Schouder uit de kom - schouderluxatie | brace kopen? ✅ - ProBrace

Schouder luxatie

Wat is een schouder luxatie?

Een schouderluxatie, ook wel een schouder uit de kom kan gebeuren. Er vinden zich binnen Nederland ongeveer een paar duizend schouderluxaties per jaar plaats. Een schouderluxatie is een zeer pijnlijk gevoel vanwege dat het gewrichtskapsel op maximale spanning uit elkaar wordt getrokken.

Het schoudergewricht, bestaat uit twee delen: een kop en een kom. De kop bevindt zich netjes in de kom, hierdoor kan de bovenarm draaien en roteren ten opzichte van de schouder en is er veel bewegingsvrijheid mogelijk. Bij een schouderluxatie bevindt de kop zich niet meer netjes in de kom. De kop is van de kom afgegleden. De omliggende kapsels en banden kunnen hierdoor beschadigd raken.

Schouder luxatie
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Immo Classic Schoudersling

Immo Classic Schoudersling

De Thuasne Immo Classic sling is een basic schouderbrace voor het fixeren en ondersteunen van de elleboog na (schouder) trauma's of een schouderfractuur.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Schoudersling Immo Vest

Schoudersling Immo Vest

Deze schoudergordel sling is ter immobilisatie van het schoudergewricht. Heeft u een gebroken schouder of uw schouder uit de kom? Dit immobilisatie vest biedt u de oplossing!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Push Med Schouderbrace

Med Schouderbrace

De Push Med Schouderbrace biedt een effectieve stabilisatie van de arm bij de behandeling van diverse schouderblessures zonder de nek te belasten. Zie onderstaande video.

€59,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Vergelijk
Informatie
Thuasne Sport Schouderbandage

Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met deze Thuasne Sport schouderbandage. Houd de spieren van de schoudergordel warm en geef stabiliteit met deze schouderbrace.

€29,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken schouderluxatie

Een schouderluxatie bestaat in de meeste gevallen door een ongelukkige val. Hierbij komt er te veel kracht, vaak in de verkeerde richting, vrij in het schoudergewricht. Als de kracht te groot is zal de kop van de kom afgeleiden.

Symptomen schouderluxatie

  • Er wordt een hevige pijn in de schouder aangegeven
  • De schouder

Diagnose schouderluxatie

Bij een schouderluxatie heeft het omliggende weefsel veel te voorduren gehad. Alles is op rek gekomen en zal daarom moeten herstellen. Om een schouderluxatie goed te laten herstellen is het daarom van belang om de schouder te laten rusten. ProBrace kan u voorzien van de volgende bandages en schouder braces:

  1. Het kapsel en spieren komen flink op rek te staan. Vandaar dat je de schouder in de beginfase graag nog even wil laten rusten door ze te stabiliseren en mobiliseren. Voor optimale rust kan de Schoudersling Immo Vest helpen
  2. Ook de Push Med Schouderbrace zal ondersteuning bieden en de schouder laten rusten.

Dynamische brace:

  1. Ook kan er gekozen worden voor een dynamische brace. Het kan fijn zijn om een brace te dragen na het herstel van uw schouder en je de dagelijkse bezigheden en hobby’s weer wilt oppakken. De brace zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en tegelijkertijd voor ondersteuning van het schoudergewricht. Kijk naar de Omotrain schouderbrace.
Schouder luxatie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »