Tarsaal tunnel syndroom | Enkelbrace kopen? - ProBrace

Tarsaal tunnel syndroom | enkel

Om een voet te kunnen bewegen hebben wij gelukkig spieren die de voet kan laten bewegen. Echter is het ook van belang dat de voetspieren aangestuurd worden. De voetspieren worden aangestuurd door zenuwen. De zenuwen zorgen ervoor dat er een signaal naar de spieren gaat waardoor de voet bewogen kan worden in de richting die jij graag wilt.

Wat is een tarsaal tunnelsyndroom

Een tarsaal tunnelsyndroom is de beklemming van de voetzenuw. In dit geval gaat het om de nervus tibialis. Bij een tarsaal tunnelsyndroom is er een beklemming van de nervus tibialis die zorgt voor klachten in de voet, voetzool, tenen en hiel. De zenuw loopt binnen de voet, vlak achter de achillespees. De zenuw loopt door het tarsale tunnel, door deze tunnel lopen bloedvaten, pezen en zenuwen.

Bij een tarsaal tunnelsyndroom is het de zenuw die bekneld wordt in de tunnel. 

Oorzaak tarsaal tunnelsyndroom

Het tarsaal tunnelsyndroom ontstaat door druk (compressie) op de zenuw. De compressie kan op meerdere manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een verzwikking, zwelling of verdikking van de voet. Door de compressie raakt de zenuw geïrriteerd en ontstaan pijnklachten in de voet.

Symptomen

  • Tintelingen in de voet
  • Pijnlijk gevoel in de voet
  • Doof, slaperig gevoel in de voet
  • Branderig gevoel in de voet

Diagnose en behandeling

Er zijn meerder behandelmethodes mogelijk. Zo zijn er conservatieve behandelingen mogelijk voor het verhelpen van een tarsaal tunnelsyndroom. Eventueel kan het raadplegen van een fysiotherapeut al veel doen. Ook kan de pijn al verlicht worden als er aanpassing plaats vinden in de schoenen. Of maak gebruik van een spalk, brace of krukken.
Mocht dit allen niet werken, dan is een operatieve behandeling ook mogelijk.
De ProBrace kan u voorzien van advies voor een Tarsaal tunnelsyndroom. De volgende brace kan ProBrace u adviseren. De brace is voorzien van een veterwerking en van een band. Door de band wordt er een instelmogelijkheid gecreëerd om de enkel op de juiste manier te fixeren.

  1. A.S.O. enkelbrace, voor stabiliteit en rust.
Tarsaal tunnel syndroom | enkel
Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Basko A.S.O. Enkelbrace

A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€69,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
CARE Malleo Enkelbrace CARE

Malleo Enkelbrace CARE

De CARE malleo Enkelbrace is een bandage voor de musculaire stabilisatie van het enkelgewricht. De brace is uitgevoerd met speciale pelottes die zorgen voor een proprioceptische werking.

€39,95 €22,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw