ambiance_malleoaction

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Dikke enkels? Wat kan ik doen?

Heeft u ooit last gehad van dikke enkels? Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden kan treffen. Dikke enkels, ook wel bekend als enkeloedeem, kunnen verschillende oorzaken hebben en gepaard gaan met ongemak en beperkingen. In deze blog bespreken we wat dikke enkels veroorzaakt, wat de symptomen zijn en welke stappen u kunt nemen om verlichting te vinden.

§1: Wat veroorzaakt dikke enkels?

Dikke enkels kunnen verschillende oorzaken hebben zoals letsel, ontsteking, ziekte of onderliggende medische aandoeningen. Deze kunnen vervolgens leiden tot vochtophoping rondom de enkel, wat resulteert in zwelling [1].

§2: Welke symptomen gaan gepaard met dikke enkels?

Naast zwelling zijn gaat dit ook regelmatig gepaard met symptomen zoals roodheid, warmte en pijn. Sommige mensen ervaren ook beperkte mobiliteit en moeite met lopen als gevolg van de zwelling. Het is belangrijk om deze symptomen te herkennen en een nauwkeurige diagnose te stellen om de juiste behandeling te kunnen bepalen [1].

§3: Wat kan ik doen bij dikke enkels?

Om verlichting te vinden bij uw dikke enkels kunt u enkele dingen doen, voornamelijk rust nemen en uw enkels ontlasten is belangrijk. U kunt uw benen verhoogd neerleggen dit kan helpen om de vochtophoping te verminderen. Daarnaast kunt u koude kompressen op de enkel aanbrengen en compressiekousen dragen om de zwelling te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren [1].

§4: Is het dragen van een enkelbrace zinvol?

Het dragen van een enkelbrace kan een zinvolle aanvulling zijn bij de behandeling van dikke enkels. Onderzoek suggereert dat een enkelbrace effectief kan zijn bij het verminderen van zwelling en het verbeteren van de stabiliteit van het enkelgewricht. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat een enkelbrace altijd als onderdeel van een breder behandelplan moet worden gezien. Het behandelen van de onderliggende oorzaak van de enkelzwelling is essentieel. Raadpleeg een medisch professional, zoals een orthopedisch specialist, voor advies over het gebruik van een enkelbrace en de juiste behandeling [1].

§5: Raadpleeg een medisch professional voor persoonlijk advies

Als u last heeft van dikke enkels, is het raadzaam om een medisch professional te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een behandelplan op maat. Een orthopedisch specialist of fysiotherapeut kan u helpen bij het identificeren van de specifieke oorzaak van de enkelzwelling en het aanbevelen van de juiste behandeling, waaronder het gebruik van een geschikte enkelbrace. Wij raden de Thuasne Malleo Action enkelbandage aan bij dikke enkels. Dit enkelbandage is een comfortabele kleine compressie bandage. De bandage zorgt voor stabiliteit, verlichting van de pijn en voorkomt dankzij de comfortabele compressie vochtophopingen rond de enkel. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat een enkelbrace altijd als onderdeel van een breder behandelplan moet worden gezien. Het behandelen van de onderliggende oorzaak van de enkelzwelling is essentieel [1].

Bron:
[1] Mayo Clinic. (2021). Swollen ankles and feet. Geraadpleegd van https://www.mayoclinic.org/symptoms/swollen-ankles-and-feet/basics/definition/sym-20050782

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Aanrader!!

10 / 10

Snelle levering en via de mail word je op de hoogte gehouden wanneer je bestelling geleverd wordt…Top!!

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de…

10 / 10

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de telefoon,keurig verpakte bestelling.

Snelle levering volgens afspraak

10 / 10

Snelle levering volgens afspraak

X

10 / 10

X

Nacht Brace.

8 / 10

Nacht Brace. Deze is zeer aangenaam kwa stof. Is niet vervelend in bed. Ben de eerste ochtend na het dragen met minder pijn uit bed...

Laat een review achter