Nekbrace of Nekband kopen? Bestel online - ProBrace

Nekbrace / Nekband kopen? Online assortiment nekbraces!

Hieronder vindt u een selectie van nekbraces en nekbanden. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in buiten- en binnenland. Uit een breed scala van nekbraces en nekbanden heeft ProBrace voor u de beste producten geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Nekbrace / Nekband kopen? Online assortiment nekbraces!
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Zachte Halskraag

Zachte Halskraag

Deze zachte halskraag is een comfortabele oplossing voor een stabilisering van de nekwervels. Anatomisch voorgevormd om de pijnklachten te verminderen.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Nekbrace PDC Thuasne

Nekbrace PDC Thuasne

Deze semi rigide halskraag 'PDC' is een comfortabel alternatief voor een rigide halskraag. Voorzien van kunststof kern voor optimale stabilisatie en comfort.

€84,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Junior Nekkraag

Junior Nekkraag

Ook voor de kleinste onder ons is een halskraag soms noodzakelijk. Daarom is het geweldig dat de Thuasne Junior, een comfortabele en speciaal voor deze doelgroep ontworpen halskraag bestaat!

€16,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Kinder Halskraag

Kinder Halskraag

De Orliman halskraag is een comfortabele zachte halskraag te gebruiken voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud!

€44,99 €33,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Nekbrace of zachte nekband bij nekpijn?

Een pijnlijke nek kan zeer vervelend en vermoeiend zijn. Uw nekklachten kunnen meerdere oorzaken hebben, de bekendste zijn natuurlijk de whiplash en de nekhernia. Maar een oververmoeidheid of (milde) blessure van de nekspieren kan natuurlijk ook de oorzaak zijn. Uw nekspieren stabiliseren en sturen uw hoofd, bij elke stap en elke beweging die u maakt. Een blessure aan deze spieren is dan ook zeer hinderlijk. Om deze spieren en uw hoofd goed te kunnen ondersteunen kunt u er voor kiezen om (tijdelijk) een nekbrace of zachte nekband te kopen.

Een nekbrace of nekband is onder een breder publiek bekend onder de namen:

  • Nekkraag
  • (zachte) Halskraag
  • Nekband
  • Nekbandage
  • Nekbrace

Zachte nekbrace: voor iedereen geschikt?

Zolang de maat correct is kan iedereen nekbraces of nkebanden gebruiken. Het advies is wel om een nekbrace / nekband niet langer dan strikt noodzakelijk te gebruiken. Vraag uw behandeld specialist om advies. Dit om te voorkomen dat de nekspieren onnodig zwak worden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij degeneratieve aandoeningen zoals Parkinson, A.L.S of M.S. kan het soms niet anders meer dan langdurig de nekbrace / nekbandage te dragen ter ondersteuning van het hoofd en de halswervels.

Bij welke aandoeningen een nekbrace dragen?

Whiplash nekbrace / nekband

Whiplash betekent eigenlijk ‘zweepslag’ en ontstaat als uw hoofd plotseling met kracht naar achteren en voren beweegt. Hierdoor kunnen de banden en spieren in uw nek uitrekken. Dit komt vaak voor bij ongelukken zoals een kop-staart botsing. Jaarlijks krijgen tussen de 15.000 en 30.000 mensen in Nederland te maken met een whiplash. Een nekbrace / nekbandage kan ondersteuning geven om de nekspieren de eerste weken te ondersteunen bij zware activiteiten. Toch is het verstandig het gebruik van de nekband binnen 3 tot 4 weken af te bouwen.

Nekhernia nekbrace / nekband

Net als bij een reguliere hernia (Hernia Nuclei Pulposi) kan er tussen de nekwervels een uitstulping van de tussenwervelschijf ontstaan. Deze uitstulping kan op een zenuw of op het ruggenmerg drukken waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan. Deze pijnklachten kunnen zich uiten als nekpijn of uitstralende pijn in een arm, met of zonder krachtvermindering of gevoelsverlies. Dit laatste is afhankelijk van de locatie van de beklemming. Een ‘reguliere’ (lumbale / onderrug) hernia komt 7x zo vaak voor dan een nekhernia. Een nekbrace kan tijdelijk zorgen voor een vermindering van de pijnklachten, maar het advies bij een nekhernia is toch altijd om een (para)medisch specialist te raadplegen. Neem contact op met een (para)medisch specialist via +31 (0)85 4011 911 of info@probrace.nl.

Degeneratieve (spier)ziekten nekbrace / nekband

Wanneer men lijdt aan een degeneratieve ziekte waardoor de halsspieren langzaam zwakker worden of minder goed worden aangestuurd dan kan een nekbrace veel verlichting en comfort bieden. Wanneer de nekspieren constant maximaal moeten werken om het hoofd enigszins te kunnen heffen dan zijn ze verkeerd bezig. Daarnaast kan een nekbrace er ook voor zorgen dat het zichtveld van de patiënt eindelijk weer wat groter wordt doordat het hoofd eindelijk weer rechtop gehouden kan worden.

Nekbrace online bestellen?

Wanneer u twijfelt over diverse nekkragen en u weet niet welke voor u het beste geschikt is, dan kunt u altijd contact opnemen met onze ervaren helpdesk bestaande uit fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch adviseurs. U kunt op meerdere manieren met onze helpdesk in contact komen:

Op deze manier kunnen wij u optimaal adviseren zodat u altijd het juiste product zult kiezen.

Nekbrace / Nekband kopen? Online assortiment nekbraces!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »