Oplossing voor een achillespees verkorting? Achillespees braces koopt u bij ProBrace! - ProBrace

Achillespees verkorting

Een achillespees verkorting kan ernstige mobiliteitsbeperkingen opleveren. Hier kunt u tijdens het sporten, maar ook zeker in het dagelijks leven hinder aan ondervinden. Het kan zelfs zo erg worden dat het lopen onmogelijk maakt. Herkent u deze klacht? Lees dan wat de oorzaken en symptomen zijn van de achillespeesverkorting.

Wat is een achillespees verkorting?

Bij een achillespees verkorting heeft de achillespees niet de juiste lengte ten opzichte van de kuitspier en het hielbeen. De achillespees is korter dan gebruikelijk. Hierdoor kan de voet iets naar beneden afhangen. Het kost redelijk wat moeite om de voet omhoog te bewegen (dorsaalflexie). De maximale dorsaalflexie beweging zal niet zo groot zijn als gebruikelijk. Als gevolg neemt dit met zich mee dat de voet belemmerd is in de kracht levering, er kan minder kracht/ afzetkracht geleverd worden tijdens het lopen en rennen. Ook zal de persoon meer op zijn tenen gaan lopen en rennen.

Oorzaak verkorte achillespees

Een verkorte achillespees kan meerdere oorzaken hebben. Vaak ontstaat een verkorte achillespees in de groei. Het lichaam groeit sneller dan dat de achillespees doet.

Ook kan een persoon geboren worden met een verkorte pees.

Symptomen

  • Instabiliteit in de voet
  • Een verhoogde eeltvorming onder de voet.
  • Pijn in de voet

Herstel, eventueel met behulp van een enkelbrace?

Om de achillespees te verlengen kan er gedacht worden aan een operatie. Ook is het mogelijk de pees en de kuitspier passief op rek te brengen. Onderstaande producten mobiliseren uw gewricht en brengen de achillespees en kuit musculatuur maximaal op rek, om de mobiliteit van uw gewricht te vergroten.

  1. Om te voorkomen dat er gedurende de gehele dag veel rek op de pees komt & u niet per se de hele dag op de tenen hoeft te lopen, biedt ProBrace siliconen hakjes

Ook is het mogelijk om de pees in de nacht op rek laten brengen. Dit kan passief gedaan worden met een nachtspalk.

  1. Nachtspalk van Thuasne
  2. Voor een compactere nachtspalk kan er ook gekozen worden voor de Thuasne NOX.
Lees meer
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€54,95

Vergelijk
Informatie
Basko Strassburg Sock - Stretch Up

Strassburg Sock - Stretch Up

De strassburg sock is een beproefd middel tegen hielspoor klachten. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf!

€39,95 €34,95

Vergelijk
Informatie
Ossur Ossur Hielspoor Nachtspalk

Ossur Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nachtspalk / nachtorthese voor de conservatieve behandeling van hielspoor en achillespees klachten.

€139,95 €99,95

Vergelijk
Informatie
Basko Hielspoorpakket Basic

Hielspoorpakket Basic

De oplossing bij hielspoorklachten: bestel het basic hielspoorpakket met hierin een originele strassburg hielspoor sok en siliconen gelhakjes voor in de schoenen!

€59,95 €44,95

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Compression Sleeves Lower Leg - Compressie Tubes

Bauerfeind Sports Compression Sleeves Lower Leg - Compressie Tubes

Deze kuit compressie tubes van het merk Bauerfeind zijn dé must-haves voor duursporters! Het hoog-elastische breiwerk zorgt voor een ideale balans tussen comfort, compressie en circulatie!

€49,00 €43,00

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Compression Socks Ball & Racket

Bauerfeind Sports Compression Socks Ball & Racket

Compressiekousen van Bauerfeind stabiliseren uw gewrichten, verminderen spierpijn, verhogen het loopcomfort en stimuleren de spieren tijdens het sporten.

€49,00 €44,75

Vergelijk
Informatie
Bauerfeind Bauerfeind Sports Compression Socks Run & Walk

Bauerfeind Sports Compression Socks Run & Walk

Sport compressiekousen met een circulaire en cilindervormige compressie rond het onderbeen. Het ideale accessoire voor duursporten zoals hardlopen, een marathon of een triatlon.

€49,00 €44,75

Vergelijk
Informatie
Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€69,95

Vergelijk
Informatie
Incl. btw