Metatarsalgie | steunzool kopen? - ProBrace

Metatarsalgie

Metatarsalgie is een algemene benaming van voorvoetklachten. Vaak bevindt de pijn zich onder de voorvoet, met name tijdens het lopen. 

Wat is een metatarsalgie?  - hamertenen

De voet krijgt elke dag te maken met veel krachten. Bij elke stap die we op een dag zetten wordt de voet gebruikt. Hierbij landen we op de hak van de voet en wordt de voet afgewikkeld. Echter kunnen er voorvoetklachten ontstaan. Bij een Metatarsalgie bevindt de blessure zich aan de onderkant van de middenvoetsbeentjes. Vaak bij de tweede en derde teen. Metatarsalgie is een algemene benaming voor klachten bij de middenvoetsbeentjes, vaak verstaan we hieronder ook wel hamertenen.

Bij metatarsalgie of hamertenen zijn het de middenvoetsbeentjes die zeer doen. De druk wordt op de botjes verhoogt bij het zetten van stappen. Ontstekingen en pijn kan hiervan het gevolg zijn.

Oorzaken metatarsalgie

Het ontstaan van een metatarsalgie blessures kan meerdere oorzaken hebben. Een oorzaak kan zijn dat het voetbed onder de voet, naarmate wij ouder worden verslechterd. Het vetkussen wordt dunner waardoor de druk op de middenvoetsbeentjes kan toenemen. Vaak wordt de druk verhoogd wanneer dames een schoen dragen met een hoge hak. De druk komt hierbij op de voorvoet en kan gevoelig worden.

Ook kan een verkeerde voethouding ervoor zorgen dat de druk vergroot wordt op de voorvoet.

Symptomen

  • Pijn aan de onderkant van de voorvoet
  • Gevoelige voorvoet
  • Eeltplekken onder de voet
  • Likdoorn onder de voet
  • Gezwollen voet
  • Kans op tintelingen

Diagnose en herstel

Het belangrijkste aan het herstel van metatarsalgie of hamertenen is door de drukverdeling op de voet te veranderen. Het helpt hierbij om goede schoenen aan te trekken zonder hoge hak. Ook is het aan te raden om naar langs een orthopeed te gaan. Deze kan steunzolen ontwikkelen waarbij de pijnklachten aanzienlijk verminderen.

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Dempende Inlegzolen (bij Diabetes / Artrose)

Dempende Inlegzolen (bij Diabetes / Artrose)

Deze comfortabel inlegzool is een dempende inlegzool die toegepast wordt bij mensen met metatarsalgie, neuropathische pijn onder de voeten, diabetes voeten, artrose of simpelweg voor extra comfort tijdens het staan, sporten & gaan.

€39,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Hielspoor Zooltjes

Hielspoor Zooltjes

Deze hielspoor zolen zijn de ideale oplossing bij klachten zoals hielspoor, een ontstoken peesplaat (fasciitis plantaris), hielpijn en andere pijn rond de hiel.

€29,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Ergopad Redux Heel 2 - Hielspoor Steunzolen

Ergopad Redux Heel 2 - Hielspoor Steunzolen

Heeft u last van een felle of hevig aanhoudende pijn aan uw hiel of last van een hielspoor? Dan is de Ergopad redux heel 2 echt iets voor u! Deze flexibele inlegzool past in elke schoen en vermindert acute pijn van de hiel.

€69,99 €54,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Ergopad Ski & Skate Steunzolen

Ergopad Ski & Skate Steunzolen

Skiën, snowboarden, ijshockeyen – bij veel wintersporten worden de voeten in een statische positie gedwongen. Voorkom statische belasting met Ski&Skate steunzolen. Speciaal ontwikkeld voor wintersporten!

€69,99 €49,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Ergopad Run & Walk Steunzolen

Bauerfeind Sports Ergopad Run & Walk Steunzolen

De ErgoPad® run & walk steunzool is een speciaal voor de loopsporten ontwikkelde steunzool die de schokken tijdens het lopen zo goed mogelijk absorbeert, ter voorkoming van klachten aan de voeten.

€69,99 €49,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Ergopad Ball & Racket Steunzolen

Bauerfeind Ergopad Ball & Racket Steunzolen

De ErgoPad® Ball & Racket sport inlegzool is perfect voor uw voeten en gewrichten. De heelcup geeft steun aan de hiel, de steunzool is bekleed met sensomotorische spots en de weightflex-X kern zorgt voor een optimale stabiliteit!

€69,99 €49,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw