Liesbreukband bij een liesbreuk kopen? Het beste advies en de beste liesbreukbanden! - ProBrace

Liesbreuk? Probeer een liesbreuk brace van ProBrace!

Bij een liesbreuk ontstaat er een scheur of breuk in de buikwand, ter hoogte van de lies. Vandaar de benaming 'liesbreuk' of 'buikwandbreuk'. De opening die ontstaat in de buikwand kan erg gevaarlijk zijn. Mocht deze opening vergroten dan kan het zijn dat eventueel de darmen richting de lies zakken. Dit gaat gepaard met veel pijn en diverse complicaties. Een liesbreukband biedt middels een siliconen pelotte ondersteuning aan de buikwand en zorgt ervoor dat de druk op de liesregio minder wordt. 

Oorzaken van een liesbreuk

Een liesbreuk of buikwandbreuk kan meerdere oorzaken hebben, maar de meest voorkomende zijn:
- Aangeboren
- Een liesbreuk door een sporttrauma

Aangeboren liesbreuk

Een aangeboren liesbreuk is de meest voorkomende oorzaak voor een liesbreuk. Dit gebeurt met name bij mannen, niet zo vaak bij vrouwen. Dit heeft te maken met het indalen van de ballen. Wanneer deze ingedaald zijn, kan het zijn dat de buikwand zichzelf niet compleet sluit. Een liesbreuk / buikwand breuk is dan vaak het gevolg.

Liesbreuk door een trauma

Een liesbreuk door trauma begint vaak eerder dan het daadwerkelijke trauma. Er zijn verschillende factoren van belang die van invloed zijn op het hebben van een zwakke buikwand. Belangrijke factoren zijn; overgewicht, persen, niesen, hoesten, zwaar tillen en andere vormen van interne druk op de buikwand. 

Symptomen van een buikwandbreuk

Een liesbreuk is erg lastig te herkennen. Wat u eventueel kunt zien is een bobbel (hernia) in uw liesregio of onderbuik. Een ander kenmerk is een pijnlijk, zeurend of branderig gevoel in de lies. Bij het verdenken op een liesbreuk raden wij ten alle tijden aan eerst contact te zoeken met een arts of fysiotherapeut voor het stellen van een diagnose.

De behandeling van een liesbreuk

Bij jonge kinderen kan het zijn dat een liesbreuk vanzelf weer dichtgroeit. In andere gevallen ontkomt de patient meestal niet aan een operatie. Een geruststelling is dat een dergelijke operatie relatief simpel is. Er wordt een klein gaasje over de breuk in de buikwand geplaatst, ter ondersteuning van de buikwand. Pas zowel voor als na de operatie op met zwaar tillen, bukken, sporten en andere activiteiten waarbij er druk op de buikwand komt te staan.

Wat doet een liesbreukband?

Een liesbreukband ondersteunt de buikwand middels een siliconen pelotte. Door een liesbreukband heeft de breuk daadwerkelijk de mogelijkheid om volledig te herstellen. Zonder liesbreukband krijgt de buikwand vaak niet genoeg rust en kan het zijn dat de buikwand opnieuw scheurt. Er zijn meerdere mogelijkheden qua producten voor het behandelen van een liesbreuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Ortel liesbreukband van Thuasne. Een andere optie is de Novamed liesbreukband. Deze bestaat er in een dubbele variant, waarbij de buikwand zowel links als rechts ondersteunt wordt. Een andere mogelijkheid is de enkele variant van Novamed, deze ondersteunt de rechter óf de linker lies. Wilt u passend advies over welke liesbreukband voor u de beste is? Neem dan contact op met een specialist van ProBrace!

Lees meer
Thuasne Ortel Liesbreukband

Ortel Liesbreukband

De breukband kan worden gebruikt voor een liesbreuk aan de linker- of rechterzijde of aan allebei de kanten. Door de siliconen pelotte heeft de liesbreukband een hoog draagcomfort.

€79,95 €64,95

Vergelijk
Informatie
Match-U Warm Pants Compressiebroek

Warm Pants Compressiebroek

UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING. De Warm Pants geeft een goede steun en warmte tijdens het sporten. De Warm Pants is onder andere aan te raden bij hamstring- of quadriceps blessure of liespijn.

€44,95 €39,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw