Voorste kruisband blessure knie brace online kopen? - ProBrace

Voorste kruisband blessure kniebrace

De voorste en de achterste kruisband zorgen voor stabiliteit in de knie en voorkomen een voor- achterwaartse beweging (translatie) in het kniegewricht. Bij een voorste kruisband ruptuur kan het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen naar voren bewegen. Op deze manier zit er speling op het kniegewricht. Bij een letsel van de voorste kruisband wordt de knie instabiel en worden krachten van buitenaf niet meer goed opgevangen.

Oorzaak voorste kruisband blessure?

Een voorste kruisband ruptuur ontstaat vaak door een acuut (sport)trauma. Hierbij te denken aan blessures die ontstaan bij basketbal, voetbal, volleybal, rugby, skiën of simpelweg na een val met de fiets. Het kan zijn dat het onderbeen, ten opzichte van het bovenbeen te ver naar voren schuift of een draaiende beweging maakt waardoor de knieband op rek komt en scheurt.

Voorste kruisband blessure kniebrace
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het gewricht.

€134,00

Vergelijk
Informatie
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€114,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind SecuTec Genu - Rigide Kniebrace

SecuTec Genu - Rigide Kniebrace

De Bauerfeind SecuTec Genu is een beproefde methode in vele ziekenhuizen voor de conservatieve behandeling van de diverse knieband rupturen. Het lichtgewicht aluminium frame is anatomisch gevormd en prettig om te dragen.

€499,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De GenuTrain® met siliconenboord kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€61,50

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Vergelijk
Informatie
CARE Genu Kniebrace CARE

Genu Kniebrace CARE

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€54,95 €29,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Symptomen kruisband blessure

  • De knie wordt dik, wat gedurende lange tijd kan aanhouden.
  • Pijn is afkomstig van omliggende structuren bij de knie.

Beste kniebraces bij een voorste kruisband ruptuur!

Als de kruisbandband ver is ingescheurd of helemaal afgescheurd is zal er een operatie aan te pas moeten komen. Als de kruisband gedeeltelijk is ingescheurd dan kan het voldoende zijn om de omliggende spieren te versterken door te trainen. Een instabiel gevoel in het kniegewricht kan nog wel aanwezig zijn. Een kniebrace helpt bij het opvangen van deze krachten en biedt meer stabiliteit en zekerheid tijdens allerlei activiteiten. Verschillende mogelijkheden voor een goede kniebrace bij voorste kruisband (VKB) blessures zijn hieronder weergegeven. 

  1. Is de kruisband volledig afgescheurd? En heeft u net een operatie achter de rug? Dan zal de knie aan het herstellen zijn en soms nog wat instabiel aanvoelen. Voor de maximale ondersteuning kunnen wij Bauerfeind SecuTec Genu adviseren.

Een ingescheurde kruisband, waarbij een operatie niet van toepassing is? Dan ben u wellicht opzoek naar een kniebrace welke de meeste stabiliteit voor het kniegewricht kan leveren? Dan kunnen de volgende twee braces misschien wel de ideale oplossing bieden. De braces zijn voorzien van scharnieren, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren.

  1. De Genu Ligaflex Kniebrace van Thuasne
  2. De GenuTrain S van Bauerfeind
  3. Graag extra stabiliteit en pijnverlichting tijdens het sporten? Kijk dan naar de Bauerfeind Sport Kniebandage

Twijfelt u over welke VKB kniebrace voor u de beste is? Neem dan contact met ons op en vraag een van onze specialisten geheel gratis om advies.

 

Voorste kruisband blessure kniebrace
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »