Artrose aan de knie? Kniebrace kopen! ✅ - ProBrace

Artrose in de knie

Artrose in de knie ontwikkelt zich meestal door degeneratie (achteruitgang / verslijten) van de knie. Om te begrijpen wat artrose in de knie is moet de anatomie van de knie enigszins duidelijk zijn. Het kniegewricht is opgebouwd uit meerdere botten, kraakbeen en verschillende pezen en spieren. Het gewrichtsoppervlak is bekleed met kraakbeen. Het kraakbeen in de knie zorgt ervoor dat het gewricht een goede glijbaarheid heeft en voorkomt frictie van alle botdelen. Bij artrose is dit kraakbeen beschadigd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van bewegen achteruit gaat. Dit maakt dat het gewricht stijf en pijnlijk aanvoelt. Het verlies van veel kraakbeen (op jonge leeftijd) kan leiden tot chronische knieklachten. Een kniebrace kan zeer effectief zijn bij artroseklachten van de knie. Bestel de juiste kniebrace voor bij artrose bij ProBrace.

Artrose in de knie
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€44,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€54,95 €27,50

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€39,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€29,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€57,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€84,95 €49,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€99,95 €59,95

Vergelijk
Informatie
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€59,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€99,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het gewricht.

€134,00

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaak knieartrose

Artrose ontstaat geleidelijk door ouderdom en “slijtage”. Op de lange termijn kan de kwaliteit van kraakbeen verminderen, zo ook in het kniegewricht. Dit zorgt voor klachten binnen het kniegewricht. Ook kan artrose ontstaan na een valpartij. Tijdens de valpartij kan het kraakbeen binnen de knie beschadigd raken, waarna belasting op de knie pijnlijk kan aanvoelen.

Symptomen en klachten bij artrose in de knie

  • (Start)pijn bij bewegen
  • (Ochtend) stijfheid in de knie
  • ‘Kraken’ en ‘knakken’ in de knie (crepetaties)
  • Zwellingen (vocht in de knie)
  • Klik- en slotklachten

Kniebrace dragen bij knieartrose?

Artrose is een onomkeerbaar proces in het lichaam, dus daar is niet zoveel aan te doen. Wat u wel zelf kunt doen is regelmatig en gedoseerd bewegen, gezond eten en drinken, piekbelastingen vermijden. Dit doet u met een kniebrace van ProBrace. Een kniebrace is een hulpmiddel voor de knie, die het kniegewricht ondersteunt in haar functie. Deze conservatieve behandeling doet u het beste onder toezicht van een fysiotherapeut. Mocht een conservatieve behandeling niet succesvol zijn, dan kan een operatie ook een optie zijn. Voor de verschillende operatiemogelijkheden raden wij u aan om een arts te raadplegen.

Een kniegewricht op zichzelf is niet sterk en stabiel genoeg om op eigen krachten te genezen. Een hulpmiddel zoals een kniebrace kan u hierbij helpen. Een ProBrace kniebrace is voor u de oplossing! Maar welke kniebrace moet ik kopen? Het hangt af van uw diagnose en de daarbij horende klachten af welke kniebrace of kniebandage voor u de beste is. Hieronder staan een aantal braces omschreven, welke voor u van toepassing kan zijn:

Een kniebrace die maximale stabiliteit en comfort met zich mee brengt voor artrose? Dan is het aan te raden om te kijken naar de twee braces hieronder. De brace is voorzien van een scharnier. Welke optimale stabiliteit biedt, levert en de klachten verminderd.

  1. Bauerfeind GenuTrain S
  2. Thuasne Genu Ligaflex

Opzoek naar een kniebrace die veel stabiliteit levert zonder een scharnier werking erin? Kijk dan naar de baleinen brace hieronder. De brace levert optimale stabiliteit voor het kniegewricht en kan persoonlijk worden afgesteld, voor de ideale pasvorm en ideale ervaring.

  1. Bauerfeind Genutrain met Siliconen

Laat u GRATIS informeren en adviseren door een fysiotherapeut van ProBrace. Neem hier contact met ons op. ProBrace heeft een selectie gemaakt van de beste kniebraces en kniebandages bij artrose die er momenteel zijn en deze voor de beste prijs kwaliteit verhouding aangeboden in de webshop.

Artrose in de knie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »