Gescheurde achillespees | brace kopen? - ProBrace

Ingescheurde achillespees

Gescheurde/ ingescheurde achillespees

Tijdens het sporten komen veel krachten op spieren, botten en pezen. Een belangrijke pees tijdens het sporten is de achillespees, deze bevindt het onderbeen met de hiel. Hierdoor kan jij je afzetten van de grond en kan je rennen, lopen, traplopen, springen etc. De pees heeft grote krachten te voorduren. Wanneer jij last hebt van een achillespeesruptuur dan zit er een scheur in de achillespees.

Wat is een ingescheurde achillespees?

Onze achillespees staat in verbinding met de kuitspieren en de voet. De pees zorgt ervoor dat wij onze voet naar beneden kunnen bewegen. Dit doen wij door het samentrekken van de kuitspieren.  Tijdens het aanspannen komt de achillespees onder spanning. Wanneer de spanning te groot of heel onverwachts is kan een achillespees scheuren, ook wel achillespeesruptuur genoemd. De achillespeesscheur kan variëren van een klein scheurtje tot een maximale afscheuring van de achilles.

Oorzaak achillespeesruptuur

Een achillespeesruptuur ontstaat meestal wanneer jij vanuit stilstand een grote kracht op de achillespees uitoefent, door bijvoorbeeld plotseling te sprinten. Ook kan het voorkomen dat de spier scheurt bij een lichte of onnatuurlijke beweging. Vaak was de conditie van de pees al verzwakt.

Symptomen

  • Kuitspier minder sterk
  • Pijnlijk gebied rondom de kuit
  • De kuit kan warm aanvoelen
  • De kuit kan rood zijn
  • Belasting van de kuit is pijnlijk

Herstel achillespeesruptuur

Het herstel van een achillespeesruptuur kan op verschillende manieren behandeld worden. Als de achilles volledig is afgescheurd zal een operatie aan te pas moeten komen. De pees wordt aan elkaar gehecht om de pees te kunnen laten herstellen.

Als de pees in ingescheurd kan de pees herstellen door de pees te laten rusten. Het is hierbij van belang dat de pees wordt ontlast van zijn bewegingsmogelijkheden. Dit kan gedaan worden door een spalk of een brace. Onderstaande producten kunnen het enkelgewricht ontlasten en mobiliseren.

  1. Hielspoor nachtspalk van Thuasne
  2. Voor een compactere kous kan er gekozen worden voor de de Strassburg Sock van Basko
Ingescheurde achillespees
Lees meer
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw