Buikwandbreuk | Buikwandbreukband kopen! - ProBrace

Buikwandbreuk

×

Kleur

Materiaal

Viofix Liesbreukband Viofix (dubbel)

Liesbreukband Viofix (dubbel)

Deze liesbreukband wordt gebruikt als ondersteuning bij de conservatieve behandeling van een liesbreuk of een buikwandbreuk in de lies.

€69,95 €47,95

Vergelijk
Informatie
Viofix Viofix Liesbreukband (single)

Viofix Liesbreukband (single)

Deze Liesbreukband van Viofix is in te zetten bij een behandeling van een liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning na een operatie.

€64,95 €42,95

Vergelijk
Informatie
Basko Stomabandage EasyCut

Stomabandage EasyCut

De EasyCut Stomabandage is een betaalbare stomabandage perfect voor de actieve stomadrager. Of u nu graag fietst, wandelt of tennist. Deze steunband zorgt voor een comfortabel en zeker gevoel!

€87,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Wat is een buikwandbreuk?  

Een buikwandbreuk, ook wel hernia abdominalis genoemd is niet meer of minder dan een breuk in de buikwand. De organen en darmen worden tegengehouden door de buikwand. De buikwand bestaat uit spierweefsel wat ervoor zorgt dat de organen aan de binnenkant van de buik blijft.

De buikwand is een vlies, bestaande uit spier en weefsel. De buikwant zorgt ervoor dat de organen inwendig blijven zitten. Bij een buikwandbreuk is er sprake van een breuk in de buikwand. Het is vergelijkbaar met een scheur waardoor het buikvlies naar buiten wordt gedrukt. Als gevolg neemt dit met zich mee dat de buikinhoud hierdoor naar buiten kan komen. In sommige gevallen zal dat in het begin niet opvallen. Naarmate de druk groter wordt door bijvoorbeeld het sporten, tillen, druk tijdens belasting dan kan het zijn dat de bobbel groter wordt.

Oorzaken buikwandbreuk

Een buikwandbreuk ontstaat op een zwakke plek in de buik. Vaak ontstaat dit door extra druk in de buikholte. Een groot verschil met een liesbreuk is dat de buikwandbreuk vaak niet zomaar ontstaat. Deze ontstaat na een operatie of/en als zich littekenweefsel op de buik bevindt. De buikwand is op dit punt verzwakt en kan daardoor openbreken wanneer er druk wordt uitgeoefend op de buik. Er kan extra druk worden uitgeoefend op de buikwand door te sporten, iets op te tillen of door te drukken op de wc. De lichte scheur kan hierdoor groter worden.

Symptomen van een buikwandbreuk

  • Er hoeft zich niet direct een symptoom voor te doen
  • Zwelling in de buikwand
  • De zwelling kan groot of klein zijn (hangt af van de hoeveelheid organen)
  • Kan pijnlijk zijn (LET OP! Dan worden de darmen afgekneld, is gevaarlijk!)

Behandeling buikwandbreuk.

Een buikwandbreuk hoeft geen vervelende gevolgen met zich mee te brengen. Een buikwandbreuk doet in de beginfase vaak geen pijn. Er bevindt zich een bobbel in de buik maar als je op je rug ligt kan je de bobbel rustig weer terugdrukken/ wrijven. De bobbel of bult komt terug als je weer gaat staan. Hierdoor is de kans aanwezig dat de buikwandscheur groter wordt. Om dit te voorkomen kan de persoon een elastische bandage/ korset dragen. Hierdoor blijft de inhoud op zijn plek.

Als de opening dermate groot is en er pijnklachten ontstaan dan dient de klacht operatief te worden behandeld.

Buikwandbreuk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »