstellen. Het belangrijkste is 3-4 weken rust houden. Eventueel kan het gewricht stabiel gehouden worden met behulp van een spalk of een brace. Probrace kan u hierbij het volgende advies geven:

  1. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace, de duimbrace is persoonlijk af te stellen waardoor het duimgewricht wordt gestabilisteerd.
  2. Ligaflex Rhizo Duimbrace, de brace is ontworpen voor alleen de duim. Hierdoor behoudt u de bewegingsvrijheid van het polsgewricht met de beste ondersteuning van het duimgewricht.
Skiduim
Lees meer
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace

Ligaflex Rhizo Duimbrace

De Ligaflex Rhizo Duimbrace heeft een versteviging van metaaldraad, die de duim in een niet pijnlijke positie immobiliseert. De druk die de brace geeft is goed te regelen en daardoor ideaal in geval van duimartrose.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw