Reuma handen en vingers? | Duimbrace kopen? - ProBrace

Reuma in de hand

Reuma komt op verschillende leeftijden voor en is een veel voorkomende aandoening. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 100 diverse chronische aandoeningen. In de volksmond wordt met reuma echter vaak 'reumatoïde artritis' bedoeld. Reuma veroorzaakt vaak stijfheid en pijn in de gewrichten, spieren en pezen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is reuma GEEN familiare of erfelijke ziekte. Hoe reuma wel precies ontstaat is nog niet bekend..

Wat is reuma en is een pols of handbrace effectief?

Reuma, vaak 'Reumatoïde Artritis' genoemd is een auto-immuun ziekte. Om het lichaam te beschermen tegen ziekten maakt het lichaam antistoffen aan. Bij een auto-immuunziekte is het zo dat de antistoffen, die het lichaam zelf aanmaken, zich tegen het eigen lichaam gaan verweren. Dit komt vanwege dat het weefsel binnen de hand wordt gezien als “lichaamsvreemd”. Hierdoor zullen er zwellingen en ontstekingen ontstaan die pijnlijk en gevoelig zijn; reuma. Een polsbrace is zeer effectief voor mensen met artrose in de handen en polsen.

Reuma in de hand
×

Kleur

Materiaal

Novamed / Viofix Viofix lichtgewicht polsbrace

Viofix lichtgewicht polsbrace

Deze polsbrace biedt u de beste balans tussen maximale steun en bewegingsvrijheid die u nodig heeft bij middelzware tot zware polsblessures en klachten aan het polsgewricht. Nu tijdelijk meer dan 50% korting!!

€54,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
CARE Polsbrace CARE

Polsbrace CARE

De CARE polsbrace is een polsbandage met een uiterst dun profiel en circulaire compressie. Gemakkelijk te dragen onder kleding. Ideaal te gebruiken bij milde polsklachten!

€29,95 €17,95

Vergelijk
Informatie
GM Medical 016 Elastische Duimspalk

016 Elastische Duimspalk

De GM 016 elastische duimspalk is een ideale spalk voor instabiliteit, artritis- en artroseklachten in het duimgewricht. Door het elastische materiaal is de spalk erg comfortabel en vanwege de klittenbandsluiting makkelijk aan te trekken.

€29,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace

Ligaflex Rhizo Duimbrace

De Ligaflex Rhizo Duimbrace heeft een versteviging van metaaldraad, die de duim in een niet pijnlijke positie immobiliseert. De druk die de brace geeft is goed te regelen en daardoor ideaal in geval van duimartrose.

€27,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Form Fit Polsbrace

Form Fit Polsbrace

De Form Fit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€29,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Reuma Handschoenen met Siliconen

Reuma Handschoenen met Siliconen

Deze reuma / artritis / artrose handschoenen geven compressie, ondersteuning en vooral warmte aan uw handen. Ideaal voor het verlichten van pijn, bevordering van de bloedcirculatie en het verminderen van stijfheid, bij reuma of artrose!

€39,95 €19,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical Reuma Handschoenen

Reuma Handschoenen

De GO Medical reuma handschoenen ondersteunen uw handen, geven compressie, verbeteren de bloedsomloop en bieden u warmte bij pijn aan uw handen. Ideaal bij reuma, artritis of artrose!

€34,95 €18,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Hoe ontstaat Reuma?

Reuma ontstaat geleidelijk. In het beginstadium zal er nog niets gemerkt worden aan de gewrichten. In een later stadium kan het zijn dat vingers gevoelig en stijf aanvoelen. Er zijn vele onderzoeken gaande om de exacte oorzaak van reuma te ontdekken. Tot nu toe kan er geconstateerd worden dat reuma op alle verschillende leeftijden kan ontstaan en dat er een ontregeling van het auto immuunsysteem plaatsvindt. Het auto-immuunsysteem kan ontregeld raken door bacteriële infecties, stress of overmatige belasting. Wat we wel weten is dat reuma meer voorkomt bij vrouwen dan mannen

Symptomen reuma vingers en handen

  • Gevoelige hand
  • Pijnlijke hand en vingers, wordt erger bij bewegingen
  • Gezwollen vingers
  • Last van ochtendstijfheid
  • De vingers zullen dik en warm aanvoelen

Reuma behandelen met een handbrace of polsbrace? 

Bij reuma is het van belang dat er advies wordt gevraagd aan een arts of specialist. Deze zal u medicijnen voorschrijven. Ook zal er worden doorverwezen naar een medisch specialist voor bewegingsoefeningen, om het stijve gevoel te verminderen.

Een hand brace kan extra ondersteuning bieden bij alledaagse handelingen. ProBrace kan voor uw hand de volgende duimbraces adviseren:

  1. De meest verkochte brace voor Reuma is de GM medical 016 duimspalk
  2. Opzoek naar meer bewegingsvrijheid maar wel met optimale ondersteuning in het duimgewricht? Kijk dan naar de Rhizoloc duimbrace.
  3. Heeft u meer interesse in een volledige brace voor pols en hand? Kijk dan naar de CARE polsbrace!

Hieronder staan twee vergelijkbare polsbraces:

  1. De FormFit polsbrace van Ossur, heeft meerder afstelmogelijkheden. Door de verschillende instellingen kun je de brace naar eigen wens afstellen.
  2. Opzoek naar een brace met een goede prijs-kwaliteit verhouding? Kijk dan naar de Novamed polsbrace.
Reuma in de hand
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »