Probrace

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Welke hulpmiddelen kun je gebruiken tegen artrose?

Er zijn verschillende hulpmiddelen die de activiteiten in het dagelijks leven van een artrose patiënt makkelijker kunnen maken. Een stok, elleboogkruk, looprek, rollator en braces zijn hier enkele voorbeelden van. Soms kunnen aangepaste schoenen of een steunzool nuttig zijn, omdat hierdoor de stand van de gewrichten iets verbeterd. In deze blog leggen we je uit wat artrose is en gaan we dieper in op de hulpmiddelen die er zijn!

Wat is artrose?

Artrose is een reumatische aandoening aan de gewrichten. Dit kunnen alle gewrichten van het menselijk lichaam zijn, zoals; elleboogartrose, knieartrose en heupartrose. Artrose begint vaak bij een ontsteking in het kraakbeen, wat vervolgens leidt tot kraakbeenslijtage. Het kraakbeen kan hierdoor minder elastisch worden, dit kan pijn, stijfheid en zwellingen rondom het gewricht veroorzaken. In sommige gevallen zal het lichaam de verslechterende functie van het kraakbeen proberen op te vangen met bot uitgroeisels, ook wel osteofyten genoemd. Ook dit kan leiden tot pijn en stijfheid.

Kniebanden

Kniebanden kunnen voor meerdere knieproblemen worden ingezet, maar ook bij artrose in de knie kunnen ze goed van pas komen. Met een brace kunnen pijn en klachten als gevolg van artrose aan de knie aanzienlijk verminderd worden. De brace zal patiënten een stabiel gevoel geven, waardoor zij weer meer zullen gaan bewegen. Aangezien bewegen goed is tegen artrose, zal dit er uiteindelijk toe leiden dat de klachten minder worden en de gewrichten soepeler aanvoelen.

Enkelbrace

Een enkelbrace zou uitkomst kunnen bieden bij artrose in de enkel. Artrose in dit gewricht ontstaat meestal door een trauma, zoals een enkelfractuur. Ook een enkelbrace geeft veel stabiliteit, wat een artrose patiënten vertrouwen kan geven om meer te bewegen. Bovendien kan met behulp van een enkelbrace stijfheid, andere pijnklachten en het fysiek functioneren verbeteren.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Zit prima geeft een goede bescherming…

8 / 10

Zit prima geeft een goede bescherming aan mijn enkel.

De brace ondersteunt me goed en helpt…

10 / 10

De brace ondersteunt me goed en helpt om de knie te beschermen terwijl ik mijn oefeningen doe.

Goede en vriendelijke klantenservice

10 / 10

Problemen met de bezorgdienst. Die stuurde een bericht via de mail dat de brace bezorgd was, maar dat was niet het geval. Contact met de...

makkelijke en snelle omwisseling

10 / 10

makkelijke en snelle omwisseling. Goed geregeld.

Niets bijzonders

8 / 10

Niets bijzonders, gewoon geleverd wat ik besteld had, was niet zo moeilijk hoop ik

Laat een review achter