E-life Epi Med Elleboogbrace

Prijs:

 24,95

Heeft u last van een vervelende tenniselleboog of golferselleboog? De E-life Epi Med elleboogbrace biedt verlichting bij peespijn, irritaties en overbelasting van de onderarmspieren. Comfortabel, eenvoudig aan te brengen en met druk eenvoudig instelbaar.

Wissen

E-life – Epi Med Elleboogbrace

De E-life Epi Med elleboogbrace biedt verlichting bij een tennis– of golferselleboog (Epicondylitis humeri lateralis of medialis), evenals vergelijkbare irritaties of ontstekingen van spieren, peesaanhechtingen of overbelasting klachten van de onderarmspieren. Het wordt echter niet aanbevolen om de brace te gebruiken bij ernstige zwellingen, grote blauwe plekken, verwondingen of huidziekten. Raadpleeg in deze gevallen altijd eerst een specialist.

Werking van de E-life epi Med elleboogbrace
Bij een tennis- of golferselleboog raakt het botvlies, de aanhechting (pees) en de spier geïrriteerd. Deze brace biedt aangename mechanische verlichting aan de peesaanhechting aan de buitenzijde van de elleboog (m. extensor carpi radialis longus), ontlast het botvlies, de gehele pees en een deel van de spierbuik. De brace zit zeer comfortabel en biedt een optimale pasvorm. De druk die de brace uitoefent, verandert de belasting hoek van de aanhechting. Tevens vermindert de brace de rek op de onderarmpees, waardoor de optredende trekkracht aan de peesaanhechting afneemt en overbelasting en pijn aanzienlijk verminderen.

Indicatie elleboogbandje

  • Tennis elleboog (Epicondylitis Lateralis)
  • Golfers elleboog (Epicondylitis Medialis)
  • Irritatie van het botvlies aan de elleboog
  • Irritatie van het spier-pees complex rond de elleboog
  • Overbelasting van de onderarmspieren
  • Geschikt bij siliconenallergie

Eigenschappen en voordelen brace voor de elleboog

  • Eenvoudig met 1 hand om te doen
  • Druk eenvoudig en traploos instelbaar
  • Voering van vilt, bevat geen siliconen!
  • Zowel voor links als voor rechts te gebruiken

Hoe aan te meten

Voor de juiste maat meet u de omvang van uw onderarm 8 cm onder de punt van uw elleboog (zie illustratie hieronder). De Epi Med elleboogbrace kan zowel links als rechts worden gedragen.
E Life Epi Med Elleboogbrace Tennisarm Golferselleboog Brace Maatname

Maat  Omvang onderarm (in cm)
XS20-23 cm
S23-25 cm
M25-28 cm
L28-31 cm
XL31-34 cm

Specificaties

Gewicht0,75 kg
Afmetingen12 × 11 × 9 cm
Maat

XS, S, M, L, XL

Kleur

Zijde

Universeel

Mate van ondersteuning

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “E-life Epi Med Elleboogbrace” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog, ook bekend als mediale epicondylitis, is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn en ontsteking aan de binnenkant van de elleboog. In tegenstelling tot de tenniselleboog, waarbij de pijn aan de buitenkant van de elleboog optreedt, treedt bij een golferselleboog de pijn op aan de binnenkant van de elleboog, waar de pezen van de onderarmspieren aan het bot hechten. Deze aandoening wordt vaak veroorzaakt door herhaalde spanning of overbelasting van de onderarmspieren, zoals bij het herhaaldelijk buigen en strekken van de pols en het draaien van de onderarm. De naam “golferselleboog” is afgeleid van het feit dat deze aandoening vaak voorkomt bij golfers als gevolg van de herhaalde polsbewegingen die tijdens het golfen worden gemaakt, maar het kan ook voorkomen bij mensen die andere activiteiten uitvoeren die vergelijkbare bewegingen vereisen, zoals bijvoorbeeld bij bepaalde werkzaamheden of sporten.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm, ook bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening die pijn veroorzaakt aan de buitenkant van de elleboog. Deze aandoening ontstaat wanneer de pezen die de onderarmspieren aan de buitenkant van de elleboog verbinden, overbelast raken.

De term “tennisarm” is afgeleid van het feit dat deze aandoening vaak voorkomt bij mensen die veel tennis spelen, vooral bij het uitvoeren van de backhand-slag. Echter, de aandoening kan ook optreden bij mensen die andere activiteiten uitvoeren die herhaalde pols- en elleboogbewegingen vereisen, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van een computermuis, schilderen, of zelfs bij bepaalde vormen van tuinieren.

Symptomen van een tennisarm zijn onder meer pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, zwakte in de hand en pols, en moeite met het vastgrijpen van objecten.

Hoe werkt de E-life Epi Med elleboogbrace?

De brace biedt verlichting aan peespijn en irritaties rondom de elleboog. Het vermindert de belasting op de peesaanhechting en biedt comfortabele ondersteuning.

Voor welke klachten is het elleboogbandje geschikt?

De brace is geschikt voor tennisellebogen, golfersellebogen, irritaties van het botvlies en overbelasting van de onderarmspieren.

Wat zijn de voordelen van deze elleboogbrace?

De brace is eenvoudig met één hand om te doen en de druk is instelbaar. De voering van vilt bevat geen siliconen, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een siliconenallergie.

Hoe kan ik de brace het beste gebruiken?

Zorg ervoor dat de brace goed aansluit op de elleboog en stel de druk naar wens in. Draag de brace tijdens activiteiten die de elleboog belasten voor optimale ondersteuning.

Handleidingen

Andere suggesties…