Runners knee brace online kopen? | - ProBrace

Lopersknie blessure (iliotibialiaal frictiesyndroom)

De runnersknee, letterlijk vertaald: renners knie, komt veelal voor bij hardlopers en wandelaars. Hardlopen is een zware sport voor de knieën. Bij elke stap die gezet wordt moeten de knieën de krachten die hierbij vrijkomen opvangen.

Oorzaak runners knie? Hoe ontstaan een runnersknee!

Zodra iemand last heeft van een runners knee dan zie je deze persoon grijpen naar zijn bovenbeen, iets boven de knieschijf en aan de buitenkant van de knie. Hier loopt een peesplaat, de tractus iliotibialis. Deze loopt vanaf het heupbeen langs de zijkant van het been tot richting het onderbeen. Zodra jij aan het wandelen of hardlopen bent, zal je dit doen door je knie te buigen en te strekken. De iliotibiale pees zal tijdens deze bewegingen langs de kniebobbel geleiden. Zodra deze herhaling vele malen herhaald wordt kan het zijn dat de pees geïrriteerd en ontstoken raakt.

Lopersknie blessure (iliotibialiaal frictiesyndroom)
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconenboord kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€61,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding!

€54,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Neopreen Kniebandage met Baleinen

Neopreen Kniebandage met Baleinen

De neopreen kniebandage van Thuasne is een kniebrace die veelal ingezet wordt tijdens het (water)sporten. De baleinen aan de zijkant van de brace ondersteunen het kniegewricht in haar functie voor een optimale sportieve prestatie!

€44,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Veel voorkomende klachten komen naar voren zodra er veel gelopen wordt, veel kilometers, bergwandelingen of bij marathons. Een aantal factoren kunnen bijdragen bij een runnersknee. De belangrijkste oorzaak is de houding tijdens het hardlopen. Het hebben van O- benen of X-benen kan hieraan bijdragen. Ook kan een beenlengteverschil, platvoeten, holle voeten, verminder kracht in de hamstring of verkeerde schoenen hieraan bijdragen.

Symptomen lopers knie

  • Last aan de buitenkant van de knie tijdens wandelen of (hard)lopen
  • In rust zal de knie zo goed als geen pijn doen

Herstel loperskie met een brace?

Het beste herstel is door de pees niet te veel te belasten. Dit kun je doen door rust te nemen. Zorg er de eerste weken voor dat de pees niet belast wordt door even niet te lopen. In de tussentijd kan er gefietst of gezwommen worden. Na een paar weken kan er rustig aan belasting op de pees worden uitgeoefend. Maar beperk de belasting door minder vaak, snel en ver te lopen.
Ook kan ProBrace de klachten verminderen met behulp van een passende brace of bandage. Dankzij compressie en versteviging rondom de knieschijf kan deze brace extra ondersteuning bieden:

Rustig aan herstellen maar tegelijkertijd toch uw hobby willen uitvoeren? Of voor extra compressie en stabiliteit na het herstel? Kijk dan naar onderstaande braces:

  1. Bauerfeind genutrain met siliconen
  2. Bauerfeind sports knee support
  3. CARE Genu kniebrace 

Twijfelt u over welke kniebrace voor u de beste is? Neem dan contact met ons op en vraag een van onze specialisten geheel gratis om advies.

 

Lopersknie blessure (iliotibialiaal frictiesyndroom)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »