Teyder Strekspalk voor de Knie

8/10  uit 1 beoordelingen

Prijs van-tot:

 44,95 49,95

De Teyder Strekspalk voor de Knie is een spalk die ter fixatie rondom het been geplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat de knie niet kan buigen. De losse zijpanelen en anatomische vorming zorgen voor een optimale fitting rondom het been! Altijd de beste prijs via ProBrace.nl!

Wissen

Teyder Strekspalk voor de Knie kopen?

De Teyder Strekspalk voor de Knie is een strekspalk die gebruikt kan worden om de knie in een rechte stand (extensie) te spalken. Dit zorgt ervoor dat er geen buiging in het kniegewricht mogelijk is. Het product bestaat uit een groot paneel, die aan de onder-/achterzijde van de knie geplaatst wordt. Vervolgens zitten er 2 ‘zijpanelen’ aan de zijkant van het product, die op de gewenste hoogte geplaatst kan worden. Worden ze wat meer naar buiten geplaatst, dan omsluiten de panelen het been meer. Worden de panelen wat meer naar binnen vastgemaakt, dan omsluiten de panelen het been minder. Vervolgens zitten er 3 banden boven én 3 banden onder de knie, om het been goed te fixeren, zodat buigen niet mogelijk is. Het is hierbij vooral belangrijk dat de band direct onder de knie erg goed vast wordt gemaakt, zodat de kniespalk op de juiste plek gefixeerd zit en blijft zitten.

Let op: er zitten voorgevormde baleinen in de spalk. Deze zitten in een etui en kunnen omgewisseld of naar eigen inzicht bijgebogen worden voor een optimale fitting.

Indicaties Teyder Strekspalk voor de Knie

 • Het gestrekt spalken van het been & kniegewricht
 • Status voor of na een operatie, waarbij het gestrekt spalken van de knie geïndiceerd is
 • Status na VKB of AKB klacht / reconstructie kruisband
 • Status na operatie TKP (Total Knee Prothese)
 • MCL laesies / bandrupturen van de knie

Klasse 2

Eigenschappen en voordelen Teyder Strekspalk voor de Knie

 • Aparte zijpanelen die los van het onder-/achterpaneel ingesteld kan worden
 • Voorgevormde baleinen, voor een optimale anatomische pasvorm
 • 6 banden voor een sterke fixatie (3 banden, 3 onder)
 • Universele kniespalk: links en rechts te dragen!
 • Open gedeelte bij de knieschijf
 • Makkelijk zelf aan te trekken
 • Zeer hoog draagcomfort!
 • Badstof gevoerd, een erg fijne en zachte stof

Hoe meet u de Teyder Strekspalk voor de Knie aan?

Deze kniespalk is verkrijgbaar in de maten S en L. Dit heeft betrekking op de lengte van de gehele spalk. De maat S is 50 cm lang. De maat L is 60 cm lang. De omvang is bij beide maten gelijk (en dus irrelevant), aangezien de zijpanelen los in te stellen zijn t.o.v. het middenpaneel. U kunt dit product zowel rechts als links dragen. Twijfelt u tussen twee maten? Dan adviseren wij u de kleinste van beide.

Maat Totale lengte
S  50 cm
L  60 cm

Tips voor de Teyder Strekspalk voor de Knie!

 • De Teyder Strekspalk voor de Knie heeft losse zijpanelen t.o.v. het middenpaneel en kunnen door het klittenband aan de achterzijde los te maken op de gewenste plek opnieuw vastgezet worden.
 • De baleinen in deze kniespalk zijn voorgevormd, voor een optimale anatomische fitting rondom het been. U kunt deze baleinen uit de etui halen en ook omwisselen/omdraaien. Tevens kunt u de baleinen ook voorzichtig bijbuigen, om aan te passen aan de vorm van uw been!
 • Doe met name de kniebandage direct onder de knie goed vast, om een goede fixatie te waarborgen en te voorkomen dat de spalk gaat zakken.

Specificaties

Maat

S, M, L

Kleur

Zijde

Universeel

1 beoordeling voor Teyder Strekspalk voor de Knie

 1. Aad Tintel-

  Fijne lange brace, maar de eind plakstukken mogen wel wat beter bevestigd worden aan de riemen, want na een aantal keer vast en los trok ik het onderste plak stuk er al af, dit gemeld bij Pro Brace, en ik kreeg gratis een nieuwe toegestuurd, dat is een zeer goede service. Maar als de plak stukken beter vast zitten moet je daar geen problemen meer mee krijgen. Wel zakt de brace telkens wat af en na het herhaaldelijk losmaken hecht het klittenband niet meer zo goed. Tip voor fabrikant: als je wat aan je knie hebt (gebroken of losgescheurde spieren of kapotte knieband) dan kan je zelf je been niet optillen, maak daarom aan het onder eind van de brace aan beide zijkanten een soort handvat wat ook met klittenband wordt samengehouden zodat je je been zelf kan optrekken om het bv op een krukje te tillen, ik doe dit nu met een rekbare broekriem die ik er omheen bindt

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *