Pols verstuiking - verstuikte pols | polsbrace kopen? ✅ - ProBrace

Pols verstuiking

Wat is een verstuiking van de pols?

Iedereen herkent het wel, je bent lekker aan het sporten of bent onderweg naar de bus en op dat moment struikel je. Je vangt je lichaam op met behulp je handen en armen, waarna je weer opstaat. Er lijkt niet zo veel aan de hand, maar zodra je ’s avonds thuis op de bank zit voel je toch dat de polsen nog zeer doen.  Het kan zijn dat de pols gebroken, gekneusd of misschien wel verstuikt is?

Er wordt gesproken van een verstuiking als de banden, die zich om het polsgewricht bevinden opgerekt worden. De banden zorgen ervoor dat het gewricht bij elkaar blijft. Bij een val kunnen deze zover oprekken dat het misschien zelfs scheurt. De pols voelt hierna pijnlijk en zal opzwellen.

Oorzaak van een verstuiking

De oorzaak van een verstuiking is vaak bij een val. De persoon probeert zich op te vangen met de armen waarna de pols een rare beweging maakt of de grote kracht moet opvangen. Hierdoor kan het zijn dat de banden oprekken, waarna een zwelling en een pijnlijk gevoel in de pols ontstaat. 

Pols verstuiking
×

Kleur

Materiaal

Zamst Polsbandage Zamst

Polsbandage Zamst

Eenvoudig aan te trekken polsbandage van het merk Zamst. Deze polssteun is voor mensen met instabiliteitsklachten en lichte verstuikingen. Ideaal tijdens het sporten!

€19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Polssteun

Sport Polssteun

De Thuasne Sport Polssteun is perfect te gebruiken bij een overbelaste pols. Het comfortabele weefsel en de eenvoudige klittenbandsluiting dragen bij aan het grote gebruikersgemak.

€11,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Symptomen van een verstuiking bij de pols

  • Kan blauwig kleuren
  • Zwelling

Behandeling van een verstuikte pols

Bij een verstuikte pols is het van belang dat de pols goed gekoeld wordt om de zwelling tegen te gaan. Dit kan gedaan worden door te koelen met koud water of met ijs. Daarna is het van belang om de pols goed te laten rusten. Daarbij zegt dit niks over “niet” bewegen. Zorg ervoor dat de pols voldoende rust krijgt maar beweeg de pols zo af en toe voor de goede doorbloeding.
Om voldoende rust te bewaren in de pols kan ProBrace de volgende polsbraces, zo veel mogelijk dynamische brace adviseren:

  1. Zamst pols wrap 
  2. ManuTrain Polsbandage van Bauerfeind

Al helemaal hersteld of bijna hersteld en langzaam de sport weer willen oppakken? Dan kan wellicht wat extra ondersteuning van de pols aan te raden zijn. De brace zorgt voor extra stabiliteit in het polsgewricht en toch met zo veel mogelijk bewegingsvrijheid. 

  1. Sport polssteun van Thuasne
Pols verstuiking
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »