Hulpmiddelen Bij Artrose

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Welke hulpmiddelen kun je gebruiken tegen artrose?

Er zijn verschillende hulpmiddelen die de activiteiten in het dagelijks leven van een artrose patiënt makkelijker kunnen maken. Een stok, elleboogkruk, looprek, rollator en braces zijn hier enkele voorbeelden van. Soms kunnen aangepaste schoenen of een steunzool nuttig zijn, omdat hierdoor de stand van de gewrichten iets verbeterd. In deze blog leggen we je uit wat artrose is en gaan we dieper in op de hulpmiddelen die er zijn!

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening aan de gewrichten. Dit kunnen alle gewrichten van het menselijk lichaam zijn, zoals; elleboogartrose, knieartrose en heupartrose. Artrose begint vaak bij een ontsteking in het kraakbeen, wat vervolgens leidt tot kraakbeenslijtage. Het kraakbeen kan hierdoor minder elastisch worden, dit kan pijn, stijfheid en zwellingen rondom het gewricht veroorzaken. In sommige gevallen zal het lichaam de verslechterende functie van het kraakbeen proberen op te vangen met bot uitgroeisels, ook wel osteofyten genoemd. Ook dit kan leiden tot pijn en stijfheid.

Knieband voor artrose aan de knie

Kniebanden kunnen voor meerdere knieproblemen worden ingezet, maar ook bij artrose in de knie kunnen ze goed van pas komen. Met een brace kunnen pijn en klachten als gevolg van artrose aan de knie aanzienlijk verminderd worden. De brace zal patiënten een stabiel gevoel geven, waardoor zij weer meer zullen gaan bewegen. Aangezien bewegen goed is tegen artrose, zal dit er uiteindelijk toe leiden dat de klachten minder worden en de gewrichten soepeler aanvoelen.

Enkelbrace bij artrose in de enkel

Een enkelbrace zou uitkomst kunnen bieden bij artrose in de enkel. Artrose in dit gewricht ontstaat meestal door een trauma, zoals een enkelfractuur. Ook een enkelbrace geeft veel stabiliteit, wat een artrose patiënten vertrouwen kan geven om meer te bewegen. Bovendien kan met behulp van een enkelbrace stijfheid, andere pijnklachten en het fysiek functioneren verbeteren.

Hand- en duimartrose

In de hand zijn gewrichten vaak de plaatsen waar artrose veel voorkomt, met aangetast kraakbeen als kenmerk. Handartrose is een vorm van reumatische aandoening die zich door het hele lichaam kan manifesteren. Een duimbrace en of polsspalk kan verlichting bieden.

Polsartrose polsspalk

Artrose in de pols is een vorm van reumatische aandoening die het houding- en bewegingsapparaat aantast. Het kan zich op zichzelf manifesteren, maar ook ontstaan als gevolg van een gewrichtsontsteking of door zwakke gewrichtsbanden. Het kenmerkt zich door aangetast kraakbeen in de polsgewrichten, wat leidt tot pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid.

Buik- en rugbanden bij rugartrose

Bij rugartrose, ook bekend als artrose in de rug, treedt er afbraak op van het kraakbeen in de tussenwervelschijven van de rug. Rugartrose is een aandoening die chronisch is en geleidelijk verergert, waarbij de slijtage toeneemt en klachten in de loop van de tijd erger kunnen worden. Deze aandoening wordt ook wel spondylose genoemd.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Doordat ik n aneurysma operatie heb…

10 / 10

Doordat ik n aneurysma operatie heb gehad en mijn buikspieren doorgegesneden zijn miste ik heel erg de steun daarvan op mijn core. Met de de...

Levering en retour keurig geregeld.

10 / 10

Levering en retour keurig geregeld.

Snelle levering

10 / 10

Snelle levering

Brace is prima

10 / 10

Brace is prima

Snelle en behulpzame reactie op vragen…

10 / 10

Snelle en behulpzame reactie op vragen en snelle beschikbaarheid

Laat een review achter