Probrace

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Kan een orthopedisch kussen mijn nekklachten helpen voorkomen?

Nekklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je beperkt wordt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Nekklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per persoon en de oorzaak van de klachten. Een orthopedisch hoofdkussen kan in veel gevallen uitkomst bieden.

Wat zijn oorzaken voor het ontstaan van nekklachten?

Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn nekklachten. Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms wordt u al wakker met een stijve nek. Dat betekent dat u slaapt op een verkeerd kussen. In veel gevallen zijn nekklachten namelijk het gevolg van het slapen op een verkeerd hoofdkussen. Andere oorzaken van nekklachten kunnen zijn:

– Een whiplash
– Overbelasting van nekspieren
– Provocerende bewegingen
– Langdurig in een ‘verkeerde’ houding zitten, lopen, staan of slapen
– Spierverrekking
– Nekhernia
– Vermoeidheid, spanningen, stress
– Slijtage
– Kou/tocht
– Schouderletsel
– Artrose
– RSI

De oplossing voor nekklachten: orthopedische hoofdkussens

Uit onderzoek is gebleken dat Orthopedische hoofdkussens de beste kussens tegen nekpijn zijn. Dit soort kussens zorgen voor een betere ondersteuning van de hoofd, nek en ruggenwervels. Door deze ondersteuning slaapt u fijner en heeft u een goede nachtrust. Orthopedische hoofdkussens zijn ergonomisch vormgegeven. Daardoor bieden ze precies de ondersteuning waar u dat het meeste nodig heeft.

Wat is er verkeerd aan een traditioneel hoofdkussen?

Er zijn twee hoofdredenen waarom een traditioneel hoofdkussen een onjuiste lichaamspositie kan veroorzaken tijdens het slapen. De eerste reden is een onjuiste dikte van het hoofdkussen waardoor het hoofd te hoog of te laag wordt geplaatst. Als het kussen te dun is dan zorgt dit voor een oncomfortabele hoek van de nek die naar beneden buigt. Omgekeerd, wanneer het kussen te dik is, buigt de nek in een onnatuurlijke houding naar boven. Bij deze slaaphoudingen komt het vaak voor dat er lichamelijke klachten zoals hoofd-, nek-, rug- en schouderpijn ontstaan.

Op de bovenstaande afbeelding is aan de linkerkant een correcte slaaphouding weergegeven. Hierbij is te zien dat het orthopedische hoofdkussen de nek ondersteunt waardoor de wervels in een rechte lijn liggen. Aan de rechterkant van de afbeelding wordt een verkeerde slaaphouding weergegeven waarbij het kussen ervoor zorgt dat de rugwervels krom komen te liggen. In deze houding kunnen de spieren rondom de wervels niet ontspannen waardoor er klachten in het hoofd, de nek, schouders en/of rug kunnen ontstaan.

De tweede reden is de hardheid van een hoofdkussen. Vaak zijn traditionele hoofdkussens gevuld met dons waardoor ze erg zacht zijn. Wanneer het kussen te zacht is zal dit het hoofd en de nek niet voldoende ondersteunen. Een zacht hoofdkussen biedt niet de juiste zijdelingse ondersteuning aan het hoofd waardoor het kussen niet kan voorkomen dat het hoofd naar links of naar rechts draait tijdens het slapen. Vooral bij rugslapers zullen deze klachten vaker voorkomen.

Welke slaaphouding is geschikt voor een orthopedisch hoofdkussen?

De grootte, stevigheid en de vorm van het hoofdkussen zijn allemaal afhankelijk van de slaaphouding en de slaapgewoontes. Onze orthopedische hoofdkussens zijn wetenschappelijk onderbouwd en alleen geschikt voor rug- en zijslapers.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

In de middag besteld en de volgende dag…

10 / 10

In de middag besteld en de volgende dag al in huis

Snel en makkelijk bestel proces

8 / 10

Snel en makkelijk bestel proces. Goede update over levering. Maattabel klopt

Toppie product

10 / 10

Perfect product doet zijn werk goed

Het zou fijn zijn als er bij de plastic…

8 / 10

Het zou fijn zijn als er bij de plastic onderdelen voor de nacht er een zachte stof of iets dergelijks overheen gedaan kan worden anders...

De service

10 / 10

De service

Laat een review achter