Reuma handaandoening | polsbrace kopen? - ProBrace

Reuma

Reuma in de hand

Reuma komt op verschillende leeftijden voor en is een veel voorkomende aandoening. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 100 diverse chronische aandoeningen. Reuma veroorzaakt vaak stijfheid en pijn in de spieren, pezen en gewrichten.

Wat is Reuma binnen de hand?

Reuma, ook wel reumatoïde Artritis genoemd is een auto-immuun ziekte. Om het lichaam te beschermen tegen ziekten maakt het lichaam antistoffen aan. Bij een auto-immuunziekte is het zo dat de antistoffen, die het lichaam zelf aanmaken, zich tegen het eigen lichaam gaan verweren. Dit komt vanwege dat het weefsel binnen de hand wordt gezien als “lichaamsvreemd”. Hierdoor zullen er zwellingen en ontstekingen ontstaan die pijnlijk en gevoelig zijn.

Hoe ontstaat Reuma, binnen de hand?

Reuma ontstaat geleidelijk aan. In het beginstadium zal er nog niets gemerkt worden aan de gewrichten. In een later stadium kan het zijn dat vingers gevoelig en stijf aanvoelen. Er zijn nog vele onderzoeken gaande om de exacte oorzaak van reuma te ontdekken.
Tot nu toe kan er geconstateerd worden dat reuma op alle verschillende leeftijden kan ontstaan en dat er een ontregeling van het auto immuunsysteem plaatsvindt. Het auto-immuunsysteem kan ontregeld raken door bacteriële infecties, stress of overmatige belasting.

Symptomen reuma pols

  • Gevoelige hand
  • Pijnlijke hand en vingers, wordt erger bij bewegingen
  • Gezwollen vingers
  • Last van ochtendstijfheid
  • De vingers zullen dik en warm aanvoelen

Reuma behandelen met polsbrace? 

Bij reuma is het van belang dat er advies wordt gevraagd aan een arts of specialist. Deze zal u medicijnen voorschrijven. Ook zal er worden doorverwezen naar een mediche specialist voor bewegingsoefeningen, om het stijve gevoel te verminderen.

Een hand brace kan extra ondersteuning bieden bij alledaagse handelingen. Probrace kan voor uw hand de volgende braces adviseren:

  1. De meest verkochte brace voor Reuma is de GM medical 016
  2. Opzoek naar meer bewegingsvrijheid maar wel met optimale ondersteuning in het duimgewricht? Kijk dan naar de Push CMC-duimbrace.

Hieronder staan twee vergelijkbare braces:

  1. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace, heeft meerder afstelmogelijkheden. Door de verschillende instellingen kun je de brace naar eigen wens afstellen.
  2. Opzoek naar een brace met een goede prijs-kwaliteit verhouding? Kijk dan naar de Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace.
Reuma
Lees meer
GM Medical 016 Elastische Duimspalk

016 Elastische Duimspalk

De GM 016 elastische duimspalk is een ideale spalk voor instabiliteit, artritis- en artroseklachten in het duimgewricht. Door het elastische materiaal is de spalk erg comfortabel en vanwege de klittenbandsluiting makkelijk aan te trekken.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Push Push CMC Duimbrace

Push CMC Duimbrace

De Push CMC Duimbrace stabiliseert het basisgewricht van de duim en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor blijft de functie van de hand behouden maar worden de pijnsymptomen beperkt door verminderde piekbe...

€59,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace

RhizoLoc Duimbrace

Deze duimbrace wordt gebruikt voor het stabiliseren van de duim. Deze gebruikt u bij een ruptuur of verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim ('skiduim'), artrose van de duim (CMC1 artrose) of andere aandoeningen aan de duim.

€50,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace

Ligaflex Rhizo Duimbrace

De Ligaflex Rhizo Duimbrace heeft een versteviging van metaaldraad, die de duim in een niet pijnlijke positie immobiliseert. De druk die de brace geeft is goed te regelen en daardoor ideaal in geval van duimartrose.

€24,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw