Patella femorale klachten? Patellabandje kopen! - ProBrace

Patello femoraal pijnsyndroom kniebrace

Bij een normale houding en weging van het lichaam is het de knieschijf die netjes op en neer scharniert ten opzichte van het been. De knieschijf beweegt in een geul. De knieschijf past en scharniert netjes tussen de geul. De krachten worden hierbij evenredig verdeeld. Wanneer iemand last heeft van een patellofemoraal pijnsyndroom is het de stand van de knieschijf die afwijkend is. Hierdoor schuift de knieschijf niet meer netjes tussen het geultje. Hij raakt de zijkanten van de geul. Hierdoor zal irritatie ontstaan en resulteert het in een pijnlijke knie; patellafemorale klachten. 

Oorzaak patellofemoraal syndroom

De knieschijf beweegt netjes tussen het geultje. Echter is dit bij een patellofemoraal syndroom niet het geval. De pijn wordt veroorzaakt vanwege dat de knieschijf zich niet netjes in het geultje bevindt. Dit kan komen vanwege een standsafwijking van de knieën. De knieën staan te ver naar binnen of buiten gepositioneerd (varus of valgus van de knie). Ook kan de stand van de knieschijf niet goed zijn, dit kan komen doordat de spieren rondom de knieschijf aan de ene kant sterker zijn ten opzichte van de andere kant. Hierdoor wordt de knieschijf scheefgetrokken. En past deze niet netjes in het geultje.

Patello femoraal pijnsyndroom kniebrace
×

Kleur

Materiaal

Patellabrace G+

Patellabrace G+

Op zoek naar een betaalbare oplossing bij klachten aan en rondom de knieschijf? Deze patellabrace is geschikt bij pijnklachten aan de patellapees (knieschijf pees), net onder de knieschijf.

€29,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genupoint Patellabandje

Genupoint Patellabandje

Deze kniebandage vermindert de pijn bij pijn aan de knieschijf, kniepeesontstekingen en een jumpersknee. Een bewezen oplossing!

€39,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€44,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Unloader PF Knieschijf Brace

Unloader PF Knieschijf Brace

Patellofemorale klachten? Klachten rond de knieschijf? De unloader PF is bij uitstek de beste kniebrace voor mensen met patella klachten.

€119,95

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding!

€54,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Viofix Kniebrace met Scharnieren

Kniebrace met Scharnieren

De Viofix kniebrace met scharnieren is een kniebrace speciaal voor mensen met zwaardere knieblessures. Hierbij te denken aan zware instabiliteiten, knieband laesies, status na VKB-reconstructie of voor/na een meniscus behandeling.

€109,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Patella Reliever Patellabrace

Thuasne Patella Reliever Patellabrace

Deze patellabrace (knieschijfbrace) is speciaal ontworpen voor mensen met klachten rond de knieschijf of zelfs last hebben van knieschijf luxaties. De patellabrace heeft een super pasvorm, een lichtgewicht en bovendien zeer eenvoudig in te stellen!

€99,95 €79,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

De Genu FS ProMaster knieschijf kniebrace bevat een siliconen ring rondom de knieschijf en twee banden direct boven én onder de knieschijf, om op deze manier de knieschijf te stabiliseren. Te gebruiken overdag én tijdens het sporten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen Kniebrace

Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen Kniebrace

De Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen zorgt door zijn instelbare correctiedraad voor een optimale sporing van de knieschijf. Voorkomt kniepijn tijdens het buigen & strekken en is preventief in te zetten tegen patella (sub)luxaties!

€93,00

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

 

Symptomen patella femorale klachten

  • Pijn rondom het kniegewricht.
  • Pijn voor of achter de knieschijf, vaak bij activiteiten als: fietsen, traplopen, hurken, hardlopen etc.

Diagnose en behandeling patellofemoraal pijnsyndroom 

Een patellofemoraal pijnsyndroom is goed te behandelen. Het belangrijkste is om te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld naar een fysiotherapeut te gaan. Het is van belang om de stand van de knieschijf zo te veranderen dat deze weer netjes tussen de geul kan scharnieren.

Ook een patellabrace is niets meer of minder dan een (elastisch) kniebandje met een visco-elastische pelotte. Deze pelotte geeft druk op de patellapees onder de patella (knieschijf). Door deze druk is de patella (knieschijf) beter in staat om te sporen in de kniegroeve (trochlea). De kniebrace is eenvoudig te dragen onder de kleding en is zeer klein van profiel. Deze knieschijfbrace is te dragen bij het sporten, maar wanneer de klachten dit verlangen is de kniebrace ook goed om in het dagelijks leven te dragen. Stabilisatie van de knieschijf is het belangrijkste. Hieronder staan braces die aan deze eisen voldoen:

  1. Bauerfeind patellabandje
  2. Bauerfeind Genutrain P3
  3. Ossur Unloader PF knieschijfbrace

 

Patello femoraal pijnsyndroom kniebrace
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »