Skiduim | duimbrace kopen! - ProBrace

Skiduim blessure?

Een skiduim is een veel voorkomende blessure bij skiërs, vandaar ook de naam 'skiduim'. De skiduim is echter ook nog bekend onder de naam 'gamekeepers thumb' of de 'jachtopzieners duim'. Vaak ontstaat een zogeheten skiduim door een val, waarbij diegene zichzelf probeert op te vangen met zijn handen. Een andere manier is wanneer iemand een bal op zijn duim krijgt (vandaar de naam gamekeepers thumb).  

Onthoud dus dat een skiduim ook kan ontstaan tijdens andere (sport) activiteiten. Het kan tijdens onder andere het sporten of bij valpartijen gebeuren dat de gewrichtsband van de duim aangedaan raakt. Bij een skiduim is het de gewrichtsband van de duim die verrekt, verslapt of scheurt. De gewrichtsband ligt gelegen aan de binnenzijde van de duim. Wanneer deze aangedaan is kan het gewricht instabiel worden.

Skiduim blessure?
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace

Ligaflex Rhizo Duimbrace

De Ligaflex Rhizo Duimbrace heeft een versteviging van metaaldraad, die de duim in een niet pijnlijke positie immobiliseert. De druk die de brace geeft is goed te regelen en daardoor ideaal in geval van duimartrose.

€27,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Duimbandage / Polsbandage

Sport Duimbandage / Polsbandage

De Thuasne Sport Duimbandage: een functionele en comfortabele duim- en polsbandage in een met versteviging bij de duim voor extra steun van het CMC en MCP-gewricht.

€27,95

Vergelijk
Informatie
Zamst Sport Duimbrace Thumb Guard

Sport Duimbrace Thumb Guard

De Zamst Sport Duimbrace is een door warmte te vervormen duimbrace. Deze sluit hierdoor perfect aan en is ideaal te gebruiken tijdens sport activiteiten!

€44,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, quervain, skiduim of na een carpaal tunnel interventie.

€38,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Bij een skiduim is het de gewrichtsband, aan de binnenzijde van de duim die aangedaan is. De gewrichtsbanden zorgen voor stabiliteit en stevigheid van het onderste duimgewricht. Na een val waarbij de duim een onmogelijke beweging naar buiten maakt zal het gewrichtsband inscheuren, afscheuren of verrekken.

Oorzaken skiduim brace

De oorzaken van een ski duim komen veelal voor bij valpartijen. Bij skiën ontstaat een skiduim bij het vallen waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. Ook kan er letsel ontstaan als er veel kracht, naar buiten op het duimgewricht ontstaat. Dit kan gebeuren bij een valpartij of bij balsporten, wanneer de bal met een hoge snelheid op de duim terecht komt.

Symptomen ski duim brace

  • Druk op het duimgewricht is pijnlijk
  • Gezwollen duim
  • Minder kracht in de duim
  • Het openen van een pot of deuropening is vaak pijnlijk
  • Instabiel duimgewricht

Ski duim behandelen met een brace?

De arts of fysiotherapeut zal een valgus stress test uit voeren. De duim wordt in verschillende posities naar buiten en naar achteren geduwd. De stabiliteit van het gewricht wordt hierbij getest. Waarbij de arts / fysio de ernst van het letsel kan testen. Het belangrijkste is vaak om 3-4 weken rust houden en om de duim goed te beschermen (dat het niet wéér gebeurt). U kunt het gewricht stabiel gehouden worden met behulp van gips, een duimspalk of een duimbrace. ProBrace kan u hierbij het volgende advies geven:

  1. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace, de duimbrace is persoonlijk af te stellen waardoor het duimgewricht wordt gestabilisteerd.
  2. Ligaflex Rhizo Duimbrace, de brace is ontworpen voor alleen de duim. Hierdoor behoudt u de bewegingsvrijheid van het polsgewricht met de beste ondersteuning van het duimgewricht.
  3. Ligaflex Manu duimspalk / polsbrace: mocht u ook last hebben van uw polsgewricht, dan is het wellicht goed om een combinatie van een duimbrace en een polsspalk te nemen.

 

Skiduim blessure?
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »