Enkelbrace of enkelbandage koopt u makkelijk en snel online bij ProBrace! | www.probrace.nl | - ProBrace

Geblesseerd aan de enkel? Enkelbraces of enkelbandages kopen voor uw enkelblessure!

Heeft u last van uw enkel en zoekt u de perfecte (sport) brace of (sport) bandage? Dan bent u bij ProBrace aan het juiste adres. ProBrace heeft een selectie gemaakt van de beste enkelbraces en enkelbandages die vandaag de dag op de markt zijn. Bij elk product staat beschreven bij welke diagnose deze enkelbrace of enkelbandage gebruikt kan worden. Staat uw diagnose of klacht er niet tussen of twijfelt u over welk product u moet kiezen. Neem dan contact op met een van onze fysiotherapeuten voor een GRATIS advies.

 

Enkel brace of enkel bandage nodig? Hier makkelijk en snel online kopen!

Koop een enkelbrace of enkelbandage direct online op www.probrace.nl of kom langs bij een van onze aanmeetpunten.

Onze enkelbraces en enkelbandages worden veelal gebruikt tijdens het sporten. Hierbij te denken aan verschillende sporten. Van voetbal, hockey, volleybal, handbal en badminton tot golf en zwemmen. Een enkelbrace of enkelbandage is in alle gevallen de juiste ondersteuning bij het sporten. Heeft u klachten van instabiliteit of onzekerheid in uw lichaam of bent u geblesseerd aan uw enkel, neem dan contact op met een specialist van ProBrace om u GRATIS te laten adviseren door een fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of orthopedisch adviseur. De beste enkelbraces en enkelbandages vindt u dan online op www.probrace.nl
 

Enkelbraces voor kinderen kopen? Altijd de beste ondersteuning!

Ook voor kinderen staat ProBrace altijd klaar. Heeft uw kind een kleine maat enkelbrace, enkelbandage, sportbrace of sport orthese nodig? Bij elke enkelbrace of enkelbandage staat beschreven welke maatvoering er geldt bij deze brace of bandage voor uw enkel. Twijfelt u over welke brace of bandage passend is? Laat u dan adviseren door een specialist van ProBrace. Neem contact met ons op via e-mail, chat, telefoon of kom langs in Bergambacht, Rijswijk of Den Haag.
 

Waarom een enkel brace of enkelbandage bij ProBrace kopen?

ProBrace staat voor kwaliteitsbraces en bandages voor uw enkel. Door onze ervaring in ziekenhuizen, revalidatiecentra en diverse paramedische praktijken hebben we een duidelijk beeld van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van enkelbraces en enkelbandages. Onze enkel braces en enkel bandages worden met zorg geselecteerd. Onze enkelbraces zijn wetenschappelijk onderbouwd of blijken vanuit de praktijk effectief (practice based). Bij al onze producten kunt u een ondersteuningsklasse terugvinden die de mate van ondersteuning weergeven. Gaat u over tot het kopen van een enkelbrace op onze website dan garanderen wij u de best mogelijke kwaliteit, tegen de beste prijs.

ProBrace heeft met zorg haar enkelbraces en enkelbandages geselecteerd en deze gecategoriseerd per blessure / aandoening. Hier kunt u zichzelf laten informeren. Weet u niet zo goed wat uw diagnose is of twijfelt u over welke enkelbrace of enkelbandage voor u geschikt is. Laat u dan gratis adviseren door een fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of orthopedisch adviseur. Neem contact op met een specialist van ProBrace via info@probrace.nl of +31 (0)85 4011 911.

Een kort overzicht van de meest voorkomende indicaties waarbij enkelbraces en enkelbandages ingezet kunnen worden:

 • Enkel instabiliteit
 • enkel / voet fracturen
 • preventief
 • enkel arthrose
 • enkel distorsie / enkel verzwikking
 • Achillespees irritatie
 • Voetballers enkel
 • Kapselirritatie
 • Acute enkeltrauma 
 • ingescheurde / gescheurde enkelbanden 


Een enkel brace kopen bij enkel verstuiking, gescheurde enkelbanden of enkel kneuzing

Enkelverstuiking en enkelkneuzing is de meest voorkomende sportblessure in Nederland (Schmikkli e.a. sportblessures in het totale speelveld, NOC NSF 2002).

Onderstaand overzicht geeft aan welke acties tijdens sporten het meest provocerend voor het ontstaan van sportblessures zijn:

 • Rennen, sprinten, hardlopen 290.000
 • Springen 170.000
 • Contact tegenspeler 290.000
 • Draaien 130.000
 • Contact voorwerp 250.000 

In de huidige richtlijn van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten) wordt het dragen van een brace geadviseerd vanaf het moment dat de zwelling is afgenomen. De kans op volledig herstel is groter indien iemand de eerste 6 weken na letsel een enkelbrace gebruikt. Sneller hervatten van sportactiviteit is daarvan het gevolg. Echter is het dragen van een enkelbrace geen garantie voor blessurevrij sporten. Het preventief inzetten van een enkelbrace zorgt voor een forse verlaging van de kans op een herhaald trauma. De enkel/voet is een zeer complex gewricht. Via onderstaande link kunt u een wat duidelijker beeld krijgen van dit gewricht. 

https://www.youtube.com/watch?v=z66QuF2S7cg

 

Lees meer