Tennisarm of tenniselleboog | Elleboog brace kopen? | ProBrace - ProBrace

Tenniselleboog blessure

Een tenniselleboog is geen pretje en kan vaak langdurig aanhouden. Een tenniselleboog wordt ook wel tennisarm of epicondylitis lateralis humeri genoemd. De tenniselleboog is een aandoening waarbij de buitenkant van de elleboog pijn doet. De pijn kan doorstralen naar de onderarm, pols en hand. Hoe herken je een tenniselleboog en wat is hiertegen te doen?

Tenniselleboog blessure
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Tenniselleboogbandje Epicondylitis

Deze elleboogband is ideaal bij een beginnende tenniselleboog. Het dunne profiel en de zachte voering verzekeren een comfortabel gebruik.

€19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing bevorderd. One size fits all!

€41,50

Vergelijk
Informatie
CARE CARE Elleboogbandage

CARE Elleboogbandage

De CARE Elleboogbandage is ideaal om te gebruiken tijdens of na een blessure aan de elleboog zoals bursitis, tennisarm / tenniselleboog of tendinitis van de elleboog.

€19,95

Vergelijk
Informatie
CARE Elleboogbrace CARE

Elleboogbrace CARE

De CARE Elleboogbrace is voor mensen met blessures rond de elleboog. De brace geeft een homogene compressie en heeft tevens masserende pelottes aan de binnen- en buitenzijde. Ideaal bij een tennis- of golferselleboog!

€44,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Elleboogbandage

Elleboogbandage

Deze elleboogbrace is een Anti-epicondylitis bandage met extra compressie middels klittenband versteviging. Ideaal bij een overbelasting van de onderarm en pijn rond de elleboog.

€49,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Wat is een tenniselleboog?

De spieren die zich in de onderarm bevinden zorgen ervoor dat jij bewegingen uit kunt voeren met de pols en vingers. De spieren zitten door middel van een pees vast aan het bot (de humerus) van de bovenarm. Bij een tennisarm is er sprake van een ontsteking in het peesweefsel. Een elleboogbrace kan in veel gevallen een zeer goede bijdrage leveren aan het herstelproces. 

Tennisarm, en nu?

Een tennisarm wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Tijdens langdurige aanspanning en gebruiken van de spier zullen er kleine scheurtjes in de pees ontstaan wat een niet aangenaam gevoel veroorzaakt. Ontlast de spieren in de onderarm en ondersteun deze met een brace voor de tenniselleboog.

Klachten bij een tennisarm

 • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
 • Stekende / zeurende pijn in de onderarm
 • Pijn bij knijpen / hand geven
 • Arm/elleboog kan warm aanvoelen
 • Bij een afhangende arm kan de elleboog meer pijn gaan doen (bijvoorbeeld tijdens wandelen)
 • Arm kan vermoeid aanvoelen in de loop van de dag
 • De pijn kan uitstralen naar de onderarm/hand
 • Er kan ook pijn aanwezig zijn in nek / schouder / bovenarm

Tenniselleboog behandeling met een brace?

Mensen geven een enorme verlichting van de klachten aan bij een combinatie van oefeningen en het gebruik van een elleboogbrace tegen de tennisarm (practice based). Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen en een elleboogbandage. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Het dragen van een tenniselleboogbrace kan zijn om klachten in het dagelijks leven te verminderen en te verlichten.

ProBrace kan twee verschillende elleboogbraces adviseren:

De eerste mogelijkheid is door te kiezen voor een band. De band is speciaal ontworpen voor een tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting.

 1. Het Thuasne Tenniselleboogbandje.
 2. De Bauerfeind EpiPoint is een band speciaal ontworpen voor de tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting. Druk op de peesaanhechting zorgt voor afname van de klacht.

Ook kan er gekozen worden voor een brace welke volledig over de elleboogbrace valt voor extra stabiliteit rondom het elleboog gewricht.

 1. De CARE Elleboogbrace is ideaal voor het verrichten van de dagelijkse inspanning, werk of het uitvoeren van de sport. De EpiTrain Brace van Bauerfeind levert druk op pees en geeft stabiliteit over het gehele gewricht.
 2. Bent u opzoek naar een brace welke zorgt voor de ideale stevigheid en goed comfort biedt? Dan is de Thuasne Silistab, epi tenniselleboogbrace een goede aanrader.

 

Tenniselleboog blessure