Meniscus kniebrace kopen? De beste kniebraces bij meniscus klachten! - ProBrace

Meniscus kniebrace kopen? Kniebraces voor meniscus letsel en braces voor de knie na operatie meniscus!

De meniscus bestaat uit twee halvemaanvormige kussentjes (de binnenste / mediale meniscus en de buitenste  / laterale meniscus die tussen het femur (het bovenbeen) en de tibia (het onderbeen) liggen. Deze kussentjes dienen als ‘demper’ tussen het bovenbeen en het onderbeen. Door deze meniscus wordt namelijk de druk in het gewricht beter verdeeld en ontstaat er geen piekbelasting in het gewricht. De meniscii kunnen beschadigd raken door acuut (sport)letsel, door veroudering (degeneratie) of door slijtage. De laatste twee gaan aardig hand in hand.

  

Meniscusletsel? Een meniscus kniebrace voor meer stabiliteit en zekerheid in de knie!

De meniscussen hebben naast een dempende functie ook nog een proprioceptieve functie. Dit houdt in dat het kniegewricht informatie richting de hersenen stuurt, om door te geven in welke positie het kniegewricht zich bevindt. Bijvoorbeeld in strekking of gebogen. Bij een (acuut) meniscusletsel is deze verbinding verstoord. Bij een acuut meniscusletsel ontstaat er (tijdens sport) een scheur in de binnenste of de buitenste meniscus. Deze meniscus kan op veel verschillende manieren scheuren, maar belangrijk om te weten is: wanneer de meniscus gescheurd is, dan doet deze bij belasting vaak veel pijn. Een kniebrace of kniebandage kan u en uw knie ondersteunen in haar functie, de pijn rond de knie verminderen en meer stabiliteit geven.

 

Oorzaken en symptomen bij een acuut meniscusletsel:

  • Acuut trauma (tijdens sport)
  • Opzwellen / dik worden van de knie
  • Vocht in de knie
  • Pijn aan de knie
  • Crepitaties (krakend geluid in de knie bij bewegen)
  • Traplopen is pijnlijk
  • Gehurkt zitten is pijnlijk

  

Versleten meniscus? Een kniebandage voor meniscus letsel online bestellen!

Het lichaam wordt gedurende de jaren ouder. Zo ook de meniscii. Dit proces van ouder worden wordt degeneratie genoemd. Wanneer de meniscus beschadigd raakt door een acuut trauma, dan merkt men dit direct. Ontstaat meniscusletsel echter door degeneratie, dan bouwen de klachten zich gedurende de jaren op. Dit komt omdat de kwaliteit van de meniscussen achteruit gaat. De meniscii zijn dan ‘versleten’.

 

Wat kan ik doen aan meniscus klachten? Draag een kniebrace bij meniscus problemen!

U kunt zelf het beste gezond leven. Dit doet u door geregeld en gedoseerd te bewegen. Denk hierbij het liefst aan onbelaste oefeningen / bewegingen voor de knie. Fietsen is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast kunt u versterkende oefeningen bij uw fysiotherapeut opvragen, om de spierkracht rondom de knie te versterken. Om dit proces zo pijnvrij mogelijk te laten verlopen wordt er door artsen en de KNGF aangeraden om de eerste 6 weken na diagnose of operatie meniscusletsel een kniebrace bij meniscusletsel te dragen. ProBrace verschaft geheel gratis advies (opgesteld door fysiotherapeuten) ten behoeve van kniebraces bij meniscus problemen. Wilt u ook passend en gratis advies? Neem dan contact op met ProBrace via onze chatfunctie, de mail of bel naar +31 (0)85 4011 911.

 

De beste kniebrace bij meniscus klachten! Kniebraces voor de meniscus snel online kopen!

ProBrace heeft de beste kniebraces voor meniscusletsel. Wij hebben jarenlange ervaring in het orthopedische gebied en hebben alle kniebraces speciaal voor meniscus klachten getest en geselecteerd. Daarom neemt u contact op met de specialist, ProBrace! Alleen de beste kniebrace voor meniscus is goed genoeg voor u. Daarom meet ProBrace alleen de beste meniscus kniebraces aan. Laat u gratis informeren en adviseren door een van onze fysiotherapeuten! E: info@probrace.nl T: +31 (0)85 4011 911.

 

Lees meer
Thuasne Sport Kniebandage

Sport Kniebandage

De Sport Kniebandage is dé kniebandage die veel gebruikt wordt tijdens sport. De baleinen aan de zijkanten zijn de ideale ondersteuning voor uw kniebanden. Daarnaast is de bandage voorzien van een siliconen inlay om afzakken te voorkomen.

€33,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain + Siliconen Kniebrace

Genutrain + Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconen rand kniebandage is al jaren de best verkochte kniebandage. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, verminderd pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren 70 toonaangevend!

€64,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Kinder Kniebrace met Baleinen

Kinder Kniebrace met Baleinen

De Orliman Kinder Kniebrace met baleinen OP1181 is een comfortabele kniebrace met ondersteuningen speciaal ontwikkeld voor kinderen. Dankzij deze kniebrace kan uw kind weer met plezier spelen en sporten zonder pijn!

€64,95

Vergelijk
Informatie
Orliman 3-TEX Universele Knieband

3-TEX Universele Knieband

De Orliman 3-TEX Universele Knieband is gemakkelijk aan- en uit te trekken door haar wrap around 2x2 klittenband sluiting. Op deze manier kunt u keer-op-keer een perfecte pasvorm creëren!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Neopreen Knieverband (Knee Support)

Neopreen Knieverband (Knee Support)

Het Neopreen Knieverband van Thuasne is een kniebandage die met name preventief wordt gebruikt of bij hervatting van sportactiviteiten. De opening rondom de knieschijf biedt extra comfort en stabiliteit aan het gewricht.

€21,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Kniebrace met Scharnieren Novamed

Kniebrace met Scharnieren Novamed

De Novamed kniebrace met scharnieren is een kniebrace speciaal voor mensen met zwaardere knieblessures. Hierbij te denken aan zware instabiliteiten, knieband laesies, status na VKB-reconstructie of na een meniscus operatie.

€109,95 €54,95

Vergelijk
Informatie
NovaMed Kniebrace zonder Scharnieren Novamed

Kniebrace zonder Scharnieren Novamed

Een kniebrace met baleinen bedoeld voor mensen met milde klachten in de knie; reuma, milde artrose in de knie, bandletsel, milde instabiliteit klachten, pijn rondom de knieschijf en meniscus blessures.

€79,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, binnenband en/of meniscusletsel zorgt de Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen.

€117,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Action Kniebandage

Genu Action Kniebandage

De Thuasne GenuAction is een eenvoudige elastische kniebandage. Geschikt voor milde instabiliteiten en vochtvorming in de knie. Dankzij de speciale comfortzone in de knieholte en rond de knieschijf is het draagcomfort gegarandeerd.

€28,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

Bijna iedereen ervaart weleens kniepijn aan de voorkant van het kniegewricht. Het is namelijk een veel voorkomende vorm van kniepijn. De Genutrain S stabiliseert het kniegewricht en vermindert de pijn.

€134,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Neopreen Kniebandage met Baleinen

Neopreen Kniebandage met Baleinen

De neopreen kniebandage van Thuasne is een kniebrace die veelal ingezet wordt tijdens het (water)sporten. De baleinen aan de zijkant van de brace ondersteunen het kniegewricht in haar functie voor een optimale sportieve prestatie!

€44,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Bioskin Q-Brace Kniebrace

Q-Brace Kniebrace

De Bioskin Q-Brace kniebrace is bij uitstek geschikt om een instabiele knieschijf te stabiliseren. Dankzij de 'T'-strap is het mogelijk individueel de beste tracking voor uw knieschijf toe te passen.

€99,95 €82,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain P3 Kniebrace

Genutrain P3 Kniebrace

Kniepijn bij het strekken van het kniegewricht tijdens het lopen, traplopen, hurken, lang zitten of fietsen? Dat kan een teken zijn dat de pees rond de knieschijf (patella) of het kraakbeen van de knieschijf beschadigd of geblesseerd zijn.

€107,99 €93,00

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain Kniebrace

Genutrain Kniebrace

Wanneer uw knie instabiel aanvoelt, gezwollen of pijnlijk is, kan een GenuTrain® kniebandage helpen. Zij ondersteunt het gewricht, werkt pijnverlichtend en stimuleert een snellere mobilisatie.

€61,50

Vergelijk
Informatie
NovaMed Open Patella Kniebandage

Open Patella Kniebandage

Zoekt u een kniebandage ter ondersteuning bij patella-femorale klachten? Deze kniebandage ondersteunt het kniegewricht in haar functie en stabiliseert de knieschijf (patella) uitstekend!

€44,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Mueller Mueller Open Patella Kniebandage

Mueller Open Patella Kniebandage

Een ideale bandage voor mensen met artritisklachten aan de knie en/of de beginnende bracegebruiker. Geschikt voor sport of dagelijks gebruik.

€21,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Unloader PF Knieschijf Brace

Unloader PF Knieschijf Brace

Patellofemorale klachten? Klachten rond de knieschijf? De unloader PF is bij uitstek de beste kniebrace voor mensen met patella klachten.

€119,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Pro Comfort Kniebrace

Genu Pro Comfort Kniebrace

De Genu Pro Comfort is een comfortabele en stabiliserende kniebrace. Bijzonder geschikt voor sporters dankzij het lichtgewicht en ademende materiaal. Daarnaast is de brace standaard voorzien is van een siliconenspoor tegen het afzakken.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligastrap Genu Kniebandage

Ligastrap Genu Kniebandage

Bij een instabiele knie zorgt de Ligastrap Genu voor een instelbare ondersteuning van de knie. Door de straps strakker of losser in te stellen kan de ondersteuning gekozen worden die het beste past bij de geplande activiteit.

€74,99 €69,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw