Contractuur van Dupuytren | Vingerspalk kopen? - ProBrace

Contractuur van Dupuytren behandelen?

Mensen met de ziekte van Dupuytren hebben moeite om de vingers te strekken. Dit komt door een verbindweefseling van de peesplaat in de hand. Deze witte aponeurose ligt in het midden van de hand en trekt door deze ziekte langzaam de buigpezen van de vingers samen. Het conservatief behandelen van Dupuytren gaat het beste door een combinatie van intensieve fysiotherapie en het gebruik van een vingerspalk. Lukt het niet deze ziekte conservatief te behandelen, dan is er altijd nog de optie om te kiezen voor een operatieve behandeling. Hierbij kan een vingerspalk zowel pre- als postoperatief ingezet worden! Informeer een specialist naar de mogelijkheden.

Contractuur van Dupuytren behandelen?
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Vingerspalk

Vingerspalk

Deze vingerspalk wordt ingezet bij een triggerfinger of een milde dupuytren. Deze vingerspalk zorgt ervoor dat de vinger niet de hele tijd 'springt' en kan zowel vóór als ná een operatie gebruikt worden.

€14,95 €12,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Dupuytren Vingerspalk

Dupuytren Vingerspalk

Dé oplossing voor de ziekte van Dupuytren, Artrose of een Triggerfinger is een vingerspalk van het merk Orliman. Deze elastische vingerspalk / brace zorgt voor een strekking en stabilisatie van uw vinger(s)!

€79,95

Vergelijk
Informatie
CARE Polsbrace CARE

Polsbrace CARE

De CARE polsbrace is een polsbandage met een uiterst dun profiel en circulaire compressie. Gemakkelijk te dragen onder kleding. Ideaal te gebruiken bij milde polsklachten!

€29,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken ziekte van Dupuytren

Het woord Dupuytren betekend letterlijk “samentrekking”. Bij een contractuur van Dupuytren is er sprake van een samentrekking van de vingers. Dit komt door een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm. 
In de meeste gevallen zijn het de ringvinger en de pink die aangedaan zijn.

Het opvallende is dat m. Dupuytren voornamelijk voorkomt bij blanke mannen die ouder zijn dan 50 jaar. Waar het contractuur van Dupuytren precies vandaan komt weten we niet. In de meeste gevallen ontstaan de klachten geleidelijk aan. Het begint met stug bindweefselstreng in de handpalm. De strengen lopen van de handpalm naar de vingers. Na verloop van tijd (maanden of jaren) kan het zijn dat er harde onderhuidse bindweefselstrengen ontstaan. De vingers gaan hierdoor kromtrekken en zijn lastig te strekken. Voorkom dat de klachten erger worden en zet preventief -in ieder geval gedurende de nacht- deze nachtspalk voor Dupuytren in!

Symptomen contractuur van Dupuytren

  • Stijve vingers
  • Stugge bindweefselstrengen
  • Harde knobbels aan de binnenkant van de handpalm
  • De vingers kunnen lastig gestrekt worden
  • Na een aantal jaar trekken de vingers krom

Diagnose en behandeling Dupuytren hand

Er zijn meerdere behandelmethodes mogelijk. Als de klachten in een ver stadia zijn is het mogelijk om eraan geopereerd te worden of het weefsel te injecteren. Kom je erachter dat je net in de beginfase zit en last heeft van wat stijve vingers? Dan kan eventueel een vingerbrace / vingerspalk de oplossing bieden. De Orliman vingersspalk Dupuytren zorgt voor strekking en stabiliteit van de vingers. Door het rekken van de vingers worden de vingers mobieler voor de allerdaagse handelingen. Zet deze vingerspalk met name 's nachts in! 's nachts liggen mensen vaak in een 'contractie stand' (gebogen). Op deze manier wordt op z'n minst 8 uur uw vinger gestrekt gehouden. Dit voorkomt dat uw klachten erger worden!

De onderstaande brace wordt hierbij geadviseerd:

  1. Orliman vingerspalk Dupuytren
  2. GO Medical vingerspalk

 

Contractuur van Dupuytren behandelen?
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »