Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

8/10  uit 2 beoordelingen

Prijs:

 39,95

Deze Enkelzijdige Liesbreukband van Teyder is in te zetten bij een behandeling van een enkelzijdige liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning voor óf na een operatie.

Wissen

Teyder Enkelzijdige Liesbreukband kopen?

Een enkele liesbreukband (van Teyder) wordt gebruikt voor mensen die een liesbreuk of lage buikwandbreuk hebben opgelopen.

Wat is een liesbreuk?

Bij een liesbreuk ontstaat er een scheur (hernia) in de buikwand. Dit gebeurt meestal ter hoogte van de lies. Een behandeling voor een liesbreuk is vaak operatief of conservatief. Een conservatieve behandeling kan echter ook als ondersteuning dienen vóór of ná een operatie. Wilt u meer informatie hierover ontvangen? Neem gerust contact met ons op en vraag een van onze specialisten gratis om advies.

Liesbreukband kopen?

U kunt een liesbreukband gebruiken wanneer u een lage buikbreuk heeft opgelopen. Dit kan zijn in de liesregio, maar ook wanneer het de onderste buikwand betreft. Middels een siliconen pelotte ondersteunt de liesbreukband de buikwand. Op deze manier wordt voorkomen dat er teveel druk op de breuk ontstaat, waardoor de buikwand eventueel (weer) zou kunnen breken. Dit gebeurt vaak al bij de meest kleine bewegingen zoals hoesten, persen of niezen. U draagt deze liesbreukband onder uw kleding, vrij laag, onder de bekkenkam.

NB: Heeft u een liesbreuk beiderzijds? Bekijk dan de dubbele liesbreukband van Teyder.
Tip! De dubbele liesbreukband kan ook gedragen worden als enkele liesbreukband!

Indicaties Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

 • Liesbreukband aan de rechter- of linkerzijde
 • (Lage) Buikwandbreuk aan de rechter- of linkerzijde

Ondersteuningsklasse_2_probrace

Eigenschappen en voordelen Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

 • Links óf rechts te dragen. Selecteer bovenaan de pagina de zijde.
 • Eenvoudig te dragen onder kleding
 • Te verplaatsen pelotte(s)!
 • Zachte pelotte, ter ondersteuning van de buikwand / liesregio
 • Ook beschikbaar als Dubbele Liesbreukband. Tip! De Dubbele Liesbreukband is eventueel ook te dragen als enkelzijdige liesbreukband, door de met klittenband bevestigde en dus verplaatsbare / te verwijderen pelotte(s)!

Hoe meet u de Teyder Liesbreukband Enkelzijdig aan?

De Teyder Liesbreukband Enkelzijdig is verkrijgbaar in een rechter- en een linkervariant. Daarnaast selecteert u de maat op basis van onderstaande maattabel. Meet hiervoor de omvang van uw bekken (ter hoogte van waar u de liesbreukband draagt!). Zie afbeelding. De kleur van het product is standaard beige.

teyder liesbreukband enkelzijdig omvang bekken

 Maat Omvang bekken
 Small 65 – 80 cm
 Medium 80 – 100 cm
 Large 100 – 125 cm
 XL 125 – 135 cm

Tips voor het dragen van de Teyder Liesbreukband Enkelzijdig!

 • Plaats de pelotte over uw ondergoed heen, tegen de liesbreuk aan, en sluit de elastische band rond uw middel. De band moet vrij laag onder uw broekrand komen te zitten (zie ook de afbeeldingen van het product).
 • Wenst u het product schoon te maken? Dan adviseren wij u dit te doen door een handwasje. Laat het product vervolgens aan de lucht drogen. Leg deze niet op een radiator of in een droger.
 • Wist u dat deze Liesbreukband ook verkrijgbaar is in een Dubbelzijdige Versie van Teyder?

Specificaties

Gewicht0,75 kg
Maat

S, M, L, XL

Kleur

Zijde

Links, Rechts

Mate van ondersteuning

2

2 beoordelingen voor Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

 1. Willem-

  Snel ontvangen en het geeft steun. Hopelijk zal de liesbreuk zich niet verergeren totdat ik bij de specialist terecht kan.

 2. Brenda-

  De liesbreukband geeft goede steun en minder pijn door de liesbreuk.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…