Ziekte van Sever

De ziekte van Sever

De ziekte van Sever, ook bekend als calcaneï apofysitis, is een veelvoorkomende aandoening die vooral voorkomt bij kinderen en adolescenten. Het treft de groeischijf van het hielbeen (calcaneus), die zich bevindt in het achterste gedeelte van de voet. De ziekte van Sever ontstaat door overmatige belasting van de groeischijf, waardoor er ontsteking en pijn ontstaan.

 

Het gebruik van een brace

Bij de behandeling van de ziekte van Sever kan het gebruik van een brace verlichting bieden tegen de pijn. Een brace, zoals een hielcup of enkelbrace, kan de druk op de hiel verminderen en de stabiliteit van de voet verbeteren. Het biedt ondersteuning aan het hielbeen en helpt de spanning op de groeischijf te verminderen tijdens fysieke activiteit.

Een brace kan ook helpen om de bewegingsvrijheid van de voet te beperken, waardoor overbelasting en verdere ontsteking worden voorkomen. Bovendien kan het dragen van een brace bijdragen aan een betere houding en biomechanica van de voet tijdens het lopen, rennen of sporten, waardoor de belasting gelijkmatiger wordt verdeeld.

Terug naar blessure overzicht

Toon filters