Meniscus kniebrace kopen? Ontdek de voordelen | ProBrace - ProBrace

Meniscus blessure kniebrace

De meniscii hebben naast een dempende functie ook nog een proprioceptieve functie. Dit houdt in dat het kniegewricht informatie richting de hersenen stuurt, om door te geven in welke positie het kniegewricht zich bevindt. Bijvoorbeeld of de knie gebogen of gestrekt is. Bij een (acuut) meniscusletsel is deze verbinding verstoord. Bij een acuut meniscusletsel ontstaat er (tijdens sport) een scheur in de binnenste of de buitenste meniscus. Deze meniscus kan op veel verschillende manieren scheuren, maar belangrijk om te weten is: wanneer de meniscus gescheurd is, dan zal deze bij belasting vaak veel pijn doen.

Ook kan een meniscus “versleten” raken. Het lichaam wordt gedurende de jaren ouder. Zo ook de meniscii. Dit proces van ouder worden wordt degeneratie genoemd. Wanneer de meniscus beschadigd raakt door een acuut trauma, dan merkt men dit direct. Ontstaat meniscusletsel echter door degeneratie, dan bouwen de klachten zich gedurende de jaren op. Dit komt omdat de kwaliteit van de meniscussen achteruit gaat. De menisci zijn dan ‘versleten’.

Meniscus blessure kniebrace
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€39,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€54,95 €27,50

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€29,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€57,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€84,95 €49,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€99,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€99,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het gewricht.

€134,00

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken meniscusletsel

Vaak raakt een meniscus beschadigen tijdens het sporten. Het lichaam roteert waarbij het onderbeen blijft staan (bijvoorbeeld doordat de noppen in gras of kunstgras bij sporten als hockey, rugby, voetbal etc.). Er ontstaat een knappend geluid of gevoel waarna de knie dik en pijnlijk wordt.

Symptomen bij een acuut meniscusletsel

  • Acuut trauma (tijdens sport)
  • Opzwellen/ dik worden van de knie
  • Vocht in de knie
  • Pijn aan de knie
  • Crepitaties (krakend geluid in de knie bij bewegen)
  • Traplopen is pijnlijk
  • Gehurkt zitten is pijnlijk

Wat kan ik doen aan meniscus klachten? Draag een kniebrace!

U kunt zelf het beste gezond leven. Dit doet u door geregeld en gedoseerd te bewegen. Denk hierbij het liefst aan onbelaste oefeningen/ bewegingen voor de knie. Fietsen is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast kunt u versterkende oefeningen bij uw fysiotherapeut opvragen, om de spierkracht rondom de knie te versterken. Om dit proces zo pijnvrij mogelijk te laten verlopen wordt er door artsen en de KNGF aangeraden om de eerste 6 weken na diagnose of operatie meniscusletsel een kniebrace bij meniscusletsel te dragen, door rotatie tegen te gaan:

  1. Heeft u een extreme beschadiging aan de meniscus? Kijk dan naar de SecuTec Genu van Bauerfeind

Een blessure aan de meniscus, waarbij een operatie niet van toepassing is? Dan ben u wellicht opzoek naar een brace welke de meeste stabiliteit voor het kniegewricht kan leveren? Dan kunnen de volgende twee braces misschien wel oplossing bieden. De braces zijn voorzien van scharnieren, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren.

  1. Een meniscus blessure kan verlicht worden door het leveren van extra stabiliteit. De Bauerfeind Genutrain S is voorzien van scharnieren. De scharnieren zorgen voor extra stabiliteit tijdens het herstel.
  2. Voor een goed betaalbare brace kan er ook nog gekozen worden voor de Genu Ligaflex Kniebrace van Thuasne

ProBrace verschaft geheel gratis advies (opgesteld door fysiotherapeuten) ten behoeve van kniebraces bij meniscus problemen. Wilt u ook passend en gratis advies? Neem dan contact op met ProBrace via onze chatfunctie, de mail of bel naar +31 (0)85 4011 911.

 

Meniscus blessure kniebrace
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »