Reh4Mat Comfortabele Kippenborstbrace voor Kinderen

Prijs:

 149,95

Heeft uw kind last van een kippenborst en bent u op zoek naar een comfortabele brace welke helpt de kippenborst te verminderen? De Reh4Mat kippenborstbrace is een lichtgewicht brace met zachte banden welke helpen met het corrigeren. De brace geeft voldoende druk op het botuitsteeksel om deze geleidelijk te verminderen. De kippenborstbrace is dankzij het aluminium frame erg licht en daardoor comfortabel om te dragen onder de kleding. Zo is de brace niet zichtbaar en geeft het uw kind een zelfverzekerder gevoel. De brace is 24/7 te dragen en ook tijdens het slapen!

Wissen

Reh4Mat comfortabele kippenborstbrace voor kinderen

Heeft uw kind last van een prominent of uitstekend borstbeen? Dan is de Reh4Mat comfortabele kippenborstbrace voor kinderen een goed orthopedisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor de behandeling van kinderen met pectus carinatum, ook wel bekend als kippenborst of duivenborst. Het doel van deze brace is om de vervorming van de borstkas voorzichtig te corrigeren door geleidelijke druk uit te oefenen op het prominerende deel van het borstbeen, Door deze druk zal het borstbeen corrigeren naar een vlakkere positie.

Deze lichtgewicht pectus carinatum brace biedt effectieve hulp en een niet operatieve oplossing bij het verminderen van de misvorming van de borstkas. Comfortabel, vrijwel onzichtbaar en waterbestendig, kan deze brace 24 uur per dag gedragen worden voor optimale resultaten.

Reh4mat Lichtgewicht Kippenborstbrace Voor Kinderen

Onzichtbaar onder kleding voor een comfortabel gevoel

Dankzij de innovatieve constructie is de Reh4Mat kippenborstbrace vrijwel onzichtbaar onder kleding te gebruiken. Hierdoor voelt uw kind zich comfortabel en zelfverzekerd in sociale situaties.

Kippenborstbrace gemaakt van lichtgewicht aluminium voor optimale correctie

De kippenborstbrace is vervaardigd van hoogwaardig, ultralicht aluminium, dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt, welke een optimale stabilisatie biedt. Het wordt gedragen rond de borst en oefent druk uit op zowel de voor- als achterkant, zodat het borstbeen in een neutrale positie wordt gebracht. De brace heeft zachte kussens die contact maken met de borst van uw kind voor extra comfort.

Comfortabele en zachte pasvorm

Het aluminium frame van het product is voorzien van zachte schuimelementen om overmatige druk op het borstbeen tijdens de correctie te verminderen. Dankzij het grote verstelbereik van de beugel en de huidvriendelijke banden kan het product worden aangepast aan de individuele behoeften van uw kind.

Behandeltermijn van de kippenborstbrace

Voor het snelste en beste resultaat is het belangrijk de brace zo veel mogelijk te dragen, bij voorkeur 23 van de 24 uur per etmaal. De brace mag af tijdens sporten, douchen of zwemmen. De totale behandelduur tot volledige correctie van je borstkas hangt af van de stijfheid of flexibiliteit van je kippenborst. Deze totale behandelduur varieert van 6 tot 24 maanden. Zodra volledige correctie is bereikt wordt niet meteen gestopt met de behandeling maar wordt de draagduur langzaam afgebouwd om terugkeer van je kippenborst te voorkomen.

Voordelen en eigenschappen van de Reh4Mat kippenborstbrace

  • Gemaakt van ultralicht aluminium voor optimale stabilisatie.
  • Onzichtbaar onder kleding voor comfort en zelfvertrouwen in sociale situaties.
  • Vermindert de kippenborst en corrigeert botmisvormingen effectief.
  • Dankzij het ultralichte aluminium frame en zachte banden is het dragen comfortabel.
  • Zachte klittenbanden in plaats van harde straps zodat de brace ook comfortabel in de nacht gedragen kan worden
  • Maak de brace op maat van uw kind met de omtrekbanden, maar zet de banden wel strak genoeg
  • Gebruik de brace tussen 11 en 14 jaar voor de beste resultaten.
  • Verbetert langzaam de borstkas met systematisch gebruik in 6 tot 24 maanden
  • De kippenborstbrace is thermisch bedekt met poedercoating, waardoor deze waterbestendig is.

Reh4mat Lichtgewicht Kippenborstbrace Voor Kinderen

Maattabel kippenborstbrace voor kinderen

Reh4mat Lichtgewicht Kippenborstbrace Voor Kinderen MaatnameDe kippenborstbrace is universeel en op maat te maken voor uw kind dankzij de handige aanpasbare banden. Meet de breedte van de rug en de borstomtrek van uw kind. Lees vervolgens de juiste maat af in onderstaande maattabel.

Maat Breedte van de rug Borstomtrek Leeftijd (richtlijn)
1 18 – 20 cm 50 – 70 cm 2 – 4 jaar
2 20 – 24 cm 55 – 80 cm 4 – 6 jaar
3 24 – 27 cm 60 – 85 cm 6 – 8 jaar
4 27 – 30 cm 70 – 90 cm 8 – 10 jaar
5 30 – 33 cm 70 – 105 cm 10 – 12 jaar
6 33 – 36 cm 80 – 120 cm > 12 jaar

Opmerking: De brace kan niet worden gebruikt bij sporten waarbij lichamelijk contact voorkomt, waarbij bij botsingen schade kan worden aangebracht vanwege de aluminium onderdelen. Ook wordt het gebruik bij een zware verkoudheid of benauwdheid tijdelijk afgeraden.

Specificaties

Gewicht0,2 kg
Maat

1, 2, 3, 4, 5, 6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Reh4Mat Comfortabele Kippenborstbrace voor Kinderen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is kippenborst bij kinderen?

Een “kippenborst” verwijst naar een medische aandoening genaamd pectus carinatum. Het wordt gekenmerkt door een uitstulping van het borstbeen, waardoor de borstkas naar voren en naar buiten uitsteekt. Dit creëert een verschijning die lijkt op het borstbeen van een kip, vandaar de informele term “kippenborst”.

Pectus carinatum ontstaat meestal tijdens de kindertijd of adolescentie, wanneer het kraakbeen van het borstbeen niet gelijkmatig groeit. Dit kan resulteren in een abnormale uitstulping van het borstbeen. De exacte oorzaak van pectus carinatum is niet altijd bekend, maar genetische factoren spelen vaak een rol.

Wat zijn symptomen van een kippenborst?

Symptomen van pectus carinatum kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn:

1. Uitstulping van het borstbeen, wat resulteert in een opvallende borstkas die naar voren en naar buiten uitsteekt.
2. Ademhalingsproblemen, vooral bij inspanning.
3. Pijn of ongemak in de borststreek.
4. Psychologische impact, zoals verminderd zelfbeeld of zelfvertrouwen, vooral bij adolescenten.

Hoe wordt een kippenborst behandeld?

Hoewel pectus carinatum meestal geen gezondheidsrisico vormt, kan het wel emotionele en psychologische problemen veroorzaken vanwege het uiterlijk. Behandelingsopties kunnen variëren van het dragen van een speciale brace om de groei van het borstbeen te corrigeren tot chirurgische ingrepen, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de symptomen die het veroorzaakt. Het is aan te bevelen om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelplan bij vermoeden van pectus carinatum.

Hoe werkt de Reh4Mat kippenborst brace?

De Reh4Mat kippenborstbrace is een lichtgewicht pectus carinatum brace die effectief helpt bij het verminderen van een kippenborst. Het wordt gedragen rond de borst en oefent druk uit van zowel de voor- als achterkant om het borstbeen in een neutrale positie te brengen.

Van welk materiaal is de brace van gemaakt?

De brace is vervaardigd van hoogwaardig, ultralicht 6061T6 aluminium, dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt. Dit zorgt voor de beste stabilisatie onder alle beschikbare beugels op de markt. Het aluminium frame kan gemodelleerd worden en in de gewenste vorm gebracht worden voor optimale correctie van de borstkas.

Hoe lang moet de brace worden gedragen voor zichtbare resultaten?

Voor het snelste en beste resultaat is het belangrijk de brace zo veel mogelijk te dragen, bij voorkeur 23 van de 24 uur per etmaal. De brace mag af tijdens sporten, douchen of zwemmen. De totale behandelduur tot volledige correctie van je borstkas hangt af van de stijfheid of flexibiliteit van je kippenborst. Deze totale behandelduur varieert van 6 tot 24 maanden. Zodra volledige correctie is bereikt wordt niet meteen gestopt met de behandeling maar wordt de draagduur langzaam afgebouwd om terugkeer van je kippenborst te voorkomen.

Kan de kippenborstbrace tijdens activiteiten zoals zwemmen gedragen worden?

Ja, de brace is thermisch bedekt met poedercoating, waardoor deze waterbestendig is en nat kan worden. Maar het is voor de behandeling niet noodzakelijk zolang de gemiddelde draagtijd van +/- 23 uur per dag bereikt wordt. Let op, als de brace nat is mag deze niet gedragen worden totdat de brace weer droog is om huidirritatie te voorkomen.

Handleidingen