Tennisarm - tenniselleboog | brace kopen? - ProBrace

Tenniselleboog

Een tenniselleboog is geen pretje en kan vaak langdurig aanhouden. Een tenniselleboog wordt ook wel tennisarm of epicondylitis lateralis humeri genoemd. De tenniselleboog is een aandoening waarbij de buitenkant van de elleboog pijn doet. De pijn kan doorstralen naar de onderarm, pols en hand. Hoe herken je een tenniselleboog en wat is hiertegen te doen?

Wat is een tenniselleboog?

De spieren die zich in de onderarm bevinden zorgen ervoor dat jij bewegingen uit kunt voeren met de pols en vingers. De spieren zitten doormiddel van een pees vast aan het bot (de humerus) van de bovenarm. Bij een tennisarm is er sprake van een ontsteking in het peesweefsel.

Hoe komt een tennisarm tot stand?

Een tennisarm wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Tijdens langdurige aanspanning en gebruiken van de spier zullen er kleine scheurtjes in de pees ontstaan wat een niet aangenaam gevoel veroorzaakt.

Symptomen en klachten bij een tennisarm

 • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
 • Stekende/zeurende pijn in de onderarm
 • Pijn bij knijpen/hand geven
 • Arm/elleboog kan warm aanvoelen
 • Bij een afhangende arm kan de elleboog meer pijn gaan doen (bijvoorbeeld tijdens wandelen)
 • Arm kan vermoeid aanvoelen in de loop van de dag
 • De pijn kan uitstralen naar de onderarm/hand
 • Er kan ook pijn aanwezig zijn in nek/schouder/bovenarm

Tenniselleboog behandeling met een brace?

Hoewel het niet bewezen is dat een brace of bandage effectief is bij het behandelen van een tenniselleboog, geven veel mensen aan een forse reductie van de pijnklacht te ervaren (practice based). Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Het dragen van een tenniselleboogbrace kan zijn om klachten in het dagelijks leven te verminderen en te verlichten.
Probrace kan twee verschillende braces adviseren:

De eerste mogelijkheid is door te kiezen voor een band. De band is speciaal ontworpen voor een tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting.

 1. Als alternatief is er nog de Thuasne Tenniselleboogbandje.
 2. De Bauerfeind EpiPoint is een band speciaal ontworpen voor de tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting. Druk op de peesaanhechting zorgt voor afname van de klacht.

Ook kan er gekozen worden voor een brace welke volledig over de elleboogbrace valt voor extra stabiliteit rondom het elleboog gewricht.

 1. De “Bauerfeind EpiTrain Brace” is ideaal voor het verrichten van de dagelijkse inspanning, werk of het uitvoeren van de sport. De EpiTrain Brace van Bauerfeind levert druk op pees en geeft stabiliteit over het gehele gewricht.
 2. Bent u opzoek naar een brace welke zorgt voor de ideale stevigheid en goed comfort biedt? Dan is de “Thuasne Silistab, epi tenniselleboogbrace ” een goede aanrader.
Lees meer
Thuasne Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Tenniselleboogbandje Epicondylitis

De Thuasne elleboogband is ideaal bij een beginnende tenniselleboog. Het dunne profiel en de zachte voering verzekeren een comfortabel gebruik.

€14,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing wordt bevorderd.

€41,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiTrain Brace

EpiTrain Brace

De Bauerfeind EpiTrain is een ideale brace bij epicondylopathieën (b.v. tennis- of golferselleboog), artrose / artritis, postoperatieve en posttraumatische irritaties of een tendopathie.

€61,50

Vergelijk
Informatie
Thuasne Elleboogbandage

Elleboogbandage

Deze elleboogbrace is een Anti-epicondylitis bandage met extra compressie middels klittenband versteviging. Ideaal bij een overbelasting van de onderarm en pijn rond de elleboog.

€51,95

Vergelijk
Informatie
Push Sports Push Sports Epi Armbandage

Push Sports Epi Armbandage

De Push Sports armbandage is een ideale brace bij de zogenoemde tennis- of golferselleboog en is te gebruiken tijdens inspanningen, werk en sport. Lichtgewicht, comfortabel en eenvoudig in gebruik.

€34,95 €26,45

Vergelijk
Informatie
Incl. btw