Buikwandbreuk | Buikwandbreukband kopen! - ProBrace

Buikwandbreuk

Wat is een buikwandbreuk?  

Een buikwandbreuk, ook wel hernia abdominalis genoemd is niet meer of minder dan een breuk in de buikwand. De organen en darmen worden tegengehouden door de buikwand. De buikwand bestaat uit spierweefsel wat ervoor zorgt dat de organen aan de binnenkant van de buik blijft.

De buikwand is een vlies, bestaande uit spier en weefsel. De buikwant zorgt ervoor dat de organen inwendig blijven zitten. Bij een buikwandbreuk is er sprake van een breuk in de buikwand. Het is vergelijkbaar met een scheur waardoor het buikvlies naar buiten wordt gedrukt. Als gevolg neemt dit met zich mee dat de buikinhoud hierdoor naar buiten kan komen. In sommige gevallen zal dat in het begin niet opvallen. Naarmate de druk groter wordt door bijvoorbeeld het sporten, tillen, druk tijdens belasting dan kan het zijn dat de bobbel groter wordt.

Buikwandbreuk
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Ribbrace / Rompbandage

Teyder Ribbrace / Rompbandage

Draag deze ribbrace / rompbandage ter ondersteuning en bescherming van uw romp bij een kwetsuur aan de ribben, bij oedeemvorming van de romp en bescherming van de huid. Nergens goedkoper!

€29,95

Vergelijk
Informatie
Thuasne Ortel Liesbreukband

Ortel Liesbreukband

De breukband kan worden gebruikt voor een liesbreuk aan de linker- of rechterzijde of aan allebei de kanten. Door de siliconen pelotte heeft de liesbreukband een hoog draagcomfort.

€79,95 €64,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

De Orliman enkelzijdige liesbreukband is een band die al vele jaren succesvol wordt toegepast bij een buikwand- of liesbreuk aan de rechter- of linkerzijde in de liesregio. U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€64,95

Vergelijk
Informatie
Orliman Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Dé klassieke dubbelzijdige liesbreukband die al jaren het meest ingezet wordt bij een dubbele liesbreuk! U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€69,95

Vergelijk
Informatie
GO Medical GO Medical Zwangerschapsband

GO Medical Zwangerschapsband

Deze buikband wordt gebruikt om tijdens de zwangerschap de buik te ondersteunen. De band is in één maat verkrijgbaar en gemaakt van zeer elastisch en ademend materiaal. One size fits all!

€19,95

Vergelijk
Informatie
Basko Stomabandage EasyCut

Stomabandage EasyCut

De EasyCut Stomabandage is een betaalbare stomabandage perfect voor de actieve stomadrager. Of u nu graag fietst, wandelt of tennist. Deze steunband zorgt voor een comfortabel en zeker gevoel!

€87,95

Vergelijk
Informatie
Basko HydroActive Stomabandage

HydroActive Stomabandage

De Stomacare HydroActive bandage wordt vooral gebruikt bij de ondersteuning van de buikwand tijdens fysiek inspannende activiteiten in en om het water. De HydroActive bandage helpt een breuk te voorkomen of een verdere ontwikkeling tegen te gaan.

€79,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw

Oorzaken buikwandbreuk

Een buikwandbreuk ontstaat op een zwakke plek in de buik. Vaak ontstaat dit door extra druk in de buikholte. Een groot verschil met een liesbreuk is dat de buikwandbreuk vaak niet zomaar ontstaat. Deze ontstaat na een operatie of/en als zich littekenweefsel op de buik bevindt. De buikwand is op dit punt verzwakt en kan daardoor openbreken wanneer er druk wordt uitgeoefend op de buik. Er kan extra druk worden uitgeoefend op de buikwand door te sporten, iets op te tillen of door te drukken op de wc. De lichte scheur kan hierdoor groter worden.

Symptomen van een buikwandbreuk

  • Er hoeft zich niet direct een symptoom voor te doen
  • Zwelling in de buikwand
  • De zwelling kan groot of klein zijn (hangt af van de hoeveelheid organen)
  • Kan pijnlijk zijn (LET OP! Dan worden de darmen afgekneld, is gevaarlijk!)

Behandeling buikwandbreuk.

Een buikwandbreuk hoeft geen vervelende gevolgen met zich mee te brengen. Een buikwandbreuk doet in de beginfase vaak geen pijn. Er bevindt zich een bobbel in de buik maar als je op je rug ligt kan je de bobbel rustig weer terugdrukken/ wrijven. De bobbel of bult komt terug als je weer gaat staan. Hierdoor is de kans aanwezig dat de buikwandscheur groter wordt. Om dit te voorkomen kan de persoon een elastische bandage/ korset dragen. Hierdoor blijft de inhoud op zijn plek.

Als de opening dermate groot is en er pijnklachten ontstaan dan dient de klacht operatief te worden behandeld.

Buikwandbreuk