Handaandoening - handblessure | brace kopen? - ProBrace

Handaandoening

Handaandoening in het algemeen

De hand is een belangrijk orgaan. De hand zijn onze tastzintuigen waarmee we objecten kunnen beetpakken en waarmee we voelen.
Helaas komen handaandoeningen relatief vaak voor en kunnen ze spontaan opdoemen. Een handaandoening kan ontstaan door een val, overbelasting of aangeboren afwijking. Klachten aan de hand kunnen in u het dagelijks leven belemmeren.

Oorzaken handaandoeningen

De hand wordt in het dagelijks leven veel gebruikt bij vele activiteiten. Zo kan het weleens voorkomen dat er een breuk of blessure ontstaat na een valpartij tijdens het sporten, bijvoorbeeld tijdens het skiën (skiduim). Ook kan het voorkomen dat er spieren of pezen worden aangedaan. De spier kan hierbij verrekken of scheuren.

Ook kan een handaandoening veroorzaakt worden door een veel herhaalde beweging. Vaak wordt er dan gesproken van een chronische aandoening.

Symptomen

Opzoek naar meer informatie over bepaalde handblessures? Er zijn nog meer diagnoses bekend rondom de handproblemen, zoals:

  • Skiduim
  • Reuma in de hand
  • Artrose in de hand
  • Compartementen syndroom
  • Mallet finger
  • Trigger finger

Hieronder staan de verschillende handaandoeningen beschreven, met allen informatie over de aandoening en de daarbij mogelijke oplossingen. 

Extra informatie

Al deze aandoeningen kunnen door middel van een conservatieve behandeling en het gebruik van een handbrace worden genezen* (NHG standaard). Heeft u problemen met het strekken, het buigen of eventueel last van spieren rondom het duimgewricht? Wellicht is een hand brace iets voor u? Laat u adviseren door een specialist van ProBrace. ProBrace haar team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers staat voor u klaar met een vrijblijvend advies! U kunt ons bereiken via info@probrace.nl of +31 (0)85 – 4011 911. 

Lees meer