Probrace

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Orliman Boxia klapvoet orthese vs. de Össur Foot-up klapvoetbrace

Welke klapvoetbrace moet ik kiezen? Lees in deze blog over de verschillen tussen de Boxia klapvoet orthese en de Ossur Foot Up klapvoet brace..

Klapvoetbrace: lees hier de verschillen

Wanneer u last hebt van een klapvoet zijn er meerdere hulpmiddelen die u kunt gebruiken om het lopen makkelijker te maken. Een hulpmiddel dat bij een klapvoet, in eerste instantie, veel gebruikt wordt, is een peroneusveer. Dit hulpmiddel, dat ook wel een enkel voet orthese (EVO) wordt genoemd, is volledig rigide en beperkt de gebruiker in de bewegingsvrijheid. Zodra er behoefte is aan een brace die deze vrijheid wel geeft en ook nog eens onopvallend is kan de keuze gemaakt worden voor de Orliman Boxia of de Ossur Foot-up brace.

Doordat de voet in de zwaaifase van het lopen afhangt zal iemand met een klapvoet, ook wel voetheffers parese genoemd, sneller struikelen. Door te compenseren in de knie- en heupgewricht wordt struikelen voorkomen. Deze compensaties kostten veel energie.

De Foot-up en de Boxia zijn braces die volgens een simpel concept een flinke verbetering in het looppatroon kunnen brengen. Ze heffen de voet in de zwaaifase waardoor het lopen makkelijker gaat en minder energie kost.

Beide braces bestaan uit een enkelbandage waar een elastiek aan is bevestigd en een onderdeel dat aan de schoen wordt bevestigd. De spanning van het elastiek zorgt ervoor dat de voet wordt geheven wanneer deze in de lucht hangt.

Össur Foot-up versus Orliman Boxia

Zoals hierboven beschreven werken de Foot-up en de Boxia volgens hetzelfde concept. Welke brace kunt u dan het beste kiezen voor uw klapvoet? We zullen de verschillen beschrijven.

De Foot-up is een eenvoudig aan te trekken brace. De bandage trekt u aan om de enkel waarna u de inlay met elastiek tussen de veters stopt. Wanneer u het elastiek bevestigd aan de enkelbandage bent u klaar om te gaan lopen. De Foot-up wordt standaard geleverd met één schoeninlay.

De Boxia verschilt ten opzichte van de Foot-up op een aantal aspecten. Het elastiek is verstelbaar, waardoor u zelf de trekkracht van het elastiek kan instellen. De enkelbandage is steviger, wat fijn kan zijn wanneer u de brace voor een lange tijd gebruikt. De Boxia wordt geleverd met twee schoeninlays, waarmee u gemakkelijk kunt wisselen tussen twee paar schoenen.

De verschillen tussen de twee braces maken dat u in sommige gevallen beter kunt kiezen voor de Foot-up of de Boxia.

Wanneer u de klapvoet brace voornamelijk binnenshuis gebruikt kunt u prima kiezen voor onze Foot-up. Bij langdurig achtereenvolgend gebruik kunt u beter kiezen voor de Boxia.

Accessoires

Zowel voor de Boxia als voor de Foot-up kunnen verschillende accessoires worden bij besteld. Om de braces zonder schoen te kunnen gebruiken kunt u onze shoeless bandages bij bestellen voor de Boxia én de Foot-up. Hiermee zijn de klapvoet braces te gebruiken zonder dat u een veterschoen aan heeft.

Wanneer u de klapvoet brace met meerdere schoenen wilt gebruiken kunt u er voor kiezen om extra inlays bij te bestellen. Deze inlays kunt u makkelijk in de schoen laten zitten, zodat u eenvoudig wisselt tussen meerdere paren.

Als toevoeging op de Orliman Boxia kunt u de Orliman kuitbandage bestellen. Deze bandage bevestigd u óp de enkelbandage. De kuitbandage neemt een gedeelte van de belasting van de bandage op de enkel weg, waardoor het draagcomfort wordt vergroot. Bij het lopen van lange afstanden adviseren wij deze kuitbandage.

Klapvoet brace online bestellen

Wanneer u een keus heeft gemaakt voor één van onze klapvoet braces kunt u deze eenvoudig bestellen in onze webshop. Mocht u toch nog een vraag hebben over het product of willen overleggen met één van onze product specialisten kunt u ons altijd telefonisch benaderen op +31 (0)85 40 11 911. U kunt ook terecht bij de online chat op onze website.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Schermafbeelding 2024 02 01 135954

Alles helemaal perfect.

10 / 10

Alles helemaal perfect. Het product, de verpakking en de snelle levering. Compliment.

Perfect

10 / 10

Perfect

Snelle verzending dank hiervoor.

8 / 10

Snelle verzending dank hiervoor.

Snelle lever

10 / 10

Snelle levering

Goede maat beschrijving

10 / 10

Goede maat beschrijving Snele service

Laat een review achter