Tennisarm brace kopen? Veilig online tennisarm en tenniselleboog braces bestellen! - ProBrace

Tennisarm brace kopen? Diverse braces tegen een tenniselleboog bestellen!

Een tenniselleboog is geen pretje en kan vaak langdurig aanhouden. Een tennisarm wordt ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis humeri genoemd. Hoe herken je een tenniselleboog en wat is hier tegen te doen? Wat is het verschil tussen een tenniselleboog en een golferselleboog? En wat is het effect van een tenniselleboog brace of tenniselleboog bandage? Zijn dit vragen die je jezelf stelt? Lees dan verder..


 

Kenmerken van een tenniselleboog

 • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
 • Pijn in de ochtend
 • Stekende/zeurende pijn
 • Pijn bij knijpen/hand geven
 • Arm/elleboog kan warm aanvoelen
 • Een voorwerp bovenhands oppakken geeft pijn
 • Bij een afhangende arm kan de elleboog meer pijn gaan doen (bijvoorbeeld tijdens wandelen)
 • Licht bewegen van de elleboog geeft reductie van de pijn
 • Arm kan vermoeid aanvoelen in de loop van de dag
 • De pijn kan uitstralen naar de onderarm/hand
 • Er kan ook pijn aanwezig zijn in nek/schouder/bovenarm


Het verschil tussen een tenniselleboog en een golferselleboog

Grote verschillen zijn er over het algemeen niet. Bij een tenniselleboog spreken we van een irritatie van de strekkers van de hand en vingers. Bij een golferselleboog gaat het over de buigers van de hand en de vingers. Deze spieren hebben een gezamenlijke aanhechtingsplek ter hoogte van de elleboog. De buigers zitten vast aan de binnenzijde (golferselleboog) van de elleboog en de strekkers aan de buitenzijde van de elleboog (tenniselleboog).

 

Werkt een tenniselleboog brace bij een tenniselleboog?

Hoewel het niet bewezen is dat een brace of bandage effectief is bij het behandelen van een tenniselleboog, geven veel mensen aan een forse reductie van de pijnklacht te ervaren (practice based). Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Dit komt omdat de vezels bij de spieraanhechting kris kras door elkaar lopen, het lichaam moet dit weer omzetten naar vezels die in de juiste richting lopen. Dit betekent gedoseerd bewegen zodat de vezels zich kunnen vormen in de richting van de belasting. Een elleboogbrace kan ervoor zorgen dat deze oefeningen dragelijker zijn en deze gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden. Ook kunt u een tenniselleboogbrace dragen om de klachten te verlichten in het dagelijks leven. Dat een brace door zijn pressie op de pijnlocatie pijn verlichtende effecten heeft is inmiddels wel aangetoond.

 

Lees meer
Thuasne Silistab Epi Elleboogbrace

Silistab Epi Elleboogbrace

De Silistab Epi elleboogbrace is een Anti-epicondylitis bandage met extra compressie middels klittenband versteviging.

€51,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Epi Med Elleboogbrace

Epi Med Elleboogbrace

De Thuasne Epi Med elleboogbrace is een ideale brace bij de zogenoemde tennis- of golferselleboog en is te gebruiken tijdens inspanningen, werk en sport.

€42,95 €39,95

Vergelijk
Informatie
Push Epicondylitisbandje Med Epi

Epicondylitisbandje Med Epi

De Push Med elleboogbrace Epi is een zeer luxe en comfortabele brace te gebruiken bij een tennis- en/of golferselleboog.

€44,99 €38,95

Vergelijk
Informatie
Push Sports Armbandage Push Sports Epi

Armbandage Push Sports Epi

De Push Sports armbandage is een ideale brace bij de zogenoemde tennis- of golferselleboog en is te gebruiken tijdens inspanningen, werk en sport. Lichtgewicht, comfortabel en eenvoudig in gebruik.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Compression Sleeves Arm

Bauerfeind Sports Compression Sleeves Arm

De Bauerfeind Sport Arm Sleeves zijn volgens medische richtlijnen ontwikkelde compressie tubes ter versterking van de armspieren. Ideaal tijdens het sporten!

€49,00

Vergelijk
Informatie
Push Med Elleboogbrace

Med Elleboogbrace

De Push Med elleboogbrace is de ideale oplossing om overstrekken van de elleboog tegen te gaan. De brace heeft een traploos instelbare extensiebeperking voor de elleboog. De beperking kan desgewenst met één hand worden ingesteld.

€83,95

Vergelijk
Informatie
Bioskin Elbow Skin - Elleboogsleeve

Elbow Skin - Elleboogsleeve

De standard Elbow Skin is een elleboogsleeve die gebruikt wordt bij regelmatige belasting van de biceps en triceps, bursitis of simpelweg tijdens het sporten. Let op: deze bandage valt klein!

€29,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw