Artrose hand | Polsbrace kopen? - ProBrace

Artrose in hand

Wat is artrose? 

Artrose is een vorm van reuma, het is de meest voorkomende reumatische aandoening binnen het lichaam. Zo werden er in het jaar 2015 zo’n 1,2 miljoen mensen gediagnosticeerd met artrose. Binnen de hand zijn het vaak de gewrichten, in dit geval de vingers waar artrose veel voorkomt. Artrose wordt het meest geconstateerd bij: vrouwen, mensen ouder dan 45 jaar, overgewicht en bij wie artrose veel in de familie voorkomt.

Artrose aan de hand?

Hand artrose is een reumatische ziekte welke zich in het gehele lichaam kan plaatsvinden. Vaak wordt er gedacht dat artrose een slijtage is van de gewrichten of botten. Vandaar dat je ook vaak in de volksmond iemand hoort zeggen: “mijn gewrichten in mijn vingers zijn versleten?!” Echter is het woord “versleten” niet helemaal correct. In de gewrichten is er een zo genoemde verandering opgetreden.
Een extra stuk inzicht: een gewricht is een verbinding tussen twee botdelen. Tegen het gewrichtsvlak van het bot zit kraakbeen. Kraakbeen is glad weefsel dat ervoor zorgt dat het gewricht soepel kan scharnieren. Bij (hand)artrose is dit kraakbeen vervormd; het is dunner en zachter geworden. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten zich minder gemakkelijk bewegen, hierdoor zal beweging in de vingers pijnlijk en stijf aanvoelen.

Symptomen artrose pols

  • Last van stijfheid
  • Gezwollen vingers
  • Gevoelige en pijnlijke vingers
  • Bewegingsbeperkingen

Artrose behandelen? Polsbrace kopen!

Het beloop van artrose is per persoon en per gewricht verschillend. Het kan zijn dat u veel klachten in de hand heeft, maar het kan ook zijn dat u weinig klachten ervaart. Hetgeen dat helpt om beter om te gaan met handartrose is door te informeren en u te laten adviseren door een specialist. Zij geven adviezen ten aanzien van medicatie fysiotherapie en medische & orthopedische hulpmiddelen (ProBrace).
Ter ondersteuning van uw gewricht kunt u gebruik maken van een brace of bandage. Heeft u artrose in de hand? Kies dan voor een handbrace of handbandage van ProBrace. Wij adviseren graag, de door ons aan te bieden polsbraces en polsbandages.

Een hand brace bied extra stabiliteit bij alledaagse handelingen. Wij kunnen voor u de volgende polsbraces adviseren:

  1. GM medical 016, de meest verkochte brace voor Reuma
  2. Opzoek naar ondersteuning voor de pols? En veel bewegingsvrijheid voor de hand? Kijk dan naar de Push CMC-duimbrace.
  3. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace, heeft meerder afstelmogelijkheden. Door de verschillende instellingen kun je de brace naar eigen wens afstellen.
Artrose in hand
Lees meer
GM Medical 016 Elastische Duimspalk

016 Elastische Duimspalk

De GM 016 elastische duimspalk is een ideale spalk voor instabiliteit, artritis- en artroseklachten in het duimgewricht. Door het elastische materiaal is de spalk erg comfortabel en vanwege de klittenbandsluiting makkelijk aan te trekken.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Push Push CMC Duimbrace

Push CMC Duimbrace

De Push CMC Duimbrace stabiliseert het basisgewricht van de duim en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor blijft de functie van de hand behouden maar worden de pijnsymptomen beperkt door verminderde piekbe...

€59,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw