Artrose aan de knie? Kniebrace kopen! ✅ - ProBrace

Artrose in de knie

Artrose in de knie ontwikkelt zich meestal door degeneratie (achteruitgang / verslijten) van de knie. Om te begrijpen wat artrose in de knie is moet de anatomie van de knie enigszins duidelijk zijn. Het kniegewricht is opgebouwd uit meerdere botten, kraakbeen en verschillende pezen en spieren. Het gewrichtsoppervlak is bekleed met kraakbeen. Het kraakbeen in de knie zorgt ervoor dat het gewricht een goede glijbaarheid heeft en voorkomt frictie van alle botdelen. Bij artrose is dit kraakbeen beschadigd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van bewegen achteruit gaat. Dit maakt dat het gewricht stijf en pijnlijk aanvoelt. Het verlies van veel kraakbeen (op jonge leeftijd) kan leiden tot chronische knieklachten. Een kniebrace kan zeer effectief zijn bij artroseklachten van de knie. Bestel de juiste kniebrace voor bij artrose bij ProBrace.

Artrose in de knie
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€44,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€54,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconenboord kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€61,50

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€114,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het gewricht.

€134,00

Vergelijk
Informatie
CARE Kniebrace CARE

Kniebrace CARE

De kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebraces!

€44,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

De Genu FS ProMaster knieschijf kniebrace bevat een siliconen ring rondom de knieschijf en twee banden direct boven én onder de knieschijf, om op deze manier de knieschijf te stabiliseren. Te gebruiken overdag én tijdens het sporten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

De Genu ProMaster is een allround kniebrace -bekroond met de German Design Award!- die men kan gebruiken voor lichte tot middelzware klachten bij pijn, artrose, meniscusbeschadigingen, kraakbeenletsel en instabiliteit in de knie.

€54,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaak knieartrose

Artrose ontstaat geleidelijk door ouderdom en “slijtage”. Op de lange termijn kan de kwaliteit van kraakbeen verminderen, zo ook in het kniegewricht. Dit zorgt voor klachten binnen het kniegewricht. Ook kan artrose ontstaan na een valpartij. Tijdens de valpartij kan het kraakbeen binnen de knie beschadigd raken, waarna belasting op de knie pijnlijk kan aanvoelen.

Symptomen en klachten bij artrose in de knie

  • (Start)pijn bij bewegen
  • (Ochtend) stijfheid in de knie
  • ‘Kraken’ en ‘knakken’ in de knie (crepetaties)
  • Zwellingen (vocht in de knie)
  • Klik- en slotklachten

Kniebrace dragen bij knieartrose?

Artrose is een onomkeerbaar proces in het lichaam, dus daar is niet zoveel aan te doen. Wat u wel zelf kunt doen is regelmatig en gedoseerd bewegen, gezond eten en drinken, piekbelastingen vermijden. Dit doet u met een kniebrace van ProBrace. Een kniebrace is een hulpmiddel voor de knie, die het kniegewricht ondersteunt in haar functie. Deze conservatieve behandeling doet u het beste onder toezicht van een fysiotherapeut. Mocht een conservatieve behandeling niet succesvol zijn, dan kan een operatie ook een optie zijn. Voor de verschillende operatiemogelijkheden raden wij u aan om een arts te raadplegen.

Een kniegewricht op zichzelf is niet sterk en stabiel genoeg om op eigen krachten te genezen. Een hulpmiddel zoals een kniebrace kan u hierbij helpen. Een ProBrace kniebrace is voor u de oplossing! Maar welke kniebrace moet ik kopen? Het hangt af van uw diagnose en de daarbij horende klachten af welke kniebrace of kniebandage voor u de beste is. Hieronder staan een aantal braces omschreven, welke voor u van toepassing kan zijn:

Een kniebrace die maximale stabiliteit en comfort met zich mee brengt voor artrose? Dan is het aan te raden om te kijken naar de twee braces hieronder. De brace is voorzien van een scharnier. Welke optimale stabiliteit biedt, levert en de klachten verminderd.

  1. Bauerfeind GenuTrain S
  2. Thuasne Genu Ligaflex

Opzoek naar een kniebrace die veel stabiliteit levert zonder een scharnier werking erin? Kijk dan naar de baleinen brace hieronder. De brace levert optimale stabiliteit voor het kniegewricht en kan persoonlijk worden afgesteld, voor de ideale pasvorm en ideale ervaring.

  1. Bauerfeind Genutrain met Siliconen

Laat u GRATIS informeren en adviseren door een fysiotherapeut van ProBrace. Neem hier contact met ons op. ProBrace heeft een selectie gemaakt van de beste kniebraces en kniebandages bij artrose die er momenteel zijn en deze voor de beste prijs kwaliteit verhouding aangeboden in de webshop.

Artrose in de knie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »