De Quervain Wat Is Er Aan Te Doen

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

De Quervain, wat is er aan te doen?

De ziekte van Quervain is een erg vervelende ziekte die helaas geregeld voorkomt. Deze ziekte komt vooral veel voor bij volleyballers, racketsporters of bij een korte en intensieve overbelasting van de duim. Denk hierbij aan spontaan een middagje tuinieren of langdurig breien.

Quervain duim brace kopen? Speciale duimbraces!

Hebt u pijn aan de duimzijde van uw pols? Vindt u het lastig om spullen vast te houden? Is koffie of thee inschenken een lastige klus? Dan hebt u wellicht de ziekte van Quervain. Het team van ProBrace dat bestaat uit fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers is bekend met deze klachten en staat u graag te woord via de telefoon, chat, e-mail of tijdens één van onze spreekuren voor een GRATIS op maat gemaakt advies.

Als u zich in deze klachten herkent, dan kunt u altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ProBrace via +31(0)85-4011911 of een mailtje sturen naar: info@probrace.nl.

Quervain? Probeer een duimbrace!

Het beetpakken van objecten wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende pezen en spieren die zich in de pols bevinden. Bij de ziekte van Quervain zijn het juist deze pols- en duimbewegingen die extra pijnlijk zijn.

Ziekte van Quervain, wat is dat?

In de onderarm liggen spieren die ervoor zorgen dat de duim en pols kunnen worden bewogen; deze spieren zijn aan de duim bevestigd door middel van pezen. Deze peesschede (evenals soms de pezen) zijn bij de ziekte van Quervain geïrriteerd of ontstoken, welke de nodige klachten met zich meebrengen. Deze klachten bevinden zich aan de duimzijde in de onderarm, waardoor het bewegen van de duim en pols zeer pijnlijk kan zijn.

Oorzaken Quervain

Bij herhaling van éénzelfde handeling zoals knijpen of tillen komt de ziekte van Quervain vaak voor. Doordat telkens dezelfde beweging herhaald wordt kan de pees geïrriteerd en overbelast raken. Het wordt dan ook vaak gezien bij sporten als tennishockey of volleybal. Maar ook bij jonge moeders die vaak dezelfde en herhaalbare bewegingen uitvoeren bij het verzorgen van hun baby wordt deze ziekte vaker gezien. Ook bij deze handelingen worden de pezen in de onderarm of duim immers geïrriteerd en/of overbelast.

Symptomen en klachten Quervain

  • – Het bewegen van de duim is pijnlijk
  • – Wringen of knijpen is pijnlijk
  • – Ronddraaien van de pols is pijnlijk
  • – Een dof gevoel bij de duim en wijsvinger door een geïrriteerde zenuw bij de peesschede.

Behandeling met een polsbrace bij Quervain

Om te testen of u daadwerkelijk de ziekte van Quervain hebt, kan de test van Finkelstein gedaan worden. Deze test kunt u gemakkelijk zelf doen door de vingers over de duim te leggen en deze vervolgens van u af te strekken. Bij een positieve test wordt er een onaangenaam gevoel ervaren bij de pols.

Voor een volledig herstel is het belangrijk om de duim en het polsgewricht niet te belasten en voldoende rust te geven. Een spalk of brace kan u hierbij helpen. De opties die de experts van ProBrace in elk geval aanbieden staan hieronder uitgebreid genoteerd.

  1. Bent u op zoek naar een fijne duimbrace die de pols ondersteunt en rust bezorgt? Kijk dan eens naar de Ligaflex Manu van ThuasneDeze brace staat bekend om zijn comfort en fijne pasvorm.
  2. De Ryno lacer polsbrace van Medspec biedt extra ondersteuning over het gehele polsgewricht wanneer gekozen wordt voor de lengte van 22,5 cm.
  3. Bent u een actief type en op zoek naar een brace die gedurende deze bezigheden voor stabiliteit en verlichting zorgt? Neem dan eens een kijkje bij de Thuasne Sport Duimbrace.

Zit hier niet de gewenste polsbraceduimbrace of duimbandage tussen voor u? Schroom niet om telefonisch contact op te nemen met één van onze specialisten: zij bezorgen u een GRATIS advies op maat!

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

In de middag besteld en de volgende dag…

10 / 10

In de middag besteld en de volgende dag al in huis

Snel en makkelijk bestel proces

8 / 10

Snel en makkelijk bestel proces. Goede update over levering. Maattabel klopt

Toppie product

10 / 10

Perfect product doet zijn werk goed

Het zou fijn zijn als er bij de plastic…

8 / 10

Het zou fijn zijn als er bij de plastic onderdelen voor de nacht er een zachte stof of iets dergelijks overheen gedaan kan worden anders...

De service

10 / 10

De service

Laat een review achter