Hernia in de rug - lumbale hernia | brace kopen - ProBrace

Lumbale hernia

Wat is een hernia? 

De meeste hernia’s komen voor in de rug. Vaak is de hernia gelegen tussen de lendenwervel en het heiligbeen. Jaarlijks worden er ongeveer 11.000 mensen geopereerd aan het gevolg van een hernia.

Wat is een Lumbale Hernia?

De ruggenwervel is op te delen in drie gebieden. Het onderste deel van de ruggenwervels wordt ook wel het “lumbale” ruggenwervel genoemd. Een lumbale hernia is een uitstulping van de zachte kern (Nucleus Pulposus) van een kraakbeenachtige tussenwervelschijf. Het kraakbeen steekt iets uit ten opzichte van de andere tussenwervels. De uitstulping drukt tegen het ruggenmerg of een zenuw. Hierdoor kunnen er pijnklachten of uitvallingsverschijnselen van de zenuw ontstaan.

Lumbale hernia
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind LumboTrain Rugbandage

LumboTrain Rugbandage

Bauerfeind LumboTrain actieve ondersteunende en proprioceptieve rugbandage. Ideaal voor lage rugpijnklachten of 'spit' in de rug. Het masserende kussen helpt de rug ontspannen en verlicht de pijn.

€127,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind SacroLoc Onderrug Brace

SacroLoc Onderrug Brace

Door de optimale steun en stabiliteit van deze rugbrace wordt de Bauerfeind SacroLoc gezien als dé brace bij rughernia’s, SI problemen en bij het ondersteunen van van de bekkengordel.

€199,95 €159,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€119,99 €89,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken lumbale hernia

Een hernia kan acuut of chronisch zijn. Bij slechts 5% van de mensen ontstaat een hernia acuut. Dit kan bijvoorbeeld komen door een valpartij waarbij de rug, de valpartij heeft moeten opvangen. Men voelt onmiddellijk een scherpe uitstralende en/ of plaatselijke pijn in de benen en omliggende plaatselijke spierkramen in het wervelkolom ontstaan.
De kans op genezing ervan is groot. Echter moet er altijd opgepast worden of de klachten niet aanhouden want dan kan de acute hernia overgaan in een chronische hernia.
Een chronische hernia komen het meeste voor bij mensen tussen de 20 en 40 jaar oud. De kans op hernia neemt echter wel toe naarmate wij ouder worden. Naarmate wij ouder worden wordt de discus minder stevig en elastisch. Hierdoor kan er minder eenvoudig vormverandering optreden in het ruggenwervel waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan. Wanneer hierbij de nucleus uitstulpt wordt er gesporken van een hernia.

Symptomen hernia

  • Pijn in het onderste deel van de rug
  • Pijn in een been, kan soms doorstromen tot aan de onderbeen
  • Het kan zijn dat je minder kracht of gevoel hebt in de been
  • Soms zijn er periodes waarbij bijna geen pijn wordt ervaren, maar gaat gepaard met perioden van veel en hevige pijn.

Diagnose

Hernia kan veel pijn met zich mee brengen, herkent u de symptomen van hierboven? Om met zekerheid een diagnose te kunnen stellen over een hernia kan dat gedaan worden met behulp van röntgenfoto’s of een MRI scan. Op basis van de scan kan er worden gekeken of er spraken is naar mogelijke vervormingen of scheuren.
Een eventuele rugbandage kan u helpen extra steun en stabiliteit binnen de rug te leveren.  

Lumbale hernia
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »