Frozen shoulder

Als je last hebt van een frozen shoulder, de naam verklapt het eigenlijk al; bevroren schouder, zorgt voor bewegingsverlies in de arm en schouder. Hierdoor zal je last hebben van een schouder en arm die niet vrijuit bewogen kan worden.
Een frozen shoulder komt gemiddeld bij zo’n 3% van de Nederlandse bevolking voor. Vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar worden het meest getroffen door een frozen shoulder. Ook komen de klachten verrassend vaak voor bij diabetespatiënten.

De schouder bestaat uit een kop en een kom. Hierdoor sluit de bovenarm netjes aan op de schouder. Om het gewricht te voorzien van stabiliteit en om het gewricht bij elkaar te houden, ligt er om het gewricht een kapsel. Het kapsel zorgt onder andere ook voor de bewegingsvrijheid van je arm. Echter is bij een frozenshoulder het kapsel ontstoken. Het ontstoken kapsel ontstaat er verdikking en verkleving in het gewrichtskapsel. Hierdoor zal de bewegingsvrijheid afnemen en kan beweging met de schouder zeer pijnlijk en moeizaam zijn. De flexibiliteit van het gewricht neemt af en zal daarom de bewegingsvrijheid beperken.

Terug naar blessure overzicht

Toon filters

 • houdingcorrector bovenrug go medical probrace

  GO Medical Bovenrug Rugrechthouder

  9 reviews

  Vanaf:  24,95

  Bekijken

 • teyder neopreen schouderbrace probrace

  Teyder Neopreen Schouderbrace

  5 reviews

  Vanaf:  41,45

  Bekijken

 • Schouder_neoprene_ProBrace_400x400

  Thuasne Sport Schouderbrace

  3 reviews

  Vanaf:  51,95

  Bekijken

 • omotrain 2

  Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

  2 reviews

  Vanaf:  87,95

  Bekijken

 • Reh4mat schouderbrace pro

  Reh4Mat Schouderbrace Pro

  1 reviews

  Vanaf:  67,95

  Bekijken

 • E Life Schouderbrace Probrace

  E-life Schouderbrace

  Nog geen reviews

  Vanaf:  59,95

  Bekijken