TFCC letsel | Polsbrace kopen? ✅ - ProBrace

TFCC letsel (Triangulaire Fibro Cartilagineuze Complex)

Wat is het TFCC?

Het TFCC complex is een geheel wat zich bevindt aan de pinkzijde van de pols. De functie van het complex is het in stand houden en stabiliseren van het polsgewricht en dient om krachten van buitenaf op te vangen.

Het TFC complex bevind zich aan de pinkzijde van de pols. Het is gelegen tussen de ulna(spaakbeen), radius(ellepijp) en de handwortelbeentjes. Het TFCC bestaat uit ligamenten en kraakbeenachtige discus. Welke ervoor moeten zorgen dat het polsgewricht in stand gehouden wordt en krachten opgevangen worden.

Bij letsel aan het TFCC is de discus, het kraakbeen of zijn de banden aangedaan. De pols, zal bij het maken van een beweging, pijnlijk en zeurend aanvoelen.

TFCC letsel (Triangulaire Fibro Cartilagineuze Complex)
×

Kleur

Materiaal

Medspec Wrist lacer Polsbrace

Wrist lacer Polsbrace

De Wrist Lacer polsspalk is een comfortabele polsbrace en geeft optimale steun en bescherming voor het geïrriteerde polsgewricht. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom (CTS).

€49,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een goedaardige polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€34,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Spectra Polsbrace

Spectra Polsbrace

De Össur Spectra polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom. De eenvoudige sluiting en comfortabele voering maken de brace erg populair voor langdurig gebruik.

€44,99 €32,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken TFCC letsel?

De TFCC letsel komt in de meeste gevallen tot stand bij een acute overbelasting, veel kracht die op de pols vrijkomt. Dit kan gebeuren tijdens een val. Tijdens een val staat de pols vaak in overstrekking of een rare beweging binnen de pols kan het zijn dat het TFCC hierdoor aangedaan wordt.

TFCC letsel komt veel voor bij sporten als turnen, boksen, rugby en hockey. Ook kan het TFCC letsel voorkomen bij mensen met een langere spaakbeen. De ruimte binnen het TFCC is kleiner en hierdoor is de kans aanwezig dat er sneller pijn ervaren wordt.

Symptomen en klachten bij TFCC

  • Bij de pijn zijde van de arm wordt een pijnlijk gevoel ervaren
  • Krachtig een vuist maken is pijnlijk
  • Zware belastende bewegingen zijn pijnlijk
  • Ook zal er pijn te voelen zijn als er op het TFCC gedrukt wordt

TFCC behandelen met een polsbrace

Als de genoemde symptomen en klachten van hierboven overeenkomen is het van belang om te achterhalen waar het vandaan komt. Als de scheurtjes klein zijn zal het TFCC zich vanzelf herstellen en is het van belang om rust te houden eventueel aan de hand van een bandage of polsbrace. Ook kan het geen kwaad om lang te gaan bij een fysiotherapeut.

De polsbrace die ProBrace u kan adviseren:

  1. Opzoek naar een stevige polsbrace die ervoor zorgt dat uw pols optimaal kan rusten? Ga dan voor de Wrist lacer polsbrace van Medspec. De brace benaderd de ondersteuning en stabiliteit van gips.
  2. Opzoek naar een eenvoudig aan te trekken brace? Kijk hier naar de Ligaflex Clasic van Thuasne, de Ligaflex is voorzien van klittenband en zorgt voor de optimale stevigheid.

Een betaalbare en goed ondersteunende brace? Ga voor de Spectra polsbrace van Ossur met de hoogste ondersteuning in zijn klasse.

TFCC letsel (Triangulaire Fibro Cartilagineuze Complex)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »