Achillespees tendinopathie | nachtspalk kopen? - ProBrace

Achillespees

Achillespees tendinopathie (irritatie)

De achillespees is de grootste en krachtigste pees die zich bevindt in het menselijk lichaam. De achillespees bevindt zich aan de achterkant van het onderbeen. De pees verbindt de kuitspier met het hielbeen, de hak van de voet. Dankzij deze pees kunnen wij ons hard afzetten bij het hardlopen, traplopen, springen etc.

Wat is een achillespees tendinopathie?

Een achillespees tendinopathie is letterlijk vertaald een ontsteking in de achillespees. Bij een achillespees tendinopathie kan de kwaliteit en structuur van de pees verminderd zijn, vaak door overbelasting.
De klachten en pijn kunnen zich op verschillende plaatsen binnen de pees aannemen. Zo kan de pees in het midden aangedaan zijn. Of de pees is aangedaan bij het hielbeen, bij de aanhechting met het bot.

Oorzaak tendinopathie in de achillespees.

Achillespees tendinopathie komt in veel gevallen voor bij een veel herhaalde en belastende kracht op de pees. Dit komt bijvoorbeeld voor bij overmatige lopen, springen, rennen of hardlopen.
Ook kan de klacht plotseling ontstaan doordat er een grote kracht op de achillespees komt te staan. Dit kan gebeuren door een onverwachte versnelling of door een krachtige afzet.  

Symptomen

  • Pijnlijk gevoel aan de achterkant van het onderbeen.
  • Op de tenen staan doet zeer
  • Springen zal pijnlijk zijn
  • Druk leveren op de achillespees (met bijvoorbeeld de vingers) kan pijnlijk zijn.

Diagnose en behandeling

Het belangrijkste is om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als je weet hoe de klachten tot stand komen kan het probleem behandeld worden. Zorg ervoor dat de belasting en activiteit op de achillespees tijdelijk verminderen.  Bel gerust met ProBrace voor fysiologisch advies of ga langs bij een fysiotherapeut bij u in de buurt. Hij zal oefeningen meegeven om de spieren te versterken.
Ook zijn er producten ontwikkeld die specifiek voor de achillespees problematiek zijn ontwikkeld. Denk hierbij aan:

  1. Een hakverhoging middels een siliconen inlegzool. De siliconen inleg zool voelt overdag comfortabel aan tijdens het lopen. De klachten worden tijdens het lopen ontnomen, echter lost het niet het probleem op. 

Om het probleem volledig op te lossen is het van belang dat de spieren goed herstellen. Een herstel van de spieren kan versneld worden door overdag de spieren op rek te brengen. Hierdoor zullen de spieren in de juiste lengterichting groeien en herstellen. Het op rek brengen van de achillespees zorgt daarom voor een beter herstel van de achillespees. 

Voor het op rek brengen van de spieren kan er worden gekozen voor een nachtspalk. De nachtspalk zal in de nacht, wanneer de pees rust heeft en tijd om te herstellen, gedragen worden. 

  1. Hielspoor Nachtspalk
  2. NOX compacte nachtspalk

 

Achillespees
Lees meer
Gelhakjes Hielspoor

Gelhakjes Hielspoor

Hielspoor gelhakjes kopen tegen hielspoor, achillespeesklachten of de ziekte van Sever? Deze comfortabele halve gelhakjes zijn de ideale schokdemping in je schoen!

€29,95 €14,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne NOX Compacte Nachtspalk

NOX Compacte Nachtspalk

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, hielspoor en Achilles Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

€79,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Basko Strassburg Sock - Stretch Up

Strassburg Sock - Stretch Up

De strassburg sock is een beproefd middel tegen hielspoor klachten. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf!

€39,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Basko Hielspoorpakket Basic

Hielspoorpakket Basic

De oplossing bij hielspoorklachten: bestel het basic hielspoorpakket met hierin een originele strassburg hielspoor sok en siliconen gelhakjes voor in de schoenen!

€59,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw