Person Walking Landscape

Martijn Mensch

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Hallux Rigidus – helpen steunzolen?

Hallux rigidus is een aandoening die de grote teen beïnvloedt en wordt gekenmerkt door stijfheid en pijn in het gewricht aan de basis van de grote teen. Het kan de mobiliteit en het comfort van de patiënt aanzienlijk beperken. Gelukkig kunnen steunzolen voorzien van een afwikkelverstijving een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen met Hallux rigidus klachten. In deze blogpost zullen we het gebruik en de voordelen van steunzolen met afwikkelverstijving verkennen en hoe ze kunnen bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van degenen die klachten hebben van een Hallux Rigidus.

Wat zijn steunzolen met een afwikkelverstijving?

Steunzolen met afwikkelverstijving zijn speciaal ontworpen inlegzolen die zijn gemaakt om de voet te ondersteunen en de afwikkeling tijdens het lopen te vergemakkelijken. Ze zijn vervaardigd met een stevig materiaal, meestal kunststof of koolstofvezel, dat zich uitstrekt van de hiel tot grote teen. Voorbeelden zijn de Medi Footsupport Control en Bauerfeind Ergopad Hallux Rigidus

Deze verstijving bevordert een natuurlijkere afwikkeling van de voet tijdens het lopen, zonder druk in het grote teengewricht te brengen, dit werkt vooral pijnverlichtend voor mensen met Hallux rigidus klachten.

 • Medi Footsupport Control Probrace

  Medi Footsupport Control Hallux Rigidus Inlegzolen

  Nog geen reviews

  Vanaf:  69,95

  Bekijken

 • ergopad redux hallux rigidus bauerfeind steunzolen inlegzool probrace

  Bauerfeind ErgoPad Redux Hallux Rigidus Inlegzolen

  Nog geen reviews

  Vanaf:  71,45 76,45

  Bekijken

Voordelen van steunzolen met afwikkelverstijving bij Hallux rigidus klachten:

 1. Pijnverlichting: Een van de belangrijkste voordelen van steunzolen met afwikkelverstijving is pijnverlichting. Door de gecontroleerde afwikkeling van de voet wordt de druk op het aangetaste gewricht verminderd, waardoor de pijn en eventuele ontsteking afnemen.
 2. Ondersteuning en stabiliteit: Steunzolen met afwikkelverstijving bieden de nodige ondersteuning en stabiliteit aan de voetboog. Dit helpt bij het verminderen van overmatige belasting van de aangedane teen en gewrichten, wat de stabiliteit verbetert en verdere schade kan voorkomen.
 3. Bevordering van de natuurlijke gangcyclus: Hallux rigidus kan de normale afwikkeling van de voet verstoren, wat leidt tot een onnatuurlijke gangcyclus. Met steunzolen met afwikkelverstijving kan de natuurlijke gangcyclus worden bevorderd, waardoor de voet soepeler kan bewegen en de belasting gelijkmatiger wordt verdeeld.
 4.  Verbetering van de balans: Een onjuiste afwikkeling van de voet kan de balans van een persoon beïnvloeden. Steunzolen met afwikkelverstijving kunnen helpen om de balans te verbeteren door de juiste voetpositionering te bevorderen, waardoor het risico op vallen en struikelen wordt verminderd.
 5. Verlichting van andere symptomen: Naast pijn kan Hallux rigidus ook leiden tot andere symptomen, zoals zwelling, vermoeidheid en beperkte mobiliteit. Steunzolen met afwikkelverstijving kunnen bijdragen aan het verminderen van deze symptomen, waardoor mensen met Hallux rigidus een actievere levensstijl kunnen behouden.

Conclusie:

Steunzolen voorzien van een afwikkelverstijving kunnen een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen met Hallux rigidus. Ze bieden pijnverlichting, ondersteuning, stabiliteit, bevorderen een natuurlijke gangcyclus, verbeteren de balans en verlichten andere symptomen. Steunzolen zonder verstijving of afwikkelvoorziening, dus met een soepele voorvoet, bieden over het algemeen geen of weinig tot geen verbetering. Ook het dragen van schoenen met stuggere zolen kan bijdragen aan een vermindering van de klachten. Het gebruik van steunzolen met afwikkelverstijving kan je kwaliteit van leven verbeteren en je helpen om met meer comfort en gemak te bewegen.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
 • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Aanrader!!

10 / 10

Snelle levering en via de mail word je op de hoogte gehouden wanneer je bestelling geleverd wordt…Top!!

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de…

10 / 10

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de telefoon,keurig verpakte bestelling.

Snelle levering volgens afspraak

10 / 10

Snelle levering volgens afspraak

X

10 / 10

X

Nacht Brace.

8 / 10

Nacht Brace. Deze is zeer aangenaam kwa stof. Is niet vervelend in bed. Ben de eerste ochtend na het dragen met minder pijn uit bed...

Laat een review achter