Voordeel Neopreen Braces

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

De voordelen van Neopreen Braces

In deze blog leest u over de vele voordelen die neopreen braces hebben. Zeker in de zomer is het erg aan te raden om te kiezen voor een neopreen brace!

Het voordeel van een neopreen brace

Er zijn veel soorten materialen die gebruikt worden voor de ontwikkeling van orthopedische hulpmiddelen. Een veel gebruikt materiaal is neopreen. Maar waarom wordt er gekozen voor het materiaal bij het maken van diverse braces? Wij leggen het u graag uit wat de voordelen van neopreen zijn!

Neopreen brace mag nat worden

Denk maar aan het gebruik van een duikpak (dit is ook neopreen). Een duikpak zit erg nauwsluitend om de huid en voelt stevig aan. Het biedt u nog wel de mogelijkheid om goed te bewegen, maar het geeft alsnog de gewenste stabiliteit. Zo werkt dit ook bij het dragen van een brace. Erg handig bij watersporten zoals surfen, zwemmen, waterpolo, etc!

Neopreen brace biedt veel stabiliteit

Neopreen sluit nauw aan om de huid (des te meer wanneer het nat wordt) en zorgt ervoor dat u goed kunt bewegen! Het neopreen materiaal sluit goed aan om de huid en middels de klittenband sluitingen kunt u de gewenste stabiliteit ook nog extra instellen.

Zacht & fijn materiaal voor de huid

Neopreen is erg vriendelijk voor de huid. Het voelt aan als een tweede huid. Erg zacht en fijn! U kunt de brace overdag dragen, maar ook alleen tijdens sportactiviteiten. U wast de brace gemakkelijk met een handwasje en laat deze aan de lucht drogen.

Neopreen is ademend

Het materiaal is luchtdoorlatend, ademend en vochtafdrijvend. U draagt een neopreen brace overdag en/of tijdens het sporten. Het neopreen is na het sporten makkelijk schoon te maken middels een handwasje. Erg makkelijk, mocht je snel zweten onder de brace.

Neopreen is vrij van latex, dus hypo-allergeen

In neopreen braces wordt geen latex gebruikt, dus allergische reacties m.b.t. latex zijn uitgesloten.

Neopreen materiaal is erg sterk / stevig en duurzaam

Neopreen is een flexibel materiaal, dat wel erg sterk is. Het kan wel tegen een stootje kunnen we stellen. Dit maakt een neopreen een erg duurzame keuze. U kunt ervan uitgaan dat een neopreen brace doorgaans langer meegaat dan ander materiaal.

Zie hieronder een aantal goede voorbeelden van neopreen braces

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Aanrader!!

10 / 10

Snelle levering en via de mail word je op de hoogte gehouden wanneer je bestelling geleverd wordt…Top!!

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de…

10 / 10

Viendelijk en duidelijke uitleg aan de telefoon,keurig verpakte bestelling.

Snelle levering volgens afspraak

10 / 10

Snelle levering volgens afspraak

X

10 / 10

X

Nacht Brace.

8 / 10

Nacht Brace. Deze is zeer aangenaam kwa stof. Is niet vervelend in bed. Ben de eerste ochtend na het dragen met minder pijn uit bed...

Laat een review achter