Artrose aan de knie? Knieartrose? | Kniebrace kopen! ✅ - ProBrace

Artrose kniebrace? Kniebraces voor arthrose knie!

Artrose in de knie ontwikkelt zich meestal door degeneratie (achteruitgang/ verslijten) van de knie. Om te begrijpen wat artrose in de knie is moet de anatomie van de knie enigszins duidelijk zijn. Het kniegewricht is opgebouwd uit meerdere botten, kraakbeen en verschillende pezen en spieren. Het gewrichtsoppervlak is bekleed met kraakbeen. Het kraakbeen in de knie zorgt ervoor dat het gewricht een goede glijbaarheid heeft en voorkomt frictie van alle botdelen. Bij artrose is dit kraakbeen beschadigd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van bewegen achteruit gaat. Dit maakt dat het gewricht stijf en pijnlijk aanvoelt. Het verlies van veel kraakbeen (op jonge leeftijd) kan leiden tot chronische knieklachten.

Oorzaak knieartrose

Artrose ontstaat geleidelijk aan door ouderdom en “slijtage”. Op langer termijn kan de kwaliteit van kraakbeen verminderen, zo ook in het kniegewricht. Dit zorgt voor klachten binnen het kniegewricht. Ook kan artrose ontstaan na een valpartij. Tijdens de valpartij kan het kraakbeen binnen de knie beschadigd raken. Waarna belasting op de knie pijnlijk kan aanvoelen.  

Symptomen en klachten bij artrose in de knie

  • (Start)pijn bij bewegen
  • (Ochtend) stijfheid in de knie
  • ‘Kraken’ en ‘knakken’ in de knie (crepetaties)
  • Zwellingen (vocht in de knie)
  • Klik- en slotklachten

Diagnose en behandeling artrose van het kniegewricht?

Artrose is een onomkeerbaar proces in het lichaam, dus daar is niet zoveel aan doen. Wat u wel zelf kunt doen is regelmatig en gedoseerd bewegen, gezond eten en drinken, piekbelastingen vermijden. Dit doet u met een kniebrace van ProBrace. Een kniebrace is een hulpmiddel voor de knie, die het kniegewricht ondersteunt in haar functie. Deze conservatieve behandeling doet u het beste onder toezicht van een fysiotherapeut. Mocht een conservatieve behandeling niet succesvol zijn, dan kan een operatie ook een optie zijn. Voor de verschillende operatiemogelijkheden raden wij u aan om een arts te raadplegen.

Een kniegewricht op zichzelf is niet sterk en stabiel genoeg om op eigen krachten te genezen. Een hulpmiddel zoals een kniebrace kan u hierbij helpen. Een ProBrace kniebrace is voor u de oplossing! Maar welke kniebrace moet ik kopen? Het hangt af van uw diagnose en de daarbij horende klachten af welke kniebrace of kniebandage voor u de beste is. Hieronder staan een aantal braces omschreven, welke voor u van toepassing kan zijn:

Een kniebrace die maximale stabiliteit en comfort met zich mee brengt voor artrose? Dan is het aan te raden om te kijken naar de twee braces hieronder. De brace is voorzien van een scharnier. Welke optimale stabiliteit biedt, levert en de klachten verminderd.

  1. Bauerfeind GenuTrain S
  2. Thuasne Genu Ligaflex

Opzoek naar een kniebrace die veel stabiliteit levert zonder een scharnier werking erin? Kijk dan naar de baleinen brace hieronder. De brace levert optimale stabiliteit voor het kniegewricht en kan persoonlijk worden afgesteld, voor de ideale pasvorm en ideale ervaring.

  1. Bauerfeind Genutrain met Siliconen

Laat u GRATIS informeren en adviseren door een fysiotherapeut van ProBrace. Neem hier contact met ons op. ProBrace heeft een selectie gemaakt van de beste kniebraces en kniebandages bij artrose die er momenteel zijn en deze voor de beste prijs kwaliteit verhouding aangeboden in de webshop.

Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

Bijna iedereen ervaart weleens kniepijn aan de voorkant van het kniegewricht. Het is namelijk een veel voorkomende vorm van kniepijn. De Genutrain S stabiliseert het kniegewricht en vermindert de pijn.

€134,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, binnenband en/of meniscusletsel zorgt de Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen.

€117,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconen rand kniebandage is al jaren de best verkochte kniebandage. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, verminderd pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren 70 toonaangevend!

€64,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding!

€54,95 €37,95

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €24,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw