Artrose Wat Nu

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Artrose; wat nu?

Een brace, spalk of bandage voor uw pols, hand of duim geeft rust, stabiliteit en steun bij klachten als artrose, reuma (reumatoïde artritis) of een gebroken pols. Maar wat is artrose eigenlijk? Hoe vaak komt artrose voor? Wat kan ik doen aan artrose? Is een brace iets voor mij? Welke brace is dan de beste? Waar vind ik zo’n ‘artrose’ brace? Krijg ik een brace vergoed door mijn zorgverzekering? Dit zijn allemaal vragen die in deze blog aan bod komen…

Wat is ‘artrose’?

Artrose is een reumatische aandoening aan het houding- en bewegingsapparaat. Deze aandoening komt op zichzelf voor, of ontstaat als gevolg van een gewrichtsontsteking of zwakke gewrichtsbanden. Veel mensen denken bij de diagnose artrose aan versleten gewrichten of botten. ‘Ik heb een versleten knie’ of ‘mijn pols is versleten’, zijn veelgehoorde klachten binnen de gezondheidszorg. Dit is niet helemaal correct. Het gewricht is niet versleten, er is verandering in het gewricht opgetreden.

Een stukje theorie: een gewricht is een verbinding tussen twee botdelen. Tegen het gewrichtsvlak van het bot zit kraakbeen. Dit kraakbeen is een glad weefsel dat zorgt voor het ‘soepel’ bewegen van een gewricht. Bij artrose is dit kraakbeen vervormd; het is dunner en zachter geworden. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten zich minder gemakkelijk bewegen, hetgeen inherent staat aan een pijnlijk en stijf gevoel in de gewrichten.

Hoe vaak komt artrose voor?

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. In 2015 werden 1,2 miljoen mensen door de huisarts gediagnosticeerd met ‘artrose’. Artrose komt het vaakst voor:

– Bij mensen boven de 45 jaar,
– Bij vrouwen,
– Bij mensen met overgewicht (obesitas),
– Bij mensen die hun lichaam zwaar belasten en
– Bij mensen bij wie artrose veel in de familie voorkomt

Ik heb artrose; wat nu?

Het verloop van artrose is per persoon en per gewricht verschillend. Het kan zijn dat er veel klachten zijn, maar het kan ook zijn dat er weinig klachten ervaren worden. Hetgeen dat helpt om beter om te gaan met artrose is door te informeren en te laten adviseren door een specialist. Zij geven adviezen ten aanzien van medicatie (arts), oefentherapie (fysiotherapeut) en medische & orthopedische hulpmiddelen (ProBrace).

Een brace bij artrose

Om uw gewricht te ondersteunen kunt u gebruik maken van een brace. Heeft u artrose in uw pols? Dan kiest u voor een polsbrace. Heeft u artrose in uw duim? Dan kiest u voor een duimbrace. Etc. Bent u echter slecht ter been? Voelt u zich onzeker tijdens het lopen? Dan kunnen elleboogkrukken, een rollator of een wandelstok u ook een oplossing bieden.

Om krukken, een rollator, een wandelstok of een polsbraceduimbrace of kniebrace te kopen is het verstandig om eerst informatie en advies te vragen bij een specialist. Laat u hier geheel gratis informeren en adviseren door een specialist van ProBrace.

Waar vind ik zo’n brace?

Als eerste kunt u zich laten informeren en adviseren door een specialist. Dit kan uw (huis)arts, paramedische specialist (fysio, ergo, etc.) of een specialist van ProBrace zijn. Zij zijn gediplomeerd, hebben ervaring en de know-how van artrose en wat de juiste behandeling is voor mensen met artrose. Wilt u specifiek iets weten ten behoeve van medisch & orthopedische hulpmiddelen (bracesbandagesspalkenkrukkenwandelstokkenrollators, etc.), dan raden wij u aan contact op te nemen met een van onze specialisten. Dit kan u doen door een e-mail te sturen naar info@probrace.nl of te bellen naar +31 (0)85 4011 911.

Brace vergoedingen

Voor informatie omtrent vergoedingen bij braces, bandages en andere medische & orthopedische hulpmiddelen verwijs ik naar de vergoedingen pagina van ProBrace.

*Bronnen:
(thuisarts.nl, 2017)
(volksgezondheidenzorg.info, 2017)
(reumafonds, 2017)

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

Blij met de onderarm sleeve.

8 / 10

Blij met de onderarm sleeve.
Voor mij wel wat te lang.

Levering: beloofd na 2 dagen.
Het werden er 6!

Makkelijk te bevestigen

10 / 10

Makkelijk te bevestigen.
Geeft zeer goed steun.

Snelle levering

10 / 10

Snelle levering

Snelle en correcte afhandeling

10 / 10

Snelle en correcte afhandeling

Duurde heel lang

8 / 10

Duurde heel lang. Bleek niet op voorraad, maar dat werd niet verteld.

Laat een review achter