Ovation Hielspoor Nachtspalk

Prijs:

 59,45

De Ovation Hielspoor Nachtspalk is een spalk / orthese die zeer succesvol ingezet wordt bij Hielspoor, Fasciitis Plantaris, Achillespeesklachten en/of het mobiliseren van het enkelgewricht (dorsaalflexiebeperking). U plaatst de nachtspalk aan de achterzijde van het been en de onderzijde van de voet en draagt deze gedurende de gehele nacht. Dit voorkomt dat uw voet niet in een ‘spitsvoetstand’ (plantairflexie) staat. Hierdoor krijgen de stugge structuren een rekprikkel, waardoor de klachten langzaam verminderen.

Wissen

Ovation Hielspoor Nachtspalk kopen?

De Ovation Hielspoor Nachtspalk is een geprefabriceerde enkel- / voetorthese voor de nacht die gebruikt wordt als conservatieve / effectieve behandeling van Hielspoor, Fasciitis plantaris en Achillespeesklachten. Deze Universal Plantair Fasciitis Orthosis (UFO) is aan de achterzijde van het been geplaatst (dorsaal) en geeft door de kunststofschaal druk aan de onderzijde van de voet, om op deze manier uw enkel in een 90 graden stand te houden. Dit zorgt ervoor dat de druk in het geval van Hielspoor & Plantair Fasciitis verlaagd wordt. Draag de nachtspalk een aantal weken iedere nacht voor het beste resultaat. Bij het aantrekken voelbaar rek opbouwen aan de onderkant van de voet. De orthese kan op deze manier de van klachten aan de onderzijde van de voet doorbreken.

De nachtspalk kunt u gemakkelijk met drie klikgespen vast- en losmaken, zodat u deze makkelijk uit en aan kan doen. Tevens zit er ook een loopzool onder, mocht u ‘s nachts deze aan willen houden als u opstaat, voor bijvoorbeeld een toiletbezoek.

Wij adviseren deze nachtspalk te gebruiken in combinatie met (zachte) inlegzolen overdag, voor een optimaal resultaat. Op deze manier wordt uw klacht zowel overdag als gedurende de nacht aangepakt. Wij adviseren deze steunzolen voor overdag.

NB: De Ovation Hielspoor Nachtspalk is zowel links als rechts te dragen.

Indicaties Ovation Hielspoor Nachtspalk

  • Hielspoor & Fasciitis Plantaris
  • Achillespeesklachten
  • Dorsaalflexiebeperking

Ondersteuningsklasse 3

Eigenschappen en voordelen van de Ovation Hielspoor nachtspalk

  • De gradenstand is naar wens in te stellen door de klittenbandstraps aan de zijkant (Wij adviseren een milde rek, om kramp te voorkomen!)
  • Universeel (deze nachtspalk is zowel links als rechts te dragen)
  • Gelijkmatige druk onder de hele voet
  • Minimale kans op kramp gedurende de nacht

Hoe meet u de Ovation Hielspoor Nachtspalk aan?

Deze nachtspalk is te leveren in de maten S, M en L. Lees in onderstaande maattabel af welke maat voor u geschikt is.

 Maat  Schoenmaat dames Schoenmaat heren
S 37 – 40 38 – 40
M 40 – 42 40 – 42
L  > 42 42 – 45

Tips voor het dragen van de Ovation Hielspoor Nachtspalk

  • De klittenbandstraps aan de zijkanten van de nachtspalk zijn te gebruiken om de spanning op de voetzool op- of af te bouwen. Wij adviseren u de eerste weken te starten met een minimale spanning op uw voetzool, om een averechts effect uit te lokken. Door de spanning geleidelijk op te bouwen krijgt het slecht doorbloede peesweefsel de kans om rustig te wennen aan de rek.
  • De drie clips die u kunt gebruiken om de banden vast te zetten zijn snelsluitingen. Deze kunt u gebruiken om de nachtspalk snel om en af te doen. Op deze manier hoeft u niet steeds de klittenbanden opnieuw op spanning te brengen.
  • De Ovation Nachtspalk heeft aan de onderzijde een loopzool zitten, zodat u -wanneer u dit wenst- de orthese aan kunt houden wanneer u ‘s nachts naar het toilet moet.

Specificaties

Gewicht0,5 kg
Afmetingen30 × 15 × 40 cm
Maat

S, M, L

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ovation Hielspoor Nachtspalk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…